top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.02.09.A miniszterelnök alkotmánymódosítással venné elejét a hasonló döntéseknek. "Pedofil elkövetők számára nincs kegyelem, ez a személyes meggyőződésem" határozott reakciót adott Orbán Viktor a bicskei pedofilügyben adott köztársasági elnöki kegyelemmel kapcsolatos botrányra csütörtök délután. 


"A bejelentett Alaptörvény-módosítás a gyermekek még erősebb védelmét szolgálja, ezért Novák Katalin köztársasági elnök jó szívvel fogja aláírni az Országgyűlés által elfogadott jogszabályt.” (nu, ez egy profi válasz; a szél kifogva a vitorlákból, a hullámok kénytelen-kelletlen elülnek)


Ami még Kaleta Gábornál nem késztette a miniszterelnököt megszólalásra, az már Novák Katalinnál igen. A tizenkilencezer pedofil fotóval lebukó diplomatát a kormány egyenesen hazamenekítette konspiratív eszközök között, majd félmilliós büntetéssel megúszta. Akkor Orbán Viktor nem érezte égető szükségét annak, hogy alkotmányt módosítson és beleírassa, hogy a pedofil hálózatokkal kokettálók nem lehetnek diplomaták.


Mécseseket gyújtanak az egyik bicskei áldozat emlékére, aki öngyilkos lett, miután az igazgató a gondozására bízott fiúkat orális szexre kényszerítette.


Véleményem szerint rossz döntés született a kegyelmi kérvény aláírásakor. Hiba volt” – írja Facebook-oldalán Gundel Takács Gábor, aki egyike annak a 16 közéleti szereplőnek, akik társadalmi munkában tanácsadóként segítik Novák Katalin munkáját.


A MÁSIK MAGYARORSZÁG rendezvénysorozat újabb helyszíne Kiskunfélegyháza volt. Dr. Tamasi József drámai előadása drámai jövőképet fest fel az elkövetkező évek várható hatalmi döntéseiről. Nem tétlenkedhetünk! A saját sorsunkról van szó. Össze kell fognunk, amíg nem késő!
Putyin Oliver Stone-nak az interjú vége után: Köszönöm az idejét és a kérdéseit. Köszönöm, hogy ilyen alapos volt. Megverték már valaha? Oliver Stone: Ó, igen, megvertek. Putyin: Szóval ez nem lesz újdonság... mert szenvedni fog azért, amit csinál [az interjú]. Stone: Igen, de megéri. Tucker Carlson is sokat fog szenvedni érte. Nem hiszem, hogy érdekli.Donald Trump volt amerikai elnök valószínűleg betartja ígéretét, hogy 24 órán belül véget vet az ukrajnai konfliktusnak, ha megnyeri az idei választásokat – jelentette ki Andrzej Duda lengyel elnök. Egy második Trump-elnökség kilátása nyugtalanságot keltett néhány kelet-európai fővárosban.


Soha nem volt még ekkora veszélye a harmadik világháború kirobbanásának, ezért mielőbb le kell zárni az ukrajnai konfliktust és sikerre kell vinni a közel-keleti terrorellenes műveleteket, ami a konnektivitás, a civilizált nemzetközi együttműködés visszatérésének is fokozhatná az esélyét – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán New Yorkban.


A Kreml szerint Kína és Oroszország közötti kapcsolatok „példátlanul magas szintet” értek el.


Zelenszkij meglépte azt, ami egyesek szerint saját rezsimépítésének alapja volt: kirúgta a hadsereg főparancsnokát. A Zaluzsnij és a közte lévő konfliktus végkimenetele borítékolható volt, a következmények azonban beláthatatlanok.


A rendőrség helyettes vezetője szerint „ez egy egyedülálló helyzet”.


Eszerint a területi hadkiegészítő központnak jogában állna bírósághoz fordulni, ha valaki a mozgósításáról szóló értesítés kézhezvételétől számított tíz napon belül nem jelenik meg a központban, vagy külföldi diplomáciai képviseleten. Büntetésként zárolhatják bankszámláját, bevonhatják a jogosítványát, illetve megtilthatják neki a külföldre utazást, amíg nem tesz eleget a megjelenési kötelezettségének.


A Washington Post által megkérdezett katonák mind arról beszéltek, óriási problémát jelent a katonahiány.


Az EU által Oroszországgal szemben bevezetett szankciók “gyengék” – mondta az EUObservernek Ahija Zahrebelszka, az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség szankciós osztályának vezetője, hozzátéve, hogy nem hiszi, hogy az unió képes lenne a jövőben szigorítani a korlátozásokat.


Igen látványosan lehetne térképen ábrázolni azt, hogy hogyan terjedtek és terjednek Európában a traktoros demonstrációk. A Németországban elkezdett akciósorozat először Romániára és Spanyolországra, majd Franciaországra, Olaszországra és Belgiumra is átterjedt, mára pedig egyre több kelet-európai ország mezőgazdasági termelői is a tiltakozás ezen formáját választották. Követeléseik országról országra változnak, egy viszont mindegyik országban közös: az ésszerűtlen brüsszeli döntések és a túlbürokratizált Uniós termelési feltételek ellen lépnének fel.


Az Európai Parlament ma elfogadott sürgősségi állásfoglalásában határozottan elítélte a keresztényeket ért karácsonyi erőszakos cselekményeket Nigériában. A szöveg azonban nem ismeri el teljes mértékben a saría törvények, az iszlám szélsőséges csoportok által jelentett fenyegetést, inkább "az éghajlatváltozás" és a "környezetromlás" szerepét emeli ki a helyzet gyökérokaiként.


A német kormány bűvésztrükkjeitől Rodolfo is elszégyellné magát.
A bíróság bizonyítottnak találta a vádat a VICO-birodalom feje elleni 1998-as merénylettel kapcsolatban. Az ítélet ellen a vád és a védelem is fellebbezett, így az nem jogerős. A törvényszék indítványozta Gyárfás letartóztatására, de a bíróság ezt elutasította, így a Nap Tv egykori tulajdonosa szabadlábon marad.


A MÁSIK MAGYARORSZÁG rendezvénysorozat újabb helyszíne Kiskunfélegyháza volt. Dr. Tamasi József drámai előadása drámai jövőképet fest fel az elkövetkező évek várható hatalmi döntéseiről. Nem tétlenkedhetünk! A saját sorsunkról van szó. Össze kell fognunk, amíg nem késő!
Számos német egyetemen tanító zsidó tanár már nem érzi magát biztonságban a munkahelyén.
Ami végül kiverte a biztosítékot a Disney-nél, egy Instagram-poszt volt: a színésznő egy fotót tett ki az oldalára, amely egy zsidó nőt ábrázol, ahogy az utcán szomszédai verik a náci Németországban, a kép alá pedig azt írta: a zsidók deportálását az előzte meg, hogy a rendszer engedte, hogy az embertársaik gyűlölhessék a zsidókat, majd hozzátette: „Mennyiben különbözik ez attól, ha valakit ma a politikai nézetei miatt gyűlölnek?”.


...írja a Le FigaroA RIT kutatói kifejlesztettek egy "lab-on-chip" névre keresztelt mikrofluidikus DNS-processzort, amely nemcsak számításra, hanem a DNS-ben tárolt adatok olvasására és írására is képes [h / t RIT.edu].   A prototípus eszköz támogatja a mesterséges neurális hálózati számításokat a DNS-ben tárolt adatokon, különösen a manipulált DNS-molekulák mikrofluidikai megoldásain. Ennek a DNS-CPU-nak a képességei kiterjednek a CPU-tól elvárt matematikai és nemlineáris számításokra is, és képesnek kell lennie más eszközökkel való hálózati funkciókra.


A ferences rendi szerzetes ezúttal Dunaszerdahelyen tartott nagy sikerű előadást a tehetséggondozásról.926 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg