top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.01.29.Hosszú évek óta nem voltak olyan súlyos ütközések a térségben, mint napjainkban. Erről írt egy összefoglalást az Eurázsia Központ. VILAG HELYZETE


A Nemzetközi Bíróság pénteken kihirdetett határozatában felszólította Izraelt, hogy tegyen többet annak megelőzése érdekében, hogy gázai palesztin civilek haljanak, illetve sérüljenek meg a háborús övezetben. A mérföldkőnek számító döntés annak az elhúzódó, Dél-Afrika és Izrael közötti ügynek a folytatásaként született, amely arról szól: Izrael népirtást végez-e Gázában.
Népirtás gyanúja miatt viszont eljárás indul a zsidó állam ellen. A vizsgálat több évig is eltarthat.


Dávid Ben Gurion, 1955
A rendőrséggel és a kormánnyal szembeni ellenállást hirdettek a palesztinbarát tüntetéseken, melyeket szélsőbaloldali szervezetek tartottak szombat délután – annak ellenére, hogy a hatóságok betiltották az Izrael-ellenes demonstrációkat a holokauszt nemzetközi emléknapján — írja az Index.


A globalizmus előretörésével csak az erős nemzetállamok vehetik fel a küzdelmet. Európa-szerte szövetségeseket keresnek a nacionalista pártok. Olyanokat, akikkel vállvetve harcolhatnak a jövőben a szabad nemzetek Európájáért. Ehhez azonban nem elég a jelenlegi rendszert kritizálni, új megoldásokat mutatva kell Magyarországnak az élen járva megmutatnia, hogy a 21. század kihívásaira az önfeladás és behódolás helyett építéssel, az északi civilizáció értékeinek megvédelmezésével adható valós válasz.
Blokkolta az energiaszámlákat? Nem! Megadóztatta a milliomosokat? Nem! Kritizálta a túlzott profitját, a multinacionális energia, gyógyszer, és hadiipari vállalatoknak? És mit csinálnak ma? Tehát ma elárasztják és garanciát nyújtanak euró milliárdokkal, a katonai ágazatoknak és a multinacionális fegyvergyártó cégeknek, miközben a munkavállalóknak a költségvetési paktumhoz való visszatérést, a megszorításokhoz való visszatérét javasolják.
„Kedves EU Bizottság és Ursula von der Leyen: Auschwitz tábor, Németország. Ez így volt és mindig így is lesz. Mi emlékezünk.” 


(nu, inkább ezzel kéne foglalkozniuk... mivé lett/lesz Lengyelország)Brutális állapotok a francia utakon.
Óriási tömeg vonult utcára az angliai Birminghamtól északra fekvő Telfordban. A tüntetésen Tommy Robinson támogatói és az antifa baloldaliak néztek egymással farkasszemet."Jobboldali kabinetet szeretnénk, hogy ismét a hollandok legyenek az első helyen. Az adóterhek jelentős csökkentésére van szükség és sokkal kevesebb migránsra. Remélem, sikerül, hogy ne legyen szükség új választásokra”


A lap szerint van politikai értelme annak, hogy Orbán a lehető leghosszabb ideig üljön nyugodtan, „mivel a történelem megtanította neki, hogy így lehet engedményeket elérni”.


Az Egyesült Államok biztosította Kijevet, hogy a Nyugaton befagyasztva maradt orosz vagyontárgyakat lefoglalják és a konfliktus utáni ukrán újjáépítésre fordítják – közölte Denisz Smihal ukrán miniszterelnök.


Az USA tervei a külföldön befagyasztott orosz vagyon elkobzására rákényszerítenek más országokat, hogy fontolóra vegyék a dollár elhagyását, mivel a valuta politikai eszközként való használata aláássa annak hitelességét – mondta Oroszország amerikai nagykövete, Anatolij Antonov.


Olekszij Neizspapa bejelentkezett a kiszuperált brit hadihajókért is.


Ukrajna lakossága 46 millióról 25 millióra zsugorodott a mintegy egy évtizeddel ezelőtti széles körű amerikai finanszírozású tiltakozások óta – mondta Alekszej Policsuk, az orosz külügyminisztérium FÁK-országokért felelős főosztályának vezetője.


Mióta Biden és a demokraták hatalomra kerültek, őrült bevándorlási stratégiát hajtottak végre. Texas déli határa részben a mexikói kartellek ellenőrzése alatt áll, és több millió bevándorlót engedtek át rajta. Valamint fenomenális mennyiségű kábítószer. Texas kormányzója megpróbált megoldásokat bevezetni az áradat megakadályozására, különösen szögesdrótkerítéseket. Biden és a szövetségi kormány ellenzi ezt, és a szövetségi határőrséget kérte fel ezek eltávolítására.
Levest dobtak az üveggel védett Mona Lisára – írj a BBC. Leonardo da Vinci 16. századi festménye a világ egyik leghíresebb műalkotása, amelyet a párizsi Louvre-ban őriznek. A Mona Lisát golyóálló üveg védi, nem valószínű, hogy megsérült volna.
„Minden emberi élet szent a fogantatástól egészen a halálig, mert az embert önmagáért teremtették az élő és szent Isten képére és hasonlatosságára.”
1 063 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK