top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.02.03.Kiemeltem a legfontosabb 4,5 percet, amit mindenki próbáljon meg nyomatékosan értelmezni és megérteni! VILAG HELYZETE


Meloni/Von der Layen /Scholz/Orban/Michel/Macron, mindössze 7 ember 50 milliárdos csekket állítanak ki Ukrajna számára. (nu, és amit még nem is látunk: kik áll figyelmeztetőleg a hátuk megett)
A felek közötti kapcsolat állítólag akkor kezdett elromlani, amikor a tábornok novemberben a The Economist című lapnak írt egy cikket, amelyben a harctéri helyzetet “patthelyzetnek” minősítette a kijevi ellentámadás sikertelenségét követően. Az elnök hevesen visszautasította ezt az értékelést.

A legújabb orosz fegyverek felülmúlják a NATO-fegyvereket, a védelmi ipar növeli a szállítások mennyiségét, a kormány pedig bővíti a katonai-ipari komplexum alkalmazottait támogató intézkedéseket. Vlagyimir Putyin az orosz hadiipari komplexum eredményeiről és a problémás kérdésekről beszélt a “Mindent a győzelemért!” elnevezésű fórum résztvevőivel Tulában.


Az Egyesült Államok katonabiológiai tevékenységről, valamint a biológiai és az űrbiztonság terén való orosz-kínai együttműködésről folytak konzultációk az elmúlt két nap folyamán Pekingben – közölte csütörtökön az orosz külügyminisztérium.


Ecuador “meggondolatlan döntést” hozott azzal, hogy engedett az Egyesült Államok követelésének az orosz gyártmányú katonai felszerelések átadására – jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. Kedden Daniel Noboa ecuadori elnök bejelentette, hogy országa Moszkva tiltakozása ellenére, elavult orosz gyártmányú katonai felszereléseket ad az Egyesült Államoknak, azt állítva, hogy a felszerelések nem hadianyagok, hanem “ócskavasak”. (nu, de akkor miért kell Amerikának?)


„Az egész tegnapi csúcstalálkozót miatta hívták össze, és körülötte forgott” – ismerte el a brit lap.


Magyarország továbbra sem küld fegyvert Ukrajnába, ahhoz járult hozzá, hogy a csődbe jutott ukrán állam ne omoljon össze.


Az amerikai lap beszámolója szerint Magyarország elszigeteltebb, mint valaha, ám a magyar miniszterelnök hosszú távra tervez, a nemzeti szuverenitást és a hagyományos értékeket védő páneurópai mozgalom vezetőjeként igyekszik érvényesülni.


Hogy az Európai Bizottság mostantól tisztességesen kezeli-e Magyarországot, nem derült ki, de Budapest kapott egy írásos garanciát, amelyet bármikor fel tud mutatni, ha politikai üldöztetéssel kell szembenéznie – írja a brüsszeli csúcsról készült összefoglalójában a The European Conservative. A kormányfő a Kossuth Rádióban azt mondta, ha vétózik, a többi 26 tagország megállapodik, elküldi a támogatást Ukrajnába, és „még a magyarok pénzét sem adják majd oda”. Ez nem jó megoldás, ő elment a falig, így sikerült kompromisszumot kiharcolni.


„Adni könnyű, támogatást visszavonni viszont nehéz” – jelentette ki Kristalina Georgieva.


Mindez az EU parlamentje előtt történik.


Szinte teljesen átjárhatatlanná tették a belga-holland határokat.
A lengyel gazdák egy hét múlva általános sztrájkot kezdenek, és az európai agrárpolitika elleni tiltakozásul az ukrán határ teljes lezárását tervezik – közölte a Szolidaritás szakszervezet.


Agrártüntetések újabb hulláma érte el az Európai Uniót, Németországban lassan két hónapja tart a demonstráció, és már másutt is rendszeresek a megmozdulások. Áttekintjük, miért elégedetlenek a gazdák, és mi lehet a hatása az unió politikai életére.
A több mint 200 ezer utazót érintő sztrájk miatt több száz járatot törölni kellett.
Közel 300 ezer ember vonult azt utcára a kormány munkaerőpiaci reformtervei miatt.


A magyar kormánypárt az Európai Konzervatívok és Reformerek alakulathoz áll természetszerűleg a legközelebb, bár vannak olyan területek, amelyeken eltérő állásponton vannak.


Claudio Barbaro, a Liga jobboldali olasz ellenzéki párt szenátora törvényjavaslatot terjesztett elő, arra vonatkozólag, hogy az Avanti Ragazzi di Budapest (Előre mind budai srácok) című dal Olaszország hivatalos ünnepi dala legyen és kerüljön be a tantervbe is. A szenátor hangoztatta, hogy az 1956-os forradalom fiatal harcosairól szóló dal az olasz köztársaság alapjait képviselő értékeket hordozza magában.Az Előre budai srácok, előre pesti srácok refrénű dalt Pier Francesco Pingitore dramaturg, rendező szerezte 1966-ban. A dal elterjedt az olaszországi labdarúgó-stadionokban, a jobboldali fiatalok jelképes dalává vált. A Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek (FdI) tavaly szeptemberi római találkozóján a közönség ezt a dalt énekelte el az ott felszólaló Orbán Viktor miniszterelnöknek. A Liga párt szenátora és kollégája William De Vecchis törvényjavaslatot nyújtott be a dal hivatalos elismerése érdekében."Szükség van erre mindazok számára, aki szeretik hazájukat. Ez a forradalom dala az elnyomókkal szemben a szabadság visszaszerzésére.A 20. század Európában borzalmakat szült, a két világháború és a kommunizmus is mély sebeket hagyott (..) különös tekintettel a magyar nép 1956-as forradalmára, amely kontinensünk közös örökségének számít, az első hasadás volt a vasfüggönyön." – mondta Claudio Barbaro. A szenátor azután tette javaslatát, hogy a kormányerő Demokrata Párt (PD) képviselői a partizándalként ismert Bella ciao elismerését javasolták.Szerencsére Olaszországban is élnek még hazafiak, akik korrigálták a rajzot – ha már a “jobboldali” kormány inkább a globalisták oldalára állva, velük együtt aggódott a magyarverő antifasiszta terroristáért. A láncait letépő Ilaria Salist lekenték, helyére pedig egyik áldozatának fényképét tették, a következő felirattal: “Egy életre eltorzítottam [helyesen: megnyomorítottam] egy embert”. Az akciót a HVIM-el szövetségi viszonyban álló Patriots Network vállalta magára – derül ki a Facebook-bejegyzésből.
Ezek után talán nem véletlen, hogy pont az olasz vádlott kapcsán kerültek elő éppen ugyanezek a kifogások, 

amelyekben az szerepel, hogy patkányok és csótányok szaladgálnak a cellákban, a rabok pedig gyakorlatilag alapvető emberi jogaikat sem gyakorolhatják. Magyar Gábor volt emellett az, aki az egykori kommunista belügyminiszter Biszku Béla védelmét is ellátta az ellene indult büntetőperben.


Ron DeSantis, Florida republikánus kormányzója Bidennek is odaszúrt egyet sajtótájékoztatóján. A republikánus politikus sajtótájékoztatóján elmondta, hogy maximum 1000 katonából álló zászlóaljat ajánlott fel Texasnak, ami az Egyesült Államok szárazföldi határának csaknem 2000 kilométeres szakaszát védi Mexikó felé. Meg kell állítani az inváziót a déli határon egyszer és mindenkorra” – fogalmazott a kormányzó, aki Joe Biden elnöknek azt vetette szemére, hogy habár „rendelkezik a felhatalmazással a határ lezárásához”, de ehhez hiányzik az akarat.


"Azt sugallni, hogy az iráni rezsim, amelynek célja a világ iszlamizálása, csak azért vívja ezt a háborút, mert nincs palesztin állam, éppoly tébolyult, mint amennyire undorító."


A fővárosi Teve utcánál azért tüntetnek, hogy tüntethessenek.


Az Adidas korábban többszáz millió eurós bevételeket ért el Kanye West sajátmárkás, Yeezy nevű ruháinak és cipőinek a forgalmazásával.
Az orosz Legfelsőbb Bíróság döntése alapján, egy szélsőséges szervezet szimbólumaként azonosították a fülbevalókat.
Józan korlátozásokat vezetnek be a fiatalkorúak körében elharapódzó nemváltó műtétek és a névmás-őrület ellen Kanada konzervatív vezetésű tartományában.
A DFB szerint a szurkolók diszkriminatív, sportszerűtlen viselkedést tanúsítottak.Az illető a bicskei gyerekotthon pedofil exigazgatóját fedezte, illetve vallomásokat hamisított.


Akit pedofília miatt ítéltek el, az eddig sem, és ezután sem fog kegyelmet kapni az államfőtől. (nu, csupán a bűnsegéd?)

 

A megjelenés napján azonnal megkapod a legfrissebb, sok száz oldalas és Magyarországon egyedülálló VilagHelyzete online Könyvújságot, ha támogatásoddal segíted a fennmaradást és a folytatást! VILAG HELYZETE
1 086 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page