top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.02.08.
Videó a CloudKit Seeding irányítóközpontjáról. Csak egy összeesküvés elmélet, ugye?


Egy friss kutatás alapján az új COVID-19 vakcinák nem kínálnak plusz védelmet a már beoltott vagy fertőzésen átesett személyeknek a betegséggel szemben, sőt, enyhe védelemcsökkenést mutatnak – írta meg a NTD, szemlézte a penzcentrum.hu.


Hölgyeim és Uraim, remélem, azért vannak meg itt, hogy tükörbe nézzenek.
Az országot megbénítja a tiltakozáshullám, de a zöldek tovább erőltetik a húsadó - számol be róla a bennfentes.net


Lamberto Giannini prefektus kedd estig nem engedélyezte, hogy a gépek behajtsanak a fővárosba. A hatóságok alaposan megfontolják az engedélyez megadását, mert ha Róma megnyitja kapuit a traktorok előtt, más olasz városokat is “megszállhatnak” a tüntetők, akiket eddig sikerült a városok határában feltartóztatni. A gazdatüntetések résztvevői hangoztatták, hogy ha nem kapnak mielőbbi választ, akkor pénteken a római körgyűrűn fognak felvonulni, ami közlekedési káoszhoz vezethet. Számításaik szerint addigra mintegy 1500 vagy annál is több traktor érkezhet a fővároshoz.
A svéd ügyészség szerint átfogó és alapos vizsgálatot folytattak le, de nincs hatáskörük az ügyben. Ljungqvist közleményében kitért arra is, hogy szoros együttműködést folytattak a német nyomozókkal, és ennek keretében átadtak a németeknek olyan anyagokat, amelyeket azok majd bizonyítékként tudnak felhasználni.


Németország nyomást gyakorol a magyar kormányra, hogy ratifikálja Svédország NATO-tagsági kérelmét, egy magas rangú tisztviselő pedig a Politico című lapnak azt mondta, hogy a jóváhagyás “a szövetség iránti lojalitás kérdése”. Magyarország kormánypártja bojkottálta a hétfői ratifikációs szavazást. Magyarország az egyetlen NATO-tag, amely még nem hagyta jóvá Svédország csatlakozási kérelmét az Egyesült Államok vezette katonai blokkhoz. Orbán Viktor magyar miniszterelnök a múlt hónapban zöld utat adott Fidesznek, hogy szavazzon a ratifikációról, de a párt – amely jelentős parlamenti többséggel rendelkezik – nem volt hajlandó részt venni a hétfői szavazáson. Hacsak időközben nem hívnak össze rendkívüli parlamenti ülést, újabb szavazásra nem kerül sor a törvényhozás február 26-i újbóli összejöveteléig.Donald Trump volt amerikai elnök fellebbez az elnöki mentességről kedden hozott elutasító bírói döntés ellen, amely szerint nem élvez teljes jogi mentességet az elnöki hivatali ideje alatt hozott intézkedésekkel kapcsolatban.  Szerinte innentől kezdve minden jövőbeli elnököt perbe foghat majd az aktuális ellenzék.


Tucker Carlson amerikai újságírót kitilthatják az Európai Unióból, miután interjút készített Vlagyimir Putyin orosz elnökkel – írta szerdán a Newsweek egy volt és két jelenlegi európai parlamenti képviselőt idézve.


„Kár a gőzért, nem fogjuk hagyni, hogy megtörténjen!” – fogalmazott Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.


Az X (korábban Twitter) Tucker Carlson Putyin-interjújának hírére az első számú alkalmazás lett az Egyesült Államok AppStore-jában” – írta meg a Techcrunch.com.


Az Egyesült Királyság megkerülte az orosz olajra vonatkozó saját tilalmát egy “finomítói kiskaput” kihasználva, hogy több millió hordónyi szankcionált árut importáljon harmadik országokban feldolgozott üzemanyag formájában – jelentette hétfőn a BBC két különálló tanulmányra hivatkozva.


A Reuters nemrég uniós diplomatákra hivatkozva arról számolt be, hogy az Európai Bizottság nem fog új importtilalmat beilleszteni az Oroszország elleni következő szankciócsomagjába, abban a reményben, hogy “minimális vitát vált ki” a tagállamok között, hogy minél gyorsabban át lehessen vinni.


A Telegraph arról ír, hogy minden egyes 18 és 27 év közötti, lett férfi állampolgárnak egy év szolgálati időt kell teljesítenie, beleértve a külföldön élőket is – ezt Krisjanis Karins külügyminiszter nyilatkozta a lapnak.


Most a csehekkel együtt vertük ki a biztosítékot. Ugyanis az EU-s tagállamok egy része szankcionálni szeretné az izraeli telepeseket, míg hazánk és a Cseh Köztársaság nem.


Az Oroszország elleni háborúra készülő védelmi miniszter szerint Magyarországnak a török döntés után azonnal hozzá kellene járulnia Svédország NATO-csatlakozásához.


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter állítólag “alábecsülte” a holokauszt jelentőségét. A nagykövet sajnálatát fejezte ki amiatt is, hogy a holokauszt nemzetközi emléknapja nem szerepel Oroszország hivatalos megemlékezési naptárában. (nu, alighanem vannak más, halaszthatatlanabb teendői is)


1 106 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK