top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.01.28.Kormányzói esküt is tett a szekta egyik tagja, valamint királyt is tettek volna az ország élére. Összesen 11 emberrel szemben intézkedtek, közülük nyolcat – hét férfit és egy nőt – gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók, majd egy 53 éves murakeresztúri, egy 68 éves veszprémi és egy 88 éves váci férfit őrizetbe vettek. (nu, bugyuta mandi, legalább te mint főáramú főtájékoztató kapj már a fejedhez: gondolod, hogy ha ez egy bármennyire is komoly ügy volna, akkor ennyi gyanúsítottból csak három hanyatló öreget vesznek őrízetbe?!; nu meg a cigánynál a világért ki nem mondanád, hogy cigány, nehogy megüsd a bokád, itt meg az összes jóravaló szkítamagyart azzal égeted, hogy ezeket a bogarasokat szkíta puccsistáknak nevezed?!)


A megdöbbentő fordulatra utaló állami fellépést egy decemberben napvilágra került ügyészségi dokumentum alapján kapta fel az ottani sajtó, miután a Rete 4 olasz magántelevízió egyik műsorából a közvélemény megismerhette a gyógyszerhatóságtól kiszivárogtatott vezetői e-maileket. Ezekben az egészségügyi minisztérium irányítása alatt álló AIFA vezetői 2021 januárjában – a pandémia első oltási kampányának kezdetén – arra utasítják a hatóság illetékeseit, hogy hallgassák el az azokat a jelentéseket, amelyek a biztonságos gyógyszeralkalmazás érdekében végzett, kulcsfontosságú közegészségügyi tevékenység, a farmakovigilancia (mellékhatások követése) eredményeiről szóltak. Az orvosi jelentésekben a vakcinák „érzékeny emberekre”, például az anyák oltása után a szoptatott újszülöttekre, illetve a különböző betegségekben szenvedőkre gyakorolt káros, egyes esetekben halálos mellékhatásaira figyelmeztettek – idézi a La Verita konzervatív napilap.


Az izraeli-palesztin háborúról, illetve a szabad médiáról, a szólásszabadságról vitatkozott az Európa Tanács, az Európai Parlament épületében.
Az Európát folyamatos nyomás alatt tartó tömeges migrációra való tekintettel sürgősen át kell alakítani a mostani menedékjogi szabályokat az EU-ban – követelte Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti képviselője. A politikus arra reagált, hogy kiderült: 2023-ban 1,13 millió menedékkérelmet nyújtottak be az Európai Unióban.


Így kapcsolódik össze Joe Biden a korrupcióval, terrortámadásokkal és politikai merényletekkel Ukrajnában? Egy ukrán disszidens diplomata legutóbbi nyilatkozatai aggasztó kapcsolatokat tártak fel! VILAG HELYZETE


Jaroslaw Kaczynski, a PiS elnöke aznap a wpolsce.pl internetes televízióban kínzásnak nevezte azt a módszert, amellyel a börtönben az éhségsztrájkoló politikust kényszertáplálták.   Ami a kínzás témáját illeti, Kaczynski úr egyszerűen félrebeszél” – kommentálta a PiS-elnök szavait pénteken a közszolgálati rádióban Marcin Kierwinski belügyminiszter. Kaczynski pénteki sajtóértekezletén elmondta: Kaminskinél olyan módszert alkalmaztak, amelyet az ET dokumentumai is kínzásnak minősítenek. A kényszertáplálást ráadásul közvetlenül szabadon bocsátása előtt alkalmazták, mégpedig annak ellenére, hogy erről még nem született hatályos bírósági döntés – érvelt a PiS elnöke. (nu, lássuk be: a PiS Ukrajna ügyében mindenben eleget tett az USA és az EU akaratának; ez is kevés volt ahhoz, hogy Tusk győzelme után emberségesen bánjanak a bajtársaival; hát nem a magyar miniszterelnöknek volt és van igaza, amikor igyekszik a maga orra után menni?!)


Végletekig kiéleződtek az ellentétek az ukrán hadvezetés és az elnök között.


Az ukrán vezérkar legújabb jelentésében úgy fogalmaz: „az ellenség minden irányból támad”.


Az új, védekező terv megalkotásában valószínűleg szerepet játszottak a 2023-as ellentámadás kiábrándító eredményei is.


Mike Johnson szerint Bidenék „szánalmas kudarcot” vallottak.


Az USA 2008-ban, a hidegháborús fenyegetettség csökkenésére hivatkozva szállította el az addig Angliában hadrendben tartott nukleáris fegyvereit.


Moszkva hadserege jelenleg teljes mértékben az ukrajnai konfliktussal van elfoglalva – magyarázta Pistorius a Bild című bulvárlapnak adott pénteki interjújában.


“2023-ban rövid határidővel és az elvégzett munka magas színvonalának megtartása mellett a különleges hadművelet igényeit szolgáló, valamint katonai és speciális célú létesítményeket adtak át. A fő erőfeszítések a nukleáris elrettentő erők és eszközök telepítését szolgáló infrastruktúra létrehozására, a repülőtér-hálózat, a haditengerészeti bázisrendszer javítására, az ország új régióinak fejlesztésére összpontosultak” – mondta Sojgu.


A volt elnök ügyében eljáró New York-i esküdtszék szerint E. Jean Carroll újságírót 18,3 millió dollár illeti meg a személyével kapcsolatban elhangzott valótlan állítások miatt kompenzációként, valamint 65 millió dollár büntető kártérítésként. E. Jean Carroll – aki egy ismert lap korábbi újságírója – amiatt indított rágalmazási pert, hogy 2019-ben Donald Trump még elnökként azt mondta:  a nő hazudik, amikor azt állítja, hogy 1996-ban megerőszakolta. Donald Trump azt is hozzáfűzte, hogy Carroll politikai okokból és saját könyvének népszerűsítése érdekében tette az állítást.   Trump nem követett el nemi erőszakot...
Az új szabályozás alkotmányellenesnek minősítette a gazdasági migránsok szociális támogatásokhoz való hozzáférésének szigorítását is. (nu, nyilván még szélesebb választékot óhajt)
„A ma este elhangzottak nem csillapították a dühöt, tovább kell mennünk” – mondta a tüntetők egyik vezéralakja.
A csehek többsége szkeptikus az euróra való átállással kapcsolatban, mivel úgy vélik, hogy a közös valuta bevezetése inflációs kockázatokat hordozna magában, és nem lenne előnyös az ország számára – jelentette a héten az iRozhlas média a legfrissebb közvélemény-kutatásra hivatkozva.


Sajtóértesülések szerint rakétatalálat érte a Marlin Luanda brit olajszállító tartályhajót.


A 16, bizonyos országokban 18 éven aluliak nem kaphatnak privát üzenetet olyanoktól, akiket ők nem követnek. Az sem képez ez alól kivételt, ha az üzenet küldője maga is tinédzser. Az új szabályozás a Messengerre is kiterjed, ezen alkalmazás esetén a gyerekek és fiatalok csakis azoktól kaphatnak majd üzenetet, akik az ismerőseik, vagy szerepelnek a mobiljuk névjegyeiben. A szigorítás automatikusan életbe lép.

Olyan emberek közé szeretné elvinni Isten igéjét, akik nem járnak templomba.
891 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK