top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.01.18.
Senki sem számított Damon Imani beszédére a WEF éves davosi találkozóján. Köszönöm a lehetőséget, hogy itt beszélhetek, hogy azt mondhassam: "F*ck you, Klaus Schwab!".
Kína elutasította Ukrajna kérését, hogy Davosban találkozzon Li Csiang kínai miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök – írja a Politico című lap egy magas rangú amerikai tisztviselőre hivatkozva, Kijev számára “kellemetlen meglepetésnek” nevezve az elutasítást.


A szervezet nem tudja támogatni, hogy a Herzl Tivadar tér közvetlen közelében bármiféle zsidósággal össze nem függő emlékmű kapjon helyet. (nu, lelkük rajta; némi régi utálatot sikeresen felfrissíthetnek)


A külügyminiszter szerint három nagyon fontos feladat, sőt kötelesség áll a nemzetközi közösség előtt.


Az Európai Bizottság elnöke az EP plenáris ülésén beszélt.


„Ez volt a történelem legnagyobb zsarolása” – jelentette ki a német Zöldek politikusa. (nu, igen, csak épp fordítva)


Még az Európai Bizottságot is beperelné az Európai Parlament szélsőségesen magyarellenes csoportja, amiért Magyarország hozzájutott a neki tényszerűen járó uniós források egy részéhez.


Ismét Orbán Viktor és Robert Fico egyre erősebb szövetségét kritizálja a szlovák SME, most éppen „szorgalmas törpeként" utalt kormányfőjére.


Az Európai Bizottságot nem érdekli, mi történik a képviselőkkel.


A francia elnök komoly fegyverarzenállal támogatja Ukrajnát. Meglátása szerint egy esetleges orosz győzelem veszélyeztetné Európa biztonságát. (nu, egy tipikus nagybani terrorista)


Magyarország köztársasági elnöke részt vett egy panelbeszélgetésen a davosi Világgazdasági Fórumon, amely során kijelentette: fontos, hogy Európa elkerülje a harmadik világháborút. A beszélgetésen ott volt Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter is, aki azt állította: Magyarországnak nagyon is érdeke Ukrajna EU csatlakozása. (igazán nagy kár, hogy Katalinunk is besegít; már megint ez a fránya reálpolitika: két vas egy tűzben)
A magyar miniszterelnök szerint felelőtlenség lenne az uniós költségvetésből segíteni Kijevet.


A Bizottság elnöke arra nem tért ki, hogy ez pontosan hogyan történhetne meg. (nu, az arcáról éppenséggel nem sugárzik a magabiztosság)
A Baloldal továbbra sem tett le arról, hogy megakadályozza a magyar soros elnökséget.


Nem kellett sok idő az Európai Parlamentnek.


Az RMDSZ szerint a bukaresti kormány ellehetetleníti a gazdákat.


Több mint 250 nyugati cég termékeit találták meg a megsemmisített vagy zsákmányolt orosz fegyverek mintáiban.


A német gazdaság elveszítette versenyelőnyét az orosz gázszállítások lemondása után – jelentette ki szerdán Robert Habeck alkancellár és gazdasági miniszter.


Az orosz elnök szerint a kezdeményezés már Oroszország kezében van.
Az ukrán államiság halálos veszélyt jelent az ukrán nép számára, mivel puszta létezése “100 százalékos valószínűséggel” egy új konfliktus kialakulását eredményezi Moszkvával – figyelmeztetett Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök.


Az orosz nemzetiségűek, sok esetben idős nyugdíjasok kitoloncolása Lettországból és más balti államokból komoly, Oroszország biztonságát fenyegető ügy – mondta Vlagyimir Putyin elnök kedden.


Már 20 ország csatlakozott a Bank Rosszii Pénzügyi Közléstovábbító Rendszeréhez (SzPFSz), amely a SWIFT globális fizetési rendszer orosz megfelelője – jelentette be Vlagyimir Csisztyuhin, az orosz központi bank első elnökhelyettese kedden Moszkvában.


Egy jogvédő börtönbe zárása miatt szabadultak el az indulatok.


A brit védelmi miniszter szerint öt éven belül új harcszínterek nyílhatnak, többfrontos háborúra kell felkészülni.


A politikai prostitúció leggusztustalanabb perverzióit láttuk, amikor képesek voltak Gyurcsánnyal is összefeküdni – írta bejegyzésében.


A Mi Hazánk fellép a magyar vállalkozásokat és dolgozókat zaklató bürokrácia ellen, melyek a legváltozatosabb formát öltötték az elmúlt években, de mind azt szolgálták, hogy feleslegesen hátráltassák vagy megbüntessék őket! Mi azt gondoljuk, hogy ez szándékos, és ha van hozzá politikai akarat, akkor megváltoztatható, és a Mi Hazánk kormányon hozzá is látna a bürokrácia teljes átszervezéséhez


A távoli országokból érkező vendégmunkások féktelen beáramlása és a Mi Hazánk elnökének leleplező videója az ATV Öt című műsorában is kiemelt téma volt. Azt még a marxista történész (Konok Péter) is elismerte, hogy a Mi Hazánk és Toroczkai valós problémát vet fel, úgy látja, hogy Európában ilyesmivel csak az általa szélsőjobbra sorolt politikusok foglalkoznak, ami “hatalmas veszély”. A magyar munkaerő kizsákmányolása szerinte is nagy probléma, de a Mi Hazánk ebből rasszista politikát csinál. Schiffer András arról beszélt, hogy ez egy szimbolikus és beszédes jelenet. A Nagy-Magyarország parkban vendégmunkások szállnak meg, ami jól mutatja a NER kétarcúságát.


Korábban a Mandiner is beszámolt arról, hogy drón- és rakétacsapásokat mért Irán a szomszédos Pakisztánban a Dzsais al-Adl dzsihadista szervezet két fontos bázisára. Pakisztán kedden határozottan elítélte a határain belül végrehajtott iráni légicsapást, amely két gyermek halálát okozta, „légterének indokolatlan megsértésének” nevezve azt, és megtorlásra figyelmeztetett – írta meg a CNN.


Tudta, hogy ez a fiatal milliárdos a Soros Alapítványtól kapott ösztöndíjat, és tagja volt a 2021-es Young Leaders Class of 2021-nek?
A connecticuti Enfield városi tanácsának többsége megszavazta a szivárványzászló betiltását. Ezentúl csak az amerikai zászlót, a connecticuti állami zászlót és a katonai zászlókat engedélyezik kifüggeszteni a városi tulajdonú ingatlanok területén – írta a humenonline.hu. A lap felidézte, hogy a 40 ezer fős város tanácsa múlt héten vette napirendjére a „Határozat a zászlók városi ingatlanon való kitűzésére és lobogózására vonatkozó irányelv elfogadásáról” című javaslatot. Az új irányelv kimondja, hogy „a város tulajdonában lévő ingatlanokon – beleértve, de nem kizárólagosan az épületeket és a területeket –  csak az amerikai zászlót, Connecticut állam zászlaját, a MIAPOW zászlót és az Egyesült Államok különböző katonai szolgálatainak zászlajait lehet kitűzni”. Az Enfield Pride ugyanakkor ellenáll, arra akarják ösztönözni a vállalkozásokat és a polgárokat, hogy egész évben tűzzék ki a zászlót.


Sam Altman és párja Hawaii szigetén mondták ki egymásnak a boldogító igent. Mint ismert, a TIME magazin által 2023-ban az év vezérigazgatójának választott Altman a ChatGPT mögött álló mesterséges intelligenciával foglalkozó Open AI társalapítójaként vált világszerte ismertté. A vállalat online nyilatkozatában a következőket írja: „Az OpenAI egy AI-kutató és -beépítő vállalat. Küldetésünk, hogy a mesterséges általános intelligencia az egész emberiség javát szolgálja.”
Nyugat-Európában és az USÁ-ban drámaian nő a homoszexuális vagy a magukat nem binárisként definiáló fiatalok száma. Egyértelműen sosem – és mindenképpen csak részlegesen – bizonyítottan lehet ennek genetikai oka, de nyilvánvalóan a közhangulat, a divat, a kérdés kezelése, annak pozitív színben való feltüntetése okozza ezt a kiugrást. Ha egy közösségben sikk dohányozni, inni, netalán drogozni, ott sokkal könnyebben válik valaki e szenvedélyek rabjává normakövetésből, a beilleszkedési vágyból, a közösség húzóerejénél fogva vagy egyszerűen csak az elvárások miatt. Ugyanígy igaz ez a különböző nemi devianciákra is, nem véletlen, hogy bizonyos szakmákban és előmeneteknél feltűnő prioritást jelent az azonos nemhez vonzódás. Ahol engedik, sőt népszerűsítik, ott koroktól, népektől, helyektől függően hirtelen megnő a számuk, míg másutt stagnál vagy akár teljesen a nullához közelít. A statisztikák szerint maguktól nagyon kevesen válnak homoszexuálissá, ahol viszont piedesztálra állítják, büszkék rá, divatot csinálnak belőle, ott futótűzként terjed.1 298 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page