top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.01.15.
Ha annak idején nem szerveződött volna valamennyi országban nemzeti ellenállás a lezárások ellen, akkor ma, munkanélküli oltatlanként ugyanúgy maszkkal az arcunkon vásárolhatnánk csak a boltokban.


A dél-afrikai küldöttség jogi és politikai képviselői a hágai Nemzetközi Bíróságon tételesen felsorolták azokat az érveket, amiért Pretoria népirtás vádjával keresetet nyújtott be Izrael ellen. Az izraeli hadsereg által véghezvitt szörnytettekről szóló, a világsajtót bejáró képes és szöveges beszámolók láttán csak néhány ország, köztük Magyarország merészelt kiállni Izrael védelmében. A népirtás vádjának egyik elutasítója Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter – írja az utóbbi tényt a srugim.co.il és az israelhayom.co.il izraeli hírportál. Szijjártó legutóbbi egyoldalú megnyilatkozására Palesztina Állam Magyarországi Nagykövetsége nyilatkozatban reagált, amelyet szinte egyetlen magyarországi médium sem közölt le.


Nem lehet tovább kerülgetni a szarkupacot a szoba közepén. Ki kell mondani, hogy ez büdös és rakjunk rendet! Kezdjük 2006-tal…


Úgy tűnik, jóval enyhébb a fellépés most, mint amikor Trump hívei tüntettek.


A norvég Vörös Párt képviselője élő adásban rontott be az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjére.


A The Wall Street Journal szerint Jeruzsálem már Kairót is tájékoztatta a katonai tervekről.


Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága elé került az amerikai exelnök ügye: Trump ide fellebbezett a Coloradói Legfelsőbb Bíróság döntése ellen, amely kizárta a helyi republikánus előválasztáson való részvételből.
Szerinte így véget lehetne vetni a háborúnak, mert végre tárgyalóasztalhoz ülnének az ukránok.


Pedig több mint nyolcvan nemzetbiztonsági tanácsadó is részt vesz a találkozón.


„Rossz irányba haladnak a dolgok az orosz-ukrán háborúban” – mondta a lengyel politikus.


Az újonnan beiktatott lengyel miniszterelnök, Donald Tusk ragaszkodott ahhoz, hogy kormánya soraiban nem tűr meg semmiféle “ukránellenes érzelmet”. (nu, senmi gond, bukni fog)


JD Vance szerint az amerikai kormány azonban nem habozott támadni Trumpot és a jelenlegi magyar kormányt a „médiaszabadsággal kapcsolatos teljesítményük” miatt.
Az Ukrajna és Románia közötti egyik legfontosabb határátkelőhelyet blokkolták szombaton a román mezőgazdasági termelők. Az elmúlt napokban tüntetéseket szerveztek a térségben, hogy kifejezzék tiltakozásukat a folyamatos ukrán import ellen, amely a helyi média szerint “árzuhanást” okozott az egész fekete-tengeri régióban.
Az oroszok szárazföldi tigrisek, az amerikaiak tengeri cápák; egy közel-keleti konfliktus Kínára nézve életveszélyes lehet. A tét az USA által kontrollált világrend fenntartása, ám minél több a háború, annál jobban kicsúszik a kezéből az irányítás. Évindító geopolitikai helyzetértékelés Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértővel.


A Kijev és London között nemrég megkötött biztonsági megállapodás “kétoldalú”, és garantálja Ukrajna katonai támogatását az Egyesült Királyságnak, ha Oroszország megtámadná az országot – mondta Denisz Smihal ukrán miniszterelnök.


Kína ismételten közölte, hogy nem fogja eltűrni a „szakadár tevékenységeket” Tajvanon.


Közös együttműködéssel adott ki kötetet a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS), valamint a Századvég. A Család-Érték-Tér – Tanulmányok a családi értékekről című könyv annak jár utána, mit is jelentenek a családi értékek, mit gondolnak a magyarok a gyermekvállalásról és a párkapcsolatokról. A kötet bemutatóján rendezett kerekasztal-beszélgetésen a családokat érintő kihívásokról, valamint 2010 előtti és utáni helyzetükről diskurált Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnöke valamint Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke. A beszélgetést Fűrész Tünde, a KINCS elnöke vezette


Márpedig a kormányközeli Pesti Srácokon megjelent írásában a megafonos Trombitás Kristóf egy igazi vérliberális érvrendszerével száll síkra a “szivárványcsaládok” megvédése érdekében, ellőve minden közhelyes frázist, melyet főleg a Telex és a 444 kenderfüstös kommentszekciójában olvashattunk korábban. 


A rendőrség letartóztatott egy LMBT pride-vezetőt december 31-én gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények miatt – tájékoztatták az ügyészek hétfőn a CBC News-t. A brit kolumbiai Sean Gravells, a North Peace Pride Society (NPPS) korábbi elnöke ellen 16 éven aluli személlyel szembeni szexuális zaklatás, 16 éven aluli személlyel való szexuális célú testi érintkezés és gyermekpornográf anyagok birtoklása, valamint terjesztése miatt emeltek vádat.
A koncepció állítólag „furcsának tűnhet”, effélék nélkül azonban nincs „hatékony gyermekvédelem”. Nos, kicsit össze vagyunk zavarodva. Francesca Rivafinoli szemlecikke.


“Nemzeti érdekből kivételt lehet tenni Magyarország gazdasági, nemzetpolitikai, tudományos, kulturális és sport érdekeire figyelemmel.”
1 019 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page