top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.01.14.
Donald Trump és Michael Jackson... "Belefáradtam, teljesen belefáradtam a manipulációba, ahogyan a sajtó manipulál mindent, ami történik egy bizonyos szituációban. Ők nem mondják el nektek az igazságot, hazudnak nektek!Akik manipulálják a médiát, azok manipulálják a történelem könyveket is. Azt hisszük igazak, de a történelem könyvek hazugságok. Ezt tudnotok kell! Mindent megtettek, hogy a közönséget ellenem fordítsák...Tudnotok kell, hogy itt egy hatalmas összeesküvés van." (Michael Jackson szavai, amikor fiataloknak beszélt – lásd a cikkben lévő híres videóban. 2013-ban írtam róla.)2020. július 16-án Zuckerberg magánjelleggel figyelmeztette a Facebook vezetőit, hogy legyenek óvatosak a kísérleti mRNS-vakcinákkal kapcsolatban, mondván: "Egyszerűen nem ismerjük az emberek DNS-ének és RNS-ének megváltoztatásával járó hosszú távú mellékhatásokat". Zuckerberg ezután cenzúrázta azokat a tudósokat, professzorokat, orvosokat, ápolókat és polgárokat, akik kritizálták Fauci ajánlásait a zárlatokról, iskolabezárásokról és COVID-kötelezettségekről, és elhallgattatott minden kritikát a kísérleti mRNS-vakcinákkal kapcsolatban. A Facebook az mRNS-vakcinák okozta sérüléseket "rossz információnak" minősítette, azaz olyan információnak, amely valószínűleg igaz, de mégis cenzúrázni kell, hogy elkerüljék a kísérleti mRNS-vakcinákkal kapcsolatos kétségeket. Számos, több százezer tagot számláló, az mRNS-vakcinák áldozatait támogató Facebook-csoportot betiltottak.


"Tisztában van azzal, hogy Mark Zuckerberg, aki feltehetően a közösségi hálózatok »megfelelő működtetője«, illegális szavazófurgonokat finanszírozott a legutóbbi választásokon?” 


A texasi nemzeti gárda "lefoglalta" az amerikai-mexikói határ egy szakaszát, megtagadva a szövetségi határőrök hozzáférését – jelentette a CBS televízió. Az összecsapás Eagle Pass határvárosban bontakozott ki, ahol általában azok a migránsok kötnek ki, akik illegálisan átkelnek a Rio Grande folyón, amely mentén a két ország közötti határ halad. A CBS szerint a Greg Abbott republikánus kormányzó által bevetett texasi nemzeti gárdisták "elfoglalták" az irányítást az Eagle Pass-i Shelby Park felett, amelyet a szövetségi határőrök arra használtak, hogy migránsokat tartsanak ott, mielőtt továbbszállítják őket további feldolgozásra.
Engedélyekre lesz szükség a határmenti zónában.


Több mint 20 ukrán halt meg az Oroszországgal zajló konfliktus kezdete óta, amikor megpróbáltak elmenekülni az országból – jelentette csütörtökön a The Times című napilap egy ukrán határőrre hivatkozva. A haláleseteket egyetlen, a Romániával és Magyarországgal közös határ 320 kilométeres szakaszáért felelős őrség regisztrálta. Az egység a kárpátaljai Munkács városában állomásozik, amely a négy szomszédos állam – Lengyelország, Szlovákia, Magyarország és Románia – közelsége miatt a menekülni próbálók kedvelt célpontjává vált.


Meghalt Gonzalo Lira chilei-amerikai blogger egy ukrán börtönben – közölte pénteken a családja. “Nem tudom elfogadni, ahogy a fiam meghalt. Megkínozták, zsarolták, 8 hónapig és 11 napig tartották elzárva, és az amerikai nagykövetség semmit sem tett, hogy segítsen a fiamon. A tragédiáért a diktátor Zelenszkij a felelős, egy szenilis amerikai elnök, Joe Biden egyetértésével” – írta édesapja, idősebb Gonzalo Lira a The Grayzone által közzétett feljegyzésben.
Az új francia külügyminiszter első külföldi útja Kijevbe vezetett. (nu, ki tudja, milyen meleg fogadtatásban részesül?)

Recep Tayyip Erdogan török elnök bírálta az Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát, amiért aránytalanul nagy erőt alkalmaznak az Ansar Allah (Huti) lázadó mozgalom elleni jemeni támadásaik során, és mert megpróbálják “vértengerré” változtatni a Vörös-tengert. “Aránytalan erőt alkalmaztak, és megpróbálják a Vörös-tengert vértengerré változtatni. Izrael ugyanezt teszi Palesztinában” – mondta a török vezető újságíróknak.


A hutik 20 éves fennállásuk alatt hozzászoktak a síita hitükért és az országukért folytatott folyamatos harcokhoz. A jemeni válság sokáig homályos és távoli téma maradt a legtöbb ember számára. Hirtelen mindenki róluk kezdett beszélni. 2024. január 12-én az USA és az Egyesült Királyság megtámadta a houthikat Jemenben.


A Nemzetközi Jégkorong Szövetség kizárta az izraeli csapatot minden versenyről.


Állításuk szerint a nagy múltú egyetem a burjánzó antiszemitizmus egyik fellegvárává vált.


A forgatás várhatóan a jövő hónapban kezdődik Magyarországon.


A lengyel miniszterelnök az interjújában kijelentette, a közmédia rendbetételével is a jogállamot akarják erősíteni.


„Ez nemcsak politikai szabadságjogokról szól, hanem a demokrácia teljes megsemmisítéséről” – hangsúlyozta a korábbi miniszterelnök.


A Magyar Nemzet cikke szerint Matteo Salvini, az Olasz Liga párt főtitkára ismét bíróság elé került az Open Arms spanyol civilhajó kikötésének ügyében. A per két éve kezdődött Szicíliában, ahol a volt belügyminisztert felelősségre vonták, mert 2019-ben megakadályozta az Open Arms kikötését. A hajó közel három hétig várakozott a partoknál 147 emberrel a fedélzetén. Salvinit az ügyészség kötelességmulasztással és emberrablással vádolja. A politikus a bírósági kihallgatás előtt kiemelte, hogy büszke arra, amit belügyminiszterként tett, mivel senki sem vesztette életét a tengeri átkelés során.
A lap szerint a nyugati politikusoknak vissza kell fogniuk a protekcionista hajlamaikat.


Hétfőn gazdák ezreit várják Berlinbe, az akcióhét csúcspontjára.


Romániában már harmadik napja zárják le az utakat a teherautósok és a gazdák a biztosítás, az üzemanyag és a műtrágya magas árai ellen tiltakozva. A gazdák és a fuvarozók arra panaszkodnak, hogy míg a külföldi cégek előnyhöz jutnak, addig sok román vállalkozás a csőd szélére került – számolt be az Euronews.


Győzelmét követően Lai Csing-te kijelentette: „Eltökélt szándékom, hogy megvédjem Tajvant a Kínából érkező folyamatos fenyegetéstől és megfélemlítéstől”.
Az idei davosi Világgazdasági Fórum témái között szerepelnek a geopolitikai bizonytalanság mellett az Európa biztonságát veszélyeztető kihívások, valamint a világgazdaság aktuális tendenciái.


Felettese, Németh Péter Népszava-főszerkesztő pedig egyetért abban, hogy szobrot állítsanak a 2006-os brutális túlkapásokban részt vett rendőröknek.


Magyarország napenergia-kapacitása jelentősen nőtt, elérve a 5600 megawattot, ami meghaladja az eredetileg 2030-ra várt célt. Az ipari naperőművek és a háztartási méretű létesítmények együttesen járulnak hozzá ehhez a növekedéshez.


Egy új tanulmány megállapította, hogy az amerikaiak által fogyasztott hús- és növényi alapú alternatívák 90 százaléka tele van apró műanyag darabokkal.
994 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg