top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.01.20.
A cél, hogy a cégóriás kikényszerítse a világjárvány idején kötött szerződés ellenértékét, azaz az Covid-vakcina kifizetését, amely 2021 óta nem történt meg. „A Pfizer és a BioNTech azt akarja elérni, hogy Románia tartsa be a kormány által megrendelt COVID-19 oltóanyagokkal kapcsolatos kötelezettségeit, amelyek a 2021 májusában aláírt, az Európai Uniónak szóló szállítási szerződés részét képezik. A hivatalos eljárásra a felek közötti hosszas megbeszéléseket követően kerül sor, amelyek a Romániával és a román kormány tagjaival való partnerség szellemében zajlottak. A Pfizer és a BioNTech fontosnak tartja, hogy minden érintett fél tiszteletben tartsa szerződéses kötelezettségeit, amelyek azon a megállapodáson alapulnak, amely elősegítette a COVID–19 világjárványra adott európai válaszlépés sikerét” – olvasható a Pfizer-BioNTech vállalat közleményében, amelyet a Context román portálnak juttatott el. (nu, de mi van, ha a legkevésbé sem segítette elő, legfeljebb a többlethalálozást?)


A magyarellenes párt vezetője, George Simion pedig Erdélybe költözne.
„Monaco-zászlóalj” – így gúnyolja az ukrán köznép a Nyugat-Európában héderelő, egyébként minden emberi számítás szerint hadköteles elitjüket. De mi az a Robin Hood-elv?
Tallinn „biztonsági fenyegetést” látott személyében.


Az orosz külügyminisztérium bekérette Pierre Levy francia nagykövetet az ukrajnai Harkov városára mért halálos rakétacsapás után, aggodalmát fejezve ki Párizs “növekvő szerepvállalása” miatt az ukrajnai konfliktusban. Az orosz hadsereg szerint a hét elején végrehajtott csapás több mint 60 külföldi zsoldos, túlnyomórészt francia állampolgárságú katonát ölt meg. “A Nyugat, köztük Franciaország által folytatott “proxy-háború”, a Zelenszkij-rezsim fegyver- és haditechnikai ellátásának folyamatos növekedése ellentmond a béke megteremtésének fontosságáról szóló nyilatkozatoknak, eszkalálja az ellenségeskedéseket, számos civil áldozathoz vezet, és a kijevi kormány háborús bűneinek cinkosává teszi” – jelentette ki Zaharova.


A héten tartja a svájci Davosban a Világgazdasági Fórum az éves csúcstalálkozóját, amelyen a világ számos politikai és gazdasági vezetője részt vesz. A fórum ma érkezett záró napjához, amely hivatalosan 12:15-kor ér véget. Folyamatosan frissülő hírfolyamunkban a legfontosabb történéseket vesszük sorra. (... ) Kevin Roberts, a Heritage Foundation (a legnagyobb amerikai konzervatív thinktank) elnöke az egyik panelbeszélgetés során közölte, hogy „Nevetséges, hogy Ön - vagy bárki más - Davost a liberális demokrácia védelmezőjének nevezi.” (...) a politikai elit három-négy-öt kérdésben azt mondja az átlagembereknek, hogy a valóság X, holott a valóság valójában Y. „Vegyük a bevándorlást: az elit azt mondja nekünk, hogy a nyitott határok és még az illegális bevándorlás is rendben van. Az átlagember pedig azt mondja nekünk az Egyesült Államokban, hogy mindkettő ellehetetleníti őket az amerikai életmódban. Igazuk van. Trump elnök ezt fogja felvállalni, az átlag amerikaiak nevében.”


Szerda esti, Portsmouth-ban tartott rendezvényén a következő ígéretet tette: „Elnökként nem fogom hagyni, hogy a központi bank digitális pénzt vezessen be. A digitális valuta által a szövetségi kormány – a mi szövetségi kormányunk! – korlátlan befolyást gyakorolhatna a vagyonotok fölött. Bármikor elvehetnék a pénzed, és még csak észre se vennéd!" Trump kijelentette, hogy ezzel meg akarja védeni az embereket a kormányzat önkényuralmától.


Donald Trump volt amerikai elnök és az Ovális Irodáért folyó versenyben a Republikánus Párt éllovasaként azt mondta, hogy amikor amerikai elnök volt, jó munkakapcsolatokat ápolt orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal, valamint több más, Washington által ellenfélnek tekintett ország vezetőjével. Az iowai Des Moines-ban, miután hétfő este rekordarányú győzelmet aratott az állam republikánus választási kampányában, Trump a támogatóihoz szólt: “Nagyon jól ismerem Putyin elnököt, jól ismerem Zelenszkijt. Meg fogom hívni őket, nagyon gyorsan meg fogjuk oldani a helyzetet”.


A lengyel gazdák országszerte útlezárásokat hirdettek az Ukrajnából származó gabonaimport és az uniós politika elleni tiltakozásul.


David Cameron szóról szóra felmondta a legújabb, Ukrajnával kapcsolatos narratíva összes panelmondatát a Világgazdasági Fórumon, az orosz zárolt vagyonok elkobzásába viszont neki is beletört a bicskája.


Alex Soros ismét megjelent és több vezető politikussal is fotózkodott. Így például Radek Sikorski, újdonsült lengyel külügyminiszter mellett mosolygott elégedetten, miután Lengyelországban a Soros-hálózat hathatós közbenjárásának köszönhetően sikerült a jobboldali kormányt leváltani. Sikorski volt az, aki hálálkodott az USA-nak, miután felrobbantották az Északi Áramlat földgázvezetéket.
Az izraeli elnök a Gázában fogvatartott Kfir Bibas képét is magával vitte a Világgazdasági Fórumra, aki csütörtökön lett egyéves. (nu, hány lebombázott gázai kisgyerek képét lehetett volna itt ugyancsak mutogatni!)
A lengyel parlament megszavazta Grzegorz Braun mentelmi jogának felfüggesztését azt követően, hogy a szélsőjobboldali képviselő egy tűzoltókészülékkel oltotta el a hanukai gyertyákat a varsói parlamentben egy, a zsidó közösség tagjaival tartott rendezvényen. A történtek után a házelnök kizárta a politikust az ülésről és pénzbeli bírságban részesült – írja a Tett és Védelem Alapítvány. A mentelmi jog megvonása lehetővé teszi a hatóságok számára, hogy büntetőeljárás alá vonják Grzegorz Braunt. A képviselő a gyertyák eloltása után „sátáni”-nak nevezte a Hanukát, és azt mondta, hogy helyreállítja a „normalitást”. Később úgy fogalmazott, hogy „szégyelljék magukat azok, akik részt vesznek a sátáni imádatban”.
A rendőrök pár óra alatt elfogták a 27 éves férfit.


Visszaálltak az online oktatásra.


A Nemzetközi Jégkorong Szövetség visszavonulót fújt. (nu, ez viszont helyes, feltéve, hogy az oroszok is indulhatnak)


Lesz folytatása a leleplezéseknek Kubatovval és Duda professzorral kapcsolatban? Mit csinált Novák Katalin a Világgazdasági Fórumnál? – folytatjuk a Kérdéseitekre válaszolok című sorozatot, írja a Mi Hazánk elnöke, aki azt is elmondta, hogy megfenyegették Kubatov Gábor emberei, ennek ellenére hétfő este videóval jelentkezik a fideszes politikus viselt dolgairól.Lantos János, a Mi Hazánk Munkaügyi Kabinetjének elnöke toborzó jellegű videójában mondja el, hogy Nyugat-Európában a 60-as és 70-es években ugyanígy, vendégmunkásokkal indult el az a folyamat, aminek következtében elveszítették eredeti arculatukat. Mint mondja, a Fidesz ugyanezt szánja nekünk, ha hagyjuk. A Mi Hazánk ezzel szemben nemzeti összefogásra buzdít, mert csak így lehetünk elég erősek ahhoz, hogy útját álljuk ennek a folyamatnak.
Nincs az a pénz, amiért migránsokat engednénk be, nincs az a pénz, amiért meg fogjuk engedni, hogy "ellakják tőlünk az országunkat, és nincs az a pénz, amiért az LMBTQ-aktivisták kezére adnánk a gyermekeinket" – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.


Az Európai Parlament szerint a magyar kormány veszélyezteti az uniós értékeket, intézményeket és forrásokat, ezért azok uniós szintű védelmére van szükség az Európai Unió Tanácsának július elsején kezdődő, féléves magyar elnökségének ideje alatt – tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön. A 345 szavazattal, 104 ellenszavazat és 29 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban az EP-képviselők aggodalmukat fejezték ki a demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok állítólagos magyarországi eróziója miatt, különösen a nemrégiben elfogadott szuverenitásvédelmi törvény révén, amelyet az oroszországi külföldi ügynökökről szóló törvényhez hasonlítottak.


Bár az ügyész több felmentő ítélet után sem tágít, tovább támadja Päivi Räsänen finn parlamenti képviselőt állítólagos "uszító" bibliai megjegyzéseivel kapcsolatosan, egy vádat mégis elenged: a keresztény politikusnak a "Mit gondolt Jézus a homoszexuálisokról" című rádióműsorban tett megjegyzéseiért  már nem kell felelnie.


Beírást kapott egy első osztályos gyerek Amerikában, aki az osztályteremben azt mondta, hogy „Jézusom”. A kisdiák ellenőrzőjébe azt az indoklást írták, hogy elfogadhatatlan nyelvhasználatért büntették meg. A kisdiák ellenőrzőjét a gyerek édesanyja közölte a közösségi médiában. A napokban  az NBC nevű hírcsatorna készített egy interjút egy sportolóval, azonban a közösségi médiába feltöltött verzióból kivágták azt a részt, amikor a hátvéd Jézusnak mondott köszönetet a győzelemért.
Minden hetedik keresztény embert, vagyis 365 millió személyt ért erőszakos támadás vagy diszkrimináció a hite miatt tavaly szerte a világon, a keresztényüldözések statisztikája romló trendet mutat. Megjelent az OpenDoors jelentése. Az elemzés három országra hívja fel a figyelmet. Észak-Korea továbbra is a világ legveszélyesebb helye a keresztények számára, ráadásul kínai határának hermetikus lezárásával az üldözések elől szinte lehetetlen külföldre menekülni a kommunista államból. A másik Algéria, amely a veszélyességi listán négy helyet ugrott fel tavalyhoz képest, ami azzal magyarázható, hogy az üldözések miatt az országban eddig hivatalosan működő 47 protestáns közösségből csak négy folytatja még a működését. A harmadik állam Kína, ahol tavaly tízezer keresztény közösség (a földalatti egyház házi gyülekezeteinek) működését számolták fel a hatóságok. Az új jogszabályi előírások szerint minden egyháznak ki kell írnia a bejáratára azt, hogy „Szeresd a Kommunista Pártot, szeresd a hazádat, és szeresd a vallást”, és a digitális megfigyelőrendszerek miatt mindent figyel az állam, egy tartományban pedig már bevezették, hogy templomba indulás előtt egy állami applikációs rendszerbe kell regisztrálniuk magukat a híveknek.


...hogy a mennyország nem létezik, hogy csak a fejünkben van... hogy nincs szükséged Istenre, hogy megtaláld a paradicsomot... a paradicsom nem egy fizikai hely, hanem itt van ... ez egy életmód, hogy szemléljük a Szűzanyát, Istent és a hívőket ... mert Isten beteg...
Egy új nemzetközi tanulmány, amelyet a Research in Astronomy and Astrophysics tudományos szakértői folyóiratban tettek közzé, 12 ország 20 éghajlatkutatója arra utal, hogy az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (IPCC) jelentősen alábecsülhette a Nap szerepét a globális felmelegedésben.

883 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg