top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.01.19.
Mindenki számára 2011 óta folyamatosan ajánlottam Dr. Hossó Andrea videóit és interjúit, de most 2024-ben még ennek még az eddigieknél is fontosabb jelentősége van! Nézzétek meg feltétlenül azt a friss beszélgetést!
Donald Tusk decemberben hivatalba lépett lengyel miniszterelnök politikai tisztogatásai még korántsem értek véget. A volt belügyminiszter, valamint helyettese után a Jog és Igazságosság párt politikusát vett célba Varsó, legutóbb Piotr Wawrzyk volt külügyminiszter-helyettest tartóztatták le. Sorra tartóztatják a volt jobboldali lengyel kormány tagjait: szerdán a Jog és Igazságosság (PiS) párt tagját, Piotr Wawrzyk volt külügyminiszter-helyettest vették őrizetbe – számolt be a Financial Times brit gazdasági napilap. A politikusnál még házkutatást is tartottak. Az őrizetbe vételre mindössze pár nappal azután került sor, hogy lehetséges vízumkiadási szabálytalanságokra hivatkozva Varsó elrendelte a konzuli szolgálatok átvilágítását. A volt külügyminiszter-helyettes ártatlannak vallotta magát, az ügyészség lehetőséget adott arra, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezzen. Amennyiben bűnösnek találják, akár tíz év börtönbüntetésre is ítélhetik.


Közbenjárását ígérte Stanislaw Gadecki érsek, a lengyel katolikus püspöki konferencia elnöke a lengyel főügyésznél Mariusz Kaminski és Maciej Wasik elítélt ellenzéki politikus érdekében – közölte a lengyel püspöki kar szóvivője.
A testülethez december 14-én az ellenzéki Jog és Igazságosság (PiS) képviselői nyújtottak be panaszt.


A Nyugat azzal, hogy Ukrajnát a Krímre és Oroszország belső területeire mérendő csapásokra bujtogatja, és ezekhez nagy hatótávolságú eszközökkel is ellátja, azt bizonyítja, hogy nem akar konstruktív megoldást – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtöki évértékelő sajtótájékoztatóján."A Nyugat nem akar semmilyen konstruktív megoldást, amely figyelembe venné az Oroszországi Föderáció jogos aggodalmait” – mondta a tárcavezető. Leszögezte, hogy Moszkva továbbra is következetesen törekszik az Ukrajna elleni „különleges hadművelet” céljainak elérésére, amit a brit-ukrán biztonsági megállapodás sem fog tudni megakadályozni. Lehetetlennek nevezte, hogy Oroszország vereséget szenvedjen Ukrajnában, amelyre szerinte ugyanaz a sors vár, mint Afganisztánra és a többi országra, ahol a Nyugat „kalandorságba” bocsátkozott.


Az is elképzelhető, hogy csak elővigyázatosságból hozták meg a döntést.


Olena Zelenszka úgy véli, ahogy a sugárzás, úgy Vlagyimir Putyin hadserege is elér bárkit Európában.


A törvényhozás szűk többséggel hagyta jóvá a törvényjavaslat módosítását. Zuzana Čaputová köztársasági elnök korábban megvétózta a nem sokkal karácsony előtt gyorsított eljárásban elfogadott törvényjavaslatot, azzal az indoklással, hogy a védelmi minisztérium nem rendelkezik megfelelő szakértői forrásokkal ahhoz, hogy felmérje a fegyvereladások lehetséges kockázatait Szlovákia nemzetközi hírnevére és biztonságára nézve. 


Oroszország nem jelent közvetlen katonai fenyegetést Finnországra – jelentette ki Elina Valtonen, az északi ország külügyminisztere. A diplomata ugyanakkor kitartott amellett, hogy Helsinki döntése a 2022-es NATO-csatlakozásról indokolt volt, és azzal vádolta Moszkvát, hogy hibrid hadviselési taktikákat alkalmaz, hogy “megnehezítse az életünket.”


A fegyverek iránti kereslet megugrása az ukrajnai konfliktus alatt előnyös Franciaország gazdaságának – mondta Sebastien Lecornu védelmi miniszter szerdán a Le Parisien című napilapnak. (nu, ez az!; mint ahogy a "vakcinák" iránti kereslet megugrása/megugortatása is az örökös haszonlesők zsebét tömte...)
Gyakorlatilag abból indul ki, hogy újra ő lesz az Európai Bizottság elnöke.


A Bundestag (a német parlament) elutasította a Taurus nagy hatótávolságú cirkálórakéták Ukrajnába történő szállításáról szóló, a CDU/CSU-frakció által előkészített határozatot – jelentette a DPA hírügynökség.


Emmanuel Todd szerint akkor lesz béke, ha az amerikaiak elhagyják Európát.


Nyugati tisztviselők szerdán Davosban kijelentették, hogy nyitottak arra az ötletre, hogy 300 milliárd dollárnyi orosz vagyontárgyat kobozzanak el Ukrajna megsegítésére, de figyelmeztettek, hogy az ördög a jogi részletekben rejlik, és hogy még ha ez meg is valósulna, nem lenne csodaszer Kijev számára – írja a Reuters.


„Még szerencse, hogy Ursula von der Leyen nem SMS-ben üzent nekünk a 20 milliárd euróról” – mondta Schiffer András a Heteknek adott podcast interjúban annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság elnöke több új feltételhez kötötte a befagyasztott uniós források kifizetését Magyarországnak.


„Még mindig azt látjuk, hogy a jogállamiság komolyan veszélyben forog Magyarországon” – fogalmazott indoklásában az egyik zöldpárti EP-képviselő.


„Még mindig azt látjuk, hogy a jogállamiság komolyan veszélyben forog Magyarországon” – fogalmazott indoklásában az egyik zöldpárti EP-képviselő.


Az uniós szintű szabályokat csak akkor lenne kötelező alkalmazni, ha az ilyen bűncselekményeket faji, bőrszín, vallás, származás, nemzeti vagy etnikai hovatartozás alapján követik el.


Akár hosszabb távon is el tudná képzelni az Európai Tanács elnökeként Orbán Viktort az Osztrák Szabadságpárt politikusa, Harald Vilimsky, aki úgy véli, az Unió igazságtalanul bánik a magyar miniszterelnökkel.


A németországi Welt-olvasók egyre hangosabban állnak ki Orbán Viktor politikája mellett, és hálásak Magyarországnak, „az európai adófizetők eurómilliárdjainak utolsó őrzőjének”.

A Fidesz alelnöke szerint minden háztartás az átlagfogyasztás mértékéig havi 181 ezer forintot spórolt meg.


A magyar miniszterelnök nyíltan elmondta, miért gondolja így. A magyar miniszterelnök felidézte: „a keleti nyitás politikája abból a gondolatból származott, hogy úgy éreztük, a világ gyorsan át fog alakulni, az erőviszonyok meg fognak változni és Ázsia felemelkedésére valamilyen választ kell adnia Magyarországnak”.

Ebből a szempontból rendkívül fontos Magyarországnak a vietnami miniszterelnök látogatása; olyan kontinensről érkezett, amely megállíthatatlanul emelkedik, és benne Vietnam is példátlan módon fejlődik, könnyű megjósolni, hogy az előttünk lévő korszak nyertesei közé tartozik majd – tette hozzá Orbán Viktor.


Megbénították Berlint az üzemanyagtámogatás megvonása miatt tiltakozó gazdák. Helyszíni riport Németországból.


Grant Shapps brit védelmi miniszter öt éven belül globális konfliktust jósolt a Nyugat és Oroszország, Kína, Irán és Észak-Korea között. Shapps felszólította Nagy-Britannia szövetségeseit, hogy növeljék katonai kiadásaikat válaszul erre az úgynevezett “egzisztenciális fenyegetésre”. (nu, jól elvannak)
Legyőzte a konzervatív párt belső ellenzékét Rishi Sunak brit miniszterelnök a bevándorlásellenes törvénytervezet kapcsán. A törvény szerint az illegális bevándorlókat Ruandába küldenék, de az első ilyen eset, 2023 júniusa után az Európai Emberi Jogi Bíróság kifogásolta a törvényt, majd novemberben a brit Legfelsőbb Bíróság is törvénytelennek találta azt, mondván, hogy Ruanda nem tekinthető biztonságos országnak. Erre válaszként Nagy-Britannia és Ruanda aláírt egy szerződést az oda toloncoltak biztonságának erősebb védelméről. A brit Konzervatív Párt liberálisabbjai túl szigorúnak, a jobboldali szárny viszont túl enyhének tartja a törvényt, ami Sunak politikájának központi eleme, a „csónakok megállítása” bevándorláskorlátozó politikájának jegyében. London és Kigali (Ruanda fővárosa) két éve kötött egyezményt arról, hogy a Nagy-Britanniát a La Manche-csatornán keresztül elérő illegális bevándorlókat Ruandába küldhetik, amiért London 280 millió fontot fizet az afrikai országnak. 


Ahogy arról portálunk is beszámolt, a Salgótarjánban lévő dél-koreai Bumchun akkumulátorgyárból több magyar munkást kirúgtak. A gyár egyik dolgozója azt állította, a magyar munkavállalókat folyamatosan cserélik le, helyükre most éppen Vietnámból érkeznek vendégmunkások.


AZ EMIH vezető rabbija szerint a hitközség a vállalt dolgokat teljesítette, ami hiányzik a megvalósításhoz, az a kormány által ígért kétmilliárd forint.


Senki sem számított Damon Imani beszédére a WEF éves davosi találkozóján. Köszönöm a lehetőséget, hogy itt beszélhetek, hogy azt mondhassam: "F*ck you, Klaus Schwab!". (figyelem! digitális akcióművészet!!!)
Pártpolitika-mentes szakértő kormányt elősegítő mozgalom! Civil Konzultáció azokról a kérdésekről, amiket a kormány nem tart fontosnak megkérdezni tőlünk! Előadók:  Bajáki Imre – SUSKA kör; Varga István – mérnök-közgazdász, Börzsöny aranybánya kutatási igazgató; Dr. Tamasi József – Orvosok a Tisztánlátásért, Új MOK; Juhász J. Zoltán – Nexus Tv

1 079 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page