top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.02.07.Tudomásunk van arról, hogy a kötelező oltások elmaradásával kapcsolatosan az ország egyes járásaiban olyan jogellenes gyakorlat alakult ki, amely alapján a védőnő jelzésére a „gyermekvédelem” és a gyámhatóság is elkezd az ügybe beavatkozni, és amiatt, mert a szülő szereti a gyermekét és aggódik az egészsége miatt, és nem kívánja a gyermeket kitenni az egészségét egy, a szülő meggyőződése szerint egészségre ártalmas folyamatnak, gyakorlatilag állami üldöztetésben részesülnek a szülők. Így a védőnő jogellenes jelzésére a családvédelem és a gyámhatóság az ilyen, gyermeküket féltő és normálisan élő családok életébe beavatkoznak és a gyermeküket ideiglenes védelembe akarják venni, sőt esetenként jogellenesen kiemelik a családból. (...)

Semmilyen jogszabály nem rendelkezik arról, hogy a gyámhatóságnak, vagy a „családvédelemnek” szerepe lehetne a kötelező oltásokkal kapcsolatos hatósági eljárásokban. ANGELIKA MIHALIK

TUCKER: Mit mondana azoknak, akik Amerikát irányítják? VP: A mi üzenetünk az, hogy Oroszország nem az ellenségük. Mi nem akarunk háborút. Készek vagyunk a békére. Az önök vezetői a konfliktust keresik. Mi nem ezt akarjuk. Oroszország a saját népét védi. Nem akarjuk azt, ami nem a miénk.
Franciaország, Németország és Hollandia után újabb nyugat-európai országban árasztották el az utakat a farmerek színes traktorjai. A spanyolok is csatlakoztak az egész Európában terjedő gazdatiltakozásokhoz.
“Ha a tiltakozás folytatódik, és annyira sarokba szorítja a kormányokat, hogy azok képtelenek lesznek megtenni azt, ami a gazdaságuk megerősítéséhez szükséges, akkor ezt egy szép nap megbánhatják” – idézte Georgieva szavait a France 24. Az IMF vezérigazgatója hozzátette, hogy természetesen megérti, hogy a termelők egyre több nehézséggel viaskodnak, és nem könnyű a munkájuk, de az államnak nem szabad erőn felül megsegítenie őket. Macron a csúcs után nyilatkozva elmondta, hogy sikerült meggyőznie az Európai Uniót, hogy „szigorúbb szabályokat” vezessen be a gabona- és csirkeexportra, közte az ukránra is. A Bizottság egy nappal korábban már bejelentette, hogy intézkedéseket fog javasolni az Ukrajnából származó agrárimport korlátozására és nagyobb rugalmasságra fog törekedni a szabályozásban, de ezt a tagállamok mellett még az EP-nek is jóvá kell hagynia.


Ahogy Brüsszel egyre jobban elidegenedik az utca valóságától, az Európai Unió közelgő választásai ébresztőként szolgálhatnak. Írta: Fjodor Lukjanov a Russia in Global Affairs főszerkesztője, a Kül- és Védelempolitikai Tanács elnökségének elnöke és a Valdai Nemzetközi Vitaklub kutatási igazgatója. VILAG HELYZETE


„A nyugat-európai vezetők nemhogy a Közel- vagy a Közép-Keletet, hanem még Kelet-Európát sem értik” – fogalmazott az MCC geopolitikai műhelyének vezetője.


A német kormány azon törekvése, hogy minél több ukrán menekültet vonjon be a munka világába, kudarcot vallott az országban menedéket keresőknek nyújtott jelentős anyagi támogatás fényében – jelentette hétfőn a Bild című bulvárlap. A lap szerint a Németországban tartózkodó ukrajnai menekülteknek jelenleg mindössze 25,2 százaléka dolgozik, míg Dániában 78, Csehországban pedig 66 százalékuk. Az arány több más uniós államban is jelentősen magasabb, így Lengyelországban (65%), Svédországban (56%) és Hollandiában (50%).


Az angolszászok cselekedetei közvetlen veszélyt jelentenek a globális békére és biztonságra – jelentette ki Vaszilij Nebenzja, Oroszország ENSZ-nagykövete az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén, amelyet Oroszország az Irak és Szíria elleni amerikai csapások miatt hívott össze. “Az amerikai légierő nagyszabású csapásai, amelyek civilek és katonai személyzet halálát, több tucat létesítmény tönkretételét és megrongálását eredményezték, ismét megmutatták az Egyesült Államok közel-keleti politikájának agresszív lényegét és a nemzetközi jog normáinak Washington általi teljes elhanyagolását. Az Egyesült Királyság Királyi Légierőjének részvétele az Egyesült Államok támadásaiban senki számára nem keltheti egy bizonyos nemzetközi koalíció illúzióját” – mondta az orosz diplomata.


Mivel a közvetítési erőfeszítések nem hoznak eredményt, úgy tűnik, hogy az Izrael és Libanon közötti háború már csak a “mikor” és nem a “ha” és a “lesz-e” kérdése.  VILAG HELYZETE


A háború előtt 16 353 embert tartottak fogva Izraelben, ahol jelenleg 20 113 bűnügyi és biztonsági foglyot őriznek. Izraelben a börtönökben fogva tartottak negyven százalékának bűnösségét még nem mondta ki bíróság.


Végre fény derült a Lloyds és a Santander üzletelésére az iráni titkosszolgálatokkal.
Az izraeli pénzügyminiszter szerint az "amerikai lépés komoly támadás Izrael szuverenitása ellen".


Kétségek merültek fel a nyomozás tisztaságával kapcsolatban, nem csitul a brüsszeli korrupciós botrány.


Füssy Angéla, a Pesti Srácok riportere nagyon alaposan utánajárt az ügynek. „Novák Katalint azzal mocskolják, hogy kegyelmet adott egy pedofil bűntársának, mentegeti a pedofíliát. Ezzel szemben tény, hogy az igazgatóhelyettes, abban a hiszemben, hogy az igazgató nem követte el, amivel a gyerekek megvádolták, az egyik gyereket a vallomása megváltoztatására próbálta rávenni.


Nayib Bukele tízezreket börtönözött be, hogy felszámolja a bűnözést az országban. Az állampolgárok úgy tűnik egyetértettek a politikájával, hiszen a szavazatok több, mint 80%-át vitte el.
A világ kobaltkészletének 12%-át birtokolja. Vagyonát 2016-ban a Forbes 2 milliárd dollárra becsülte.„Elindult az LMBTQ-barát iskolák rangsora, amelyet én is támogattam! Méghozzá a ‘Bizalom iskolája’ szlogen alatt, mert a lengyel iskoláknak biztonságosnak, barátságosnak és egyenlőséggel, kölcsönös bizalommal telinek kell lenniük” – írta Kotula a bejegyzésben. A miniszter kitér rá, hogy a kutatások szerint a lengyel LMBTQ fiatalok negyedének súlyos depressziós tünetei vannak, háromnegyedüknek gyakran vannak öngyilkos gondolatai, és közel 74 százalékuk érzi magát magányosnak. A fiatalok hatékony választ várnak a diszkriminációra, és különösen az iskoláktól és az egyetemektől várnak egyenlőségi intézkedéseket. A rangsor célja, hogy felerősítse a queer fitalok hangját, miközben az iskolák számára is népszerűsíti a helyes gyakorlatokat.
Novák Katalin kegyelemre méltónak találta egy bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesét, akinek tudomása volt arról, hogy az igazgató több gyereket is molesztált az intézményben. A tavaly áprilisi döntésre a napokban derült fény, és az ügy óriási botrányt kavart a közéletben. Több ellenzéki párt képviselője is azonnali lemondásra szólította fel a köztársasági elnököt.


Az életveszélyes támadásokban részt vevő olasz nő apja kijelentette, hogy a börtönben meg is halhat a lánya.
De a közösségi média létrehoz még valamit/kit: újfajta médiaszereplőket, akik között nagy számban vannak a szakmailag képzetlenek, alulműveltek, kirakatra vágyó szónokok, észosztók, a nyelvileg és stilárisan nem éppen kifinomult szöveggyártók. Bár az internetes műfajok és a háló sokszínűsége, a közlési felület gyorsasága szakmailag előnyös lehet(ne), mégis a nyelvi, stiláris, formai környezetszennyezés olyan terepévé vált a világháló, ami alapvetően visszahat a sajtómunkások tevékenységének minőségére, a printmédiáéra is.
Karácsony Gergely főpolgármesteri ténykedése kapcsán eszembe jut néhány történelmi előzmény hasonlósága vagy éppenséggel különbsége. Mátyás királynak a 32 évnyi uralkodása idején volt 38-60 főből, bárókból, főurakból álló tanácsadói testülete. Uralkodásának kezdetén több, uralkodása vége felé már csak 38 báró tartozott a királyi döntéshozó testületbe. Ennek a pozíció betöltéséért nem járt a főúri tanácsnokoknak a kincstárból külön állami jövedelem. A középkori Magyarország területe 1495-ben Mátyás király idején 325.000 négyzetkilométer, lakossága 5,4 millió fő volt. Budapest jelenlegi területe 525 négyzetkilométer, lakossága 1,7 millió fő vagyis Mátyás király idejében, 620-szor nagyobb területen volt ugyanannyi a királyi tanácsadók száma mint ma, a budapesti főpolgármesternek… Van azért ebben némi extrém diszharmónia!
A tízezer soros Moreai Krónika magyar vonatkozásai miatt is a hazai filológia nagy adóssága, amit most egy fiatal kutató fordít le. Friss felfedezésekkel gazdagodik a magyar történettudomány!1 153 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page