top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.01.27.Az ICJ egyúttal felszólította Izraelt, hogy gázai katonai műveletei során tegyen meg minden intézkedést a népirtás megelőzése érdekében. Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő nyilatkozatában kifejtette, hogy a zsidó állam határozottan tiszteletben tartja a nemzetközi jogot, de felháborítónak és botrányosnak tartja a népirtás Izraellel szemben megfogalmazott vádját, hangsúlyozva, hogy a zsidó államot alapvető jogainak gyakorlásában gátolni kívánó kísérlet „kirívó diszkrimináció”. 


„Az izraeli hadsereg Hamász elleni katonai akciója terrorellenes művelet” – hangoztatta a külügyi tárca vezetője.


Az amerikai kormány „rendkívüli aggodalmának” adott hangot, amiért kiderült: ENSZ-munkatársak is részt vehettek az Izrael elleni terrortámadásban.


Az ügy háttere az volt, hogy a Biden-féle igazságügyi tárca pert indított Texas ellen, és a Legfelsőbb Bíróság a héten Greg Abbott texasi kormányzó ellen ítélt, miután Texas több kilométer hosszú, speciális szögesdrótakadályt telepített a Mexikóval közös határ mentén. A republikánus kormányzó korábban előrebocsátotta, hogy további ilyen akadályokat helyeznek majd ki, hogy visszaszorítsák az „inváziót”, vagyis a bevándorlást. A helyzet ugyanis annyira lefajult Texasban, hogy rekordszámú (csak decemberben több mint 225 ezer) illegális migráns lépte át a határt.
A határ menti Texas állam és a szövetségi ügynökségek között hónapok óta jogi csata dúl a bevándorlásról


Donald Trump a bíróság előtt tett rövid nyilatkozatban felidézte a 2019-ben tett kijelentését, amivel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy E. Jean Carroll “mondott valamit, amit én hamis vádaskodásnak tartottam”. Hozzátette, hogy a hivatalban lévő elnökként tett kijelentéssel az volt a célja, hogy saját magát, családját, és az elnöki pozíciót vegye védelmébe.


David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete egy interjúban azt mondta, hogy az Egyesült Államoknak van befolyása Magyarországra és kész ezeket használni, ha nem veszik figyelembe biztonsági érdekeit. A jelenlegi amerikai kormányzat szerint Magyarország aktívan befolyásolja az USA választási kampányt.


Bár a mérleg nem túl fényes, az arányok igencsak meglepőek az itthon tapasztaltakhoz képest – írja a Szent István Intézet Facebook-bejegyzésében. A Pew Research Center (PRC) által a teljes amerikai lakosság körében elvégzett felmérésre hivatkozva azt írták, mára már az úgynevezett „nem hívők” vagy „vallásilag nem kötődő” emberek alkotják a legnagyobb csoportot az USÁ-ban. A legutóbbi hasonló, 2007-es felmérés óta, ezeknek az embereknek a száma közel duplájára nőtt, 16%-ról 28%-ra, átlépve ezzel a katolikusok „feje fölött”, akiknek száma jelenleg a népesség 20%-át teszi ki.


Egy új reprezentatív felmérés szerint az USA-ban élő, 12 és 27 év közötti fiatalok kevésbé vallásosak az elődeiknél, közel harminc százalékuk LMBTQ-identitásúnak tartja magát, és csak ötödük voksolna jobbra.Megnyugtatunk minden velünk szimpatizáló személyt, tagjainkat, hogy az eset kapcsán a szkítaságot lejáratni igyekvő médiamegjelenések inkább hasonlítanak a COVID hisztéria összehangolt média támadására a COVID- járványt megkérdőjelezőkkel szemben, vagy az oltáskampányt erőltető médiák oltatlanokat diszkrimináló támadására, semmint a tényszerű újságírásra.


Az álszkíta csoport tavaly novemberben a FB-on tett közzé egy videót terveikről és szólított fel fegyveres ellenállásra, ám érdekes módon ez nem szúrta a cenzorok szemét! Fent hagytak egy nyíltan erőszakra felszólító felhívást, ami titkosszolgálati hátteret feltételez. A csoportot a kormány megdöntésére hozták létre, a fegyverek beszerzése háttértámogatásra utal, a terrorcselekményre utalás szintén intő jel. A CIA és a MOSZAD folyamodik ilyen módszerekhez, ahol lázadást és fegyveres puccsot akarnak kirobbantani egy, a nyugati hatalmi világrend útjában álló kormányzat ellen. Az erre létrehozott szervezetek ott vannak az arab államokban, Afrikában, Indiában, és Európában is. Ukrajnában is ezek segítségével vette át a Nyugat a hatalmat. Az ilyen szervezeteket is, de az ellenük önmaguk védelme érdekében fellépő nemzeti mozgalmakat is „terroristáknak” nevezik, elfedve így a megszállás iránti törekvéseiket. Ha egy csoport lelepleződik, látványosan lecsapnak rájuk.

 Ez történhetett nálunk is? Vagy csak valami más, rejtett célra használta fel a kormány az akciót?
Tovább durvul a brüsszeli vezetők hozzáállása Magyarországhoz, a Politico a péntek reggeli cikkében már arról írt, hogy arra készül: ledobja az atomot az országra azzal, hogy az ukrajnai álláspont miatt felfüggesztik a szavazati jogunkat az Európai Tanácsban. 


A javasolt politika a külföldiek, valamint a „nem asszimilálódott állampolgárok” tömeges kitoloncolása volt.


Olyan háborús játék áldozatai vagyunk – a katonákkal közösen –, ahol a fegyverropogás gyakran átmenet nélkül kezdődik, majd értelmetlen pusztítás és vérontás után egyszer csak vége szakad. Miközben többnyire minden marad úgy, ahogy a harcokat megelőzően volt, csak mindenkinek – kivéve az elvetemült felbujtókat – sokkal rosszabb lett.
A francia gazdák tiltakoztak a McDonald' s ellen a legszokásosabb piszkos módszerrel: hatalmas trágyahalmot pakoltak az étterembe. (Schiller Mária küldeménye)
A gersi (Occitanie) gazdálkodók körülbelül húsz traktorral érkeztek a Toulouse-Blagnac repülőtérhez, és trágyát dobtak a repülőtér főbejárata közelében található körforgalomba.


A francia tüntetők is ellenzik az EU New Green Deal-jét, amely szerintük növelni fogja az élelmiszertermelés költségeit.Az ügyet eddig titokban tartották.
A római zsidó közösség elnöke felszólítást intézett az olasz hatóságokhoz.


A 21 éves klímarettegő aktivista szerdán Lipcsében csatlakozott egy Palesztinát támogató tiltakozáshoz, és a hagyományos fekete-fehér palesztin sálban jelent meg az eseményen. A rendezvényen bírálta Izraelt, azzal vádolva azt, hogy "népirtást" követ el. Az aktivista ugyanakkor azt mondta, hogy Palesztina támogatása az emberség kifejezése.
Nagy M. Boldizsár hazugságait Nemes Dániel internetes szakember és üzletember panaszára végül is törölték az Éva és az InStyle magazinok oldalairól.


Joe Biden amerikai elnök elrendelte a cseppfolyósított földgáz (LNG) exportjának szüneteltetését az országban indított új projektek esetében, arra hivatkozva, hogy azok hozzájárulhatnak az éghajlatváltozáshoz. Az európai energiaköltségek az egekbe szöktek, mióta az olyan országok, mint Németország, az orosz gázról az amerikai cseppfolyósított földgázra álltak át, de Biden ragaszkodik ahhoz, hogy a kontinensnek jelenleg nincs szüksége további amerikai szállításokhoz. (nu, így kell szabadversenyben, klímahisztivel eltakarítani a vetélytársakat)


“Az ukrán fél álláspontja egyértelmű: a tranzitszerződés az év végén lejár, nem fogunk tárgyalni az oroszokkal és megújítani a megállapodást."


Az ukrán erők egy amerikaiak által szállított Patriot rakétával lelőttek egy 65 ukrán hadifoglyot szállító orosz teherszállító repülőgépet – jelentette szerdán a Radio France francia katonai forrásra hivatkozva.


Videó: Oroszország nyilvánosságra hozta, ahogy az ukrán hadifoglyok felszállnak a Kijev által lelőtt gépre

Az orosz Nyomozó Bizottság közzétette azokat a felvételeket, amelyeken ukrán hadifoglyok szállnak fel az orosz Il-76-os repülőgépre, amely az ukrán fegyveres erők támadása után zuhant le. A videót a hivatal Telegram-csatornáján tették közzé.
Az Észak-atlanti Szövetség tervei, miszerint a Steadfast Defender 2024 hadgyakorlatot az orosz határ közelében tartanák, provokatívak, növelik a katonai incidensek kockázatát, és tragikus következményekkel járhatnak Európa számára – mondta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a pénteki sajtótájékoztatón.


Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a családoknak legalább három gyermeket kell vállalniuk ahhoz, hogy javuljon az ország csökkenő népességszáma. Az ország születési arányának kérdésére csütörtökön Kalinyingrádi területen egyetemi hallgatók előtt tartott beszédében tért ki.


Az egyesület elnöke szerint a műtétekre azért van szükség, hogy csökkentsék az öngyilkosság és a pszichológiai szorongás kockázatát a transznemű emberek körében.
50 150 pár kötött házasságot, 22 százalékkal, 13 817-tel kevesebb, mint egy évvel korábban.
 


TARSOLYOSOK XXXIX. ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA

2024. Március 10-én, vasárnap 10-18-ig. 2011 Budakalász, Szentendrei út 9. Faluház. 10 óra: Kapunyitás, a kézműves vásár kezdete; 11 óra: Megnyitó – műsorvezető; Csabai János színész és rendező. A rendezvény ideje alatt Sőtér Gergely természetfotós kiállítása tekinthető meg. A legújabban megtalált három tarsoly bemutatása ismételten megtörténik: A Bárándi, a Bugyi, és a Pátyi tarsolyok. Előadók:  

  • BOGDÁN WINCZE ANDRÁS – zeneszerző, Erdély kutató: „Erdély célkeresztben” 

  • RAJNAI MIKLÓS – Bánffy Miklós díjas bölcsész és a Magyarok Világszövetsége volt művészeti igazgatója:          „A Szent Korona működése és jelen korunk párhuzama”

  • Dr. DRÁBIK JÁNOS – A Trianon társaság elnöke: „A civilizációk harca zajlik! Mit tehet a magyar nemzet?”

  • ROZGICS MÁRIA – A Világmagyarsága című újság szerkesztője: „Magyar élet – magyar lélek”

  • Dr. PÓCS ALFRÉD – magyarságkutató, hagyományőrző?: „ Szkíták a világosságért!”   

 Belépő: 3000.- Ft, mely tartalmaz egy medvehagymás pogácsát is.

 

887 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page