top of page

Mindennapi szemezgetésünk (05:33) 2024.02.11.Novák Katalin bejelentette lemondását, miután hatalmas közfelháborodást váltott ki azzal a döntésével, hogy kegyelmet adott egy pedofilügyben érintett elítéltnek. Az új államfőt az Országgyűlésnek az elnöki megbízatás megszűnésétől számított harminc napon belül kell megválasztania. (nu, még előtte ezt írtam egy levlistára: ...ha Novák Katalin tényleg lemondana, akkor magam sem csodálkoznék, hogy csakugyan volt egy ilyen célja és mesterkedése a Nagyfőnöknek. Ez pedig arra utalna, hogy szerinte Novák K. önjáróvá vált, s mivel túl jól csinálja és túl népszerű lett, ezért kellett kihúzni lába alól a talajt, hisz benne volt (van) a pakliban, hogy gyengítené az orbáni politikát." – azt már nem tettem hozzá, hogy ettől még ez szolgálhatja M. o. javát, de hogy gyomorforgató, az biztos, ld. a következő cikket, majd a filmet)


Lélekben mindig határon túli magyarnak éreztük magunkat, több mint harminc évvel ezelőtt örültünk, hogy hazánknak választhattuk Magyarországot, sajnos kárhozatunkra. Feleségemmel rémálomként éltünk meg minden napot az utóbbi kilenc esztendőben, ami kihatott a munkánkra, felemésztette egészségünket. Életem legboldogabb napja lesz, ha visszatérhetek legalább örök békességet lelni szülőföldemre idős édesanyámhoz, ahova tartozom, ahova Isten teremtett.


"...ha úgy érzik, hogy fel kellene áldozni szuverenitásukat, akkor legyenek képesek méltóságteljesen átadni a helyüket valaki másnak. A szuverenitás drága kincs, az embernek, a nemzetnek egyaránt. Vigyázzunk rá!"
A mai napon benyújtom a lemondásomat mindkét állami társaságban betöltött pozíciómról. Szintén lemondok a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt-ben viselt felügyelőbizottsági tagságomról. A lemondás mögött nem szakmai okok állnak – adta hírül Facebook-oldalán Varga Judit volt férje, Magyar Péter.
Ő személy szerint képtelenségnek tartja, hogy ebből az igazgatóhelyettes semmit nem vett észre, még akkor sem, amikor vallomást hamisított. (nu, ez az, amikor már egy ígéretesebb személyiség is képtelen kimenteni magát a pártos gondolkodásból)


Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója Joe Biden amerikai elnököt vette célkeresztbe, miután az bírálta a kongresszust, amiért nem hagyott jóvá több támogatást Kijevnek. A milliárdos szerint az Ukrajna és Oroszország közötti konfliktusnak már véget kellett volna érnie.


“Túlzásba vittük, hogy a dollárt fegyverré tettük. ez egy ostoba lépés volt” – írta.


Vlagyimir Putyin orosz elnök Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiséggel készített interjúját több mint 174 milliószor nézték meg az X közösségi hálózatra való felkerülése óta eltelt 24 óra alatt.


Az orosz csapatok előző este csapást mértek egy kávézóra Harkov megyében, ahol ukrán tisztek lakomáztak Olekszandr Szirszkij új főparancsnoki kinevezésének tiszteletére – mondta Szergej Lebegyev, egy mikolajivi szervezet koordinátora a RIA Novosztyinak.


Kijevben tüntetést tartanak Valerij Zaluzsnyij, az ukrán erők volt főparancsnokának visszahelyezését követelve – jelentette a helyi média a Telegram-csatornáján.
Az államfő Telegram-oldalán közzétett esti videóüzenetében ismertette, hogy Saptala helyére Anatolij Barhilevicset, a területvédelmi erők eddigi parancsnokát nevezte ki. Zelenszkij előző nap menesztette Valerij Zaluzsnijt, az ukrán fegyveres erők főparancsnokát.


A Handelsblatt szerint a NATO egyre inkább kételkedik abban, hogy az Egyesült Államok továbbra is szállít majd fegyvereket Ukrajnának.


A Fehér Ház elítélte a Robert Hur amerikai különleges ügyész által összeállított jelentést, amely azt a vádat vizsgálta, hogy Joe Biden elnök rosszul kezelt titkos dokumentumokat. Egy vezető jogi munkatárs szerint az ügyész túllépte megbízatását, amikor úgy jellemezte Bident, mint akinek “előrehaladott korában csökkentek a képességei”.


Azután nyilatkozott, hogy az ukrajnai konfliktus miatt több nagy versenyről is kizárták az orosz sportolókat.


Forrnak az indulatok az Eb-rendezésre készülő Németországban: a berlini futballklubok szurkolói összefogtak, hogy együtt erősítsék a sportág politikai hangját a tömegrendezvényen. (nu, erre Schiffer András biztos nem tartott volna velük; de hát általában nem a nagy eszükről híresek a szurkolói gyülekezetek)


Az Alvarez & Marsal tanácsadó cég szerint Németországban jelenleg a vállalatok mintegy 15%-a van bajban, ami a legmagasabb arány Európában.


A Lahav nagyobb tűzerővel rendelkezik és gyorsabb is, mint a már szolgálatban álló társai. (nu, az jó, mert még hatékonyabban irt)


Tovább süllyednek az amerikai elitegyetemek az etnikai konfliktusokba.
Éveken át fenyegették, terrorizálták a brit konzervatív politikust, aki mindezt azzal érdemelte ki, hogy visszafogottan Izrael-barát nézeteket hirdetett. Egy interjúban elismerte: visszavonulása győzelem az iszlamisták számára.
A vizsgálattal kapcsolatos nyilvános információk fő forrása egy kiadvány, amelyben a Neuralink felkéri az érdeklődőket, hogy vegyenek részt a kísérletben. De ebből hiányoznak az olyan részletek, mint például az agyi implantáció helye és azt sem tudjuk, hogy pontosan milyen adatokat fognak értékelni a vizsgálat során – mondta Tim Denison, az Oxfordi Egyetem idegmérnöke. A kiadványból annyi derül ki, hogy a minimum 22 éves önkénteseket öt évig (!!) követik és ezen belül hetente legalább kétszer használják fel az agyukat a külső számítógép vezérlésére és a tapasztalataik visszajelzésére. Denilson azt reméli, hogy már a kezdetben is a biztonság lesz a legfontosabb:


2023-ban az engedély lehetőségét kiterjesztették az 1–12 éves korú gyermekekre is 


Ezúttal a Vatikánból érkezett egy megtisztelő kinevezés. (nu, csoda-e, amikor Ferenc volt a kovidos "oltatás" egyik főpapja)


906 megtekintés

Kommentare


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page