top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.01.21.

Két héttel a 3. injekció után meghalt.Mire Djokovic:"Fel kellett volna ismernünk, hogy amikor a kezelést elfojtották, és egyébként nem egy hipotetikus kezelést, hanem egy publikált kezelést, arra kellett volna jutnunk: Álljunk csak meg egy pillanatra, ez úgy hangzik, mintha valami nem stimmelne!"
Állítása szerint világszerte boldogtalan szavazókkal találkozik. „Nagyon nehéz elmagyarázni a lakosságnak, hogy a vonatok nem járnak időben, az iskolák nem működnek, de mi megpróbáljuk megmenteni Szíriát, Afrikát, a világot."A német parancsnok véleménye szerint a Nyugat nem lehet gyenge, mert azzal az oroszokat erősíti. (nu, visszataszító egy világuralmi színjáték, annyi szent!)


Észtország, Lettország és Litvánia úgy döntött, hogy védelmi vonalat építenek keleti határukon – közölte honlapján az észt katonai minisztérium.
Hiába került Ukrajnába a rakétaelhárító rendszerük, egyetlen centet sem kaptak cserébe.


Robert Fico szlovák miniszterelnök január 24-én Ungváron fog találkozni ukrán kollégájával, Denisz Smihallal.


Január 19-én – az ortodox vízkereszt napján – 3 (!) NATO gép használta a magyar légteret, feltehetően a Krím ellen irányuló következő “ukrán” támadást előkészítendő.


A POLITICO szinte kész tényként kezeli a februárban esedékes bejelentést.


Végre kezd felébredni Európa? Az Európai Parlament „állandó tűzszünetre” szólított fel az Izrael és Hamász közötti háborúban, de megszavazta azt is, hogy egy esetleges tűzszünetet a terrorcsoport felszámolásához és a Gázai övezetben még fogva tartott több mint 130 túsz szabadon bocsátásához kell kötni.


A sikersorozat producere elmondta, hogy a Fauda ötödik évadán eddig végzett összes munkát kukázták az október 7-i események után. (nu, megdolgoznak az "ébredésért")


Szombaton Izrael légicsapást indított Damaszkusz ellen, melyben meghalt az Iráni Forradalmi Gárda négy tagja, köztük a szíriai hírszerzési egység vezetője is – közölte a Reuters a Szíriát támogató regionális szövetség egyik biztonsági forrására hivatkozva.A keresztények helyzete a Szentföldön címmel tartott előadást Pierbattista Pizzaballa jeruzsálemi latin pátriárka Budapesten.
Elise Stefanik New York-i képviselőt a volt elnök leglojálisabb támogatói között tartják számon.
Washington és nem Kijev érdekelt az Ukrajna és Oroszország közötti konfliktus folytatásában – jelentette ki Marjorie Taylor Greene (MTG) republikánus amerikai képviselő. Greene pénteken az X-en (korábban Twitter) kommentálta a “Zelenszkij békét, nem több fegyvert követel Davosban” című cikket, amelyet a New York Times a hét elején közölt, és amely az ukrán vezetőnek a svájci Alpokban zajló Világgazdasági Fórumon tartott beszédéről számolt be.


Még azt is eldönthetik, hogy engedélyt adnak-e a hatóságoknak arra, hogy lefényképezzék őket. Az amerikai utasok felháborodtak az amerikai repülőtereken megjelenő táblák miatt, amelyek szerint a migránsokat a megfelelő személyi igazolványok bemutatása nélkül is felengedik a járatokra – számolt be a New York Post. A belföldre utazó amerikai állampolgároknak érvényes személyi igazolványt vagy útlevelet kell felmutatniuk a repülőgépre való felszálláshoz, de egyes repülőtereken elhelyezett táblák szerint egyes újonnan érkezett migránsokra más szabályok vonatkoznak.


Öt rendőrnek több mint ezer eurónyi perköltséget kell állnia egy agresszív szíriai bevándorló helyett. "Ott voltunk a zavargások során, csak tettük a dolgunkat, majd egyes rendőröket arra kényszerítenek, hogy a saját zsebükből fizessenek olyan embereknek, akik valójában a halálukat akarták” – fogalmazott Aleksandar Jeremic a Dagens Nyheter svéd lapnak. Ő az egyik résztvevője a Botkyrka helyi rendőrségi körzetet érintő polgári pernek, és most egyike annak az öt rendőrnek, akiket arra köteleztek, hogy fizessék meg a perköltéséget a szír migránsnak, aki rájuk támadt.


Az áldozatot támogató aktivisták szerint a rendőrök megúszták a dolgot.


Aki nem tudja „egyszerűen és összefüggően kifejezni magát az ismert témákról és személyes érdeklődési köréről”, az kereshet magának új munkahelyet.


Jordan Henderson már egy olyan amszterdami klubban játszik, amely régóta az LMBTQ+ közösség bástyájaként ismert.


Miért segítette a Fideszt a 2002-es választási vereség? Mi zajlik 2010 óta az országban? Hogyan boldogul a kormányfő a szociális média világában? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk Ómolnár Miklós Csakazértis című könyvéből, amelynek főszereplője Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója. A szerzővel és a politikussal beszélgettünk.
Tegnap este az ásotthalmi határátkelőn a szerb határőrök megtagadták Budaházy Györgytől a Délvidékre való belépést, mondván hogy “veszélyes Szerbia és a szerb állampolgárok biztonságára”. Mindeközben migránstömegek grasszálnak Szerbiában keresztül-kasul, és fegyverrel ostromolják a magyar határt, de Budaházy a “veszélyes”. Megáll az ész! – olvasható az alábbi videó leírásában.
A Midnight Blizzard nevű, feltehetően Oroszországhoz köthető csoport megtámadta a Microsoft vállalati e-mail rendszerét, beleértve a vállalat vezetőségének fiókjait is – állította a technológiai óriás pénteken a honlapján közzétett blogbejegyzésében.MI, magyarok: Múlt év végén a youtube-on "véletlenül" meghallgattam egy embert, aki a világ himnuszait elemezte... kíváncsi voltam mi a véleménye első reakciójaként a Magyar Himnuszról... azt mondta többek között: "olyan, mint egy nagyszerű katedrális... át van szőve Istennel, ...gyönyörű",

1 068 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page