top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.01.07.
Ő Alan Dershowitz – Epstein ügyvédje, aki antiszemitának nyilvánít mindenkit, aki megemlíti az Epstein-listát, amin ő is rajta van.
Malcolm Shaw professzor a nemzetközi területi viták egyik legfőbb szakértője és a népirtással kapcsolatos számos jogi írás szerzője.

Október 7-e óta már csaknem 23 ezer palesztin halt meg az Izrael és Hamász közti háborúban.


A McDonald’s október közepén került a gázai konfliktus kellős közepébe, miután a cég izraeli franchise-partnere a közösségi médiában azzal dicsekedett, hogy ingyen ételt ad izraeli katonáknak és rendőröknek.


A WHO nak saját „alkotmánya” van a 21.- ik cikkely révén, a vezetők ugyanúgy mentelmi jogot élveznek, mint az összes politikus! Az ENSZ világ-egészségügyi magánszervezetének a vezetőit a globalisták jelölik és választják mega csatlós tagállamok elfogadásával.


Miután Netanjahu bejelentette a háborúja céljaként a gázai övezet teljes megtisztítását a palesztinoktól, január 3. án robbantásos merénylet történt Iránban. A 2 évvel ezelőtt megölt Szulejmani emlékére összegyűlt több ezres tömegben történt robbanások után mindenki Izraelt hibáztatja. Az iráni vezetés óvakodik hadba lépni Izraellel és az USA val. A két háború nem véletlenül egyidőben zajlik. Izrael és Ukrajna történelmét, és a vallási alapokat figyelembe véve a rejtett cél a „nagy Izrael” létrehozása és az egykori kazár birodalom feletti uralom megerősítése lehet. A két konfliktus egyre jobban világháborús helyzetbe sodorja az államokat, aminek kimenetele még kétséges az ingadozó szövetségesek, leginkább Törökország és Irán miatt, amelyek a térség katonailag legerősebb államai. Amíg az újabb szövetségi rendszer nem stabilizálódik, a konfliktusok helyiek maradnak.


Románia schengeni „csatlakozása” kiválóan mutatja: lehetsz te éltanuló, simulhatsz az EU-s fősodorhoz napestig – kiterítenek úgyis. Románia és Bulgária márciusi hatállyal a létező legértelmetlenebb módon lesznek a schengeni határmentes övezet tagjai: megkapnak mindent, ami nem számít, és egy grammot sem abból, ami számítana. A vízi határok eltörlésével szabadon léphet majd be Magyarországra a Maros, a Körös és a Szamos közepesen jelentéktelen hajóforgalma (a Tiszáé és a Dunáé ugye nem, mert előbbi Ukrajnán, utóbbi Szerbián keresztül éri el Romániát), az uniós repterek között cikázva pedig eggyel kevesebbszer kell megmutatniuk a személyijüket – hip, hip, hurrá. Marad viszont a tökéletesen értelmetlen várakozás oda-vissza az összes szárazföldi határon, és maradnak a méretes kamionsorok is, melyeknek köszönhetően Konstanca továbbra sem lesz versenyképes alternatívája Rotterdamnak.


Az Olaf Scholz vezette hárompárti kormánykoalíció csütörtökön – az esti tüntetés előtt – módosította a 2024-es szövetségi költségvetésben a mezőgazdasági támogatások csökkentésére vonatkozó tervezetet, miután a múlt hónapban több száz gazdálkodó tiltakozott Berlin központjában az adókedvezmények teljes körű megvonása ellen. Azonban az új javaslat sem győzte meg a gazdaszövetséget és a gazdákat, akiknek egy 250-300 tüntetőből álló csoportja várta csütörtök este az egyik északi-tengeri szigetről hazatérő Robert Habecket.


A január 8-án kezdődő tüntetések a tervek szerint egy hétig tartanak majd, de a Német Gazdaszövetség már be is jelentette, hogy január 15-től újabb tiltakozásokat szerveznek Berlinben.


Az orosz hadsereg a világ egyik legjobbika az ukrán parancsnok szerint.


„Ukrajna egy olyan ország, ami nem akar mást, csak elvenni, elvenni, elvenni és semmit se adni" – jelentette ki a lengyel gazdák egyik vezetője.


Adam Bodnar igazságügyi miniszter a PiS-kormány által 2015 után kezdeményezett, az Európai Unió által kétségbe vont igazságügyi reformmal hozta összefüggésbe az SN pénteki döntését. “Meg kell oldani (…) a bírák státuszát” – utalt Bodnar a reform során – egyesek szerint jogtalanul – kinevezett bírákra.


A Reuters arról számolt be, hogy Oroszország évente több mint 32 ezer drónt fog előállítani 2030-ig.


Az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője szerint Ukrajnának eleve nem volt túl sok esélye Oroszországgal szemben.


Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke elmondta, hogy az EU fontolóra veszi Ukrajna további finanszírozásának alternatív módjait arra az esetre, ha a tagállamok nem tudnák megkerülni Magyarország vétóját. Budapest korábban blokkolta a Kijevnek szánt 50 milliárd eurós segélycsomagot az Oroszországgal kialakult konfliktus közepette.


A republikánusok vezetője az iowai Mason Cityben tartott kampánybeszédet.


A bukaresti lapok minden látogatása alkalmával arról cikkeznek, hogy a köztársasági elnök revizionista üzeneteket terjeszt.


A posztban azt is megjegyezték, hogy Magyarországon a transzneműek „diszkriminációnak és veszélynek vannak kitéve”.


Múltidézés és nosztalgiázás Csurka István sajtótájékoztatóinak helyszínéről. Az exjobbikos politikus kifejezetten pikánsnak tartotta, hogy a tizenegyedik kerületben található, Bartók Béla út 96. szám alatti, egykori MIÉP-irodában, Csurka István sajtótájékoztatóinak és az országos elnökség üléseinek helyszínén egy asztalhoz ülhetett a rendszerváltás utáni nemzeti radikalizmus eddigi három pártja, a MIÉP, a Jobbik, illetve a Mi Hazánk alapító elnöke: Horváth Lajos, Kovács Dávid és Toroczkai László, akik mindhárman a Magyar Igazság és Élet Pártja politikusai is voltak.
A „Katonasír Kutató és Ápoló Egyesület” tagjai – Polgár Zsolt egyesületi tag vezetésével – 2023. szeptember végén felújították Billnitzer Ernő altábornagy elhanyagolt sírját, mely a Rákospalotai temetőben található. Erről a kegyeleti tettről, illetve egy – az 1944-es budapesti ostromról szóló – készülőben lévő filmről kérdeztük Alkay Zsoltot, az egyesület vezetőjét.


Az emberiség soha nem volt még akkora válságban, mint most, Magyarországnak pedig különleges felelősség jutott a történelem formálásában – mondja Bogányi Gergely. Újévi beszélgetés a napokban 50. születésnapját ünneplő zongoraművésszel világméretű szellemi harcról, a művészet lelki üstökös szerepéről és az ima erejéről.
1 157 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK