top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.02.15.

Balog Zoltán megjegyzi, hogy a bicskei gyermekotthon korábban díjazott igazgatójával ő soha nem találkozott. Amikor vele szemben gyanú merült fel, azonnal felfüggesztette, vizsgálatot rendelt el, s a büntetőeljárás végén börtönbe került.
A püspök azt is ismertette a közleményében, hogy szerdán ismét beszélt Baloggal, és ismételten azt kérte tőle, mondjon le a zsinati tisztségéről. Bízom abban, hogy egyházunk egységét szem előtt tartva, egyeztetve az elnökségi tanács tagjaival, ezt hajlandó lesz megtenni”


Novák Katalin a magyar családok és a leendő magyar családok számára maradandó értéket alkotott – hívja fel a figyelmet a Kereszténydemokrata Néppárt nevében Juhász Hajnalka országgyűlési képviselő közleményében.
Tüntetéseket szerveznek; például balliberális youtuberek (van ilyen szó?!) a gyermekek védelméért a beteges hajlamú „szörnyek” ellen. Arra azért kíváncsi lennék, ha a demonstráción megjelenne Dúró Dóra egy táblával, hogy „Ki a szakállas nőkkel és szoknyás férfiakkal az óvodából!” vagy „Daráljuk le a homoszexualitást népszerűsítő mesekönyveket” vagy „Börtönbe minden bántalmazó perverzzel”, vajon hány másodpercig tűrnék el, és a tolerancia dicsőségére miket vágnának (képletesen és tárgyiasult formában is) a fejéhez.


A szombati lemondások ellenére sem akar szűnni az elmúlt évek egyik legkomolyabb politikai botránya, amely ugyan a bicskei gyermekotthon pedofil bűncselekményei nyomán robbant ki, de mára egészen más irányt vett. A Fidesz-alapító műsorvezető Huth Gergely Magyar Nemzetben megjelent véleménycikkét megosztva mondta el véleményét a református püspök tegnap esti nyilatkozatáról. Ebben idézi Balogot, aki tájékoztatásként elmondta, hogy a zsinati hivatal szavazásán a jelenlevők 86 százaléka a bizalmáról biztosította. Erre reagált úgy Bayer, hogy "ezt értjük, az a nagy kérdés, hogy vajon hogyan szavazott a Jóisten". Mellár Tamás kilép a református egyházból.


Közös tüntetést szervez a moslék, (a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd – ZÖLDEK) a közvetlen köztársaságielnök-választásért egy nappal az Országgyűlés tavaszi időszakának kezdete elé, február 25. 15 órára a Kossuth térre.
Csaknem hárommilliárd forintnyi eurót utalt át a magyar letelepedésikötvény-üzlet kínai kulcsfigurája két olyan hazai cégbe, melyek aztán Rogán Antal bizalmasa, Kertész Balázs körébe kerültek – derítette ki a 24.hu.


– A bankkártyás fizetés jobban hajlamossá teszi az embereket a túlköltekezésre, megnehezíti a kisvállalkozók életét, és még sorolhatnánk hátrányait, sorolni is fogom most, mert aláírásgyűjtést indítottunk a mihazank.hu/keszpenz oldalon online és országszerte a Mi Hazánk Mozgalom standjainál is, hogy a készpénzhasználat legyen alkotmányos jog! Mivel ebben az ügyben is tiltja az Alaptörvény a népszavazás tartását, e petícióval kívánunk nyomást gyakorolni a kormányzatra, miután elnökünk tavalyi felszólalására válaszul Tállai András pénzügyminisztériumi államtitkár beismerte: „valóban cél és szándék a készpénzforgalom visszaszorítása” – nyilatkozta lapunknak Novák Előd, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője annak kapcsán, hogy tegnap tartották a Mi Hazánk javaslatának biztossági megtárgyalását. A bizottság azonban nem támogatta a Mi Hazánk javaslatát, hogy vegyék tárgysorozatba azon felvetésüket, hogy legyen alkotmányba foglalva a készpénzhasználati jo


Patrick Morrisey nyugat-virginiai államügyész felszólította Kamala Harris amerikai alelnököt, hogy nyilvánítsa Joe Bident fizikailag alkalmatlanná elnöki feladatainak ellátására. A követelést Harrisnek kedden küldött levélben fogalmazta meg. A múlt héten Robert Hur, az amerikai igazságügyi minisztérium különleges ügyészének jelentése a 81 éves elnököt “idős, rossz memóriájú embernek” minősítette, de azt tanácsolta, hogy ne emeljenek vádat Biden ellen a titkos dokumentumok hanyag kezelése miatt.


Az orosz Biztonsági Tanács egyik magas rangú tisztviselője aggodalmának adott hangot a Pentagon vezetőjének egészségügyi problémái és Joe Biden amerikai elnök hanyatló mentális képességei miatt bekövetkező nukleáris “katasztrófa” veszélye miatt, és az amerikai vezetés lehetséges “hibájára” figyelmeztetett.
Jelenleg Rutte az egyetlen, akinek jelölése lehetőségét a szövetség vizsgálja.


“A helyzet [a frontvonalon] most nehéznek mondható. (…) A támadó akciókról átálltunk a védekező műveletre” – mondta a német ZDF televíziós csatornának adott interjúban, amelyet néhány nappal kinevezése előtt rögzítettek és a YouTube-on osztottak meg.


Az Ukrajnának eddig és ezután adott nyugati segítség mellett eltörpül az 1945 utáni nyugat-európai talpra állást segítő Marshall-segély.


Az ukrán nagykövet szerint nem lehet ilyen tüntetéseket csinálni „egy civilizált európai országban”.


Az afrikai kontinens lesz a házigazdája a harmadik Oroszország-Afrika csúcstalálkozónak 2026-ban – mondta a TASZSZ hírügynökségnek egy orosz külügyminisztériumi tisztviselő egy kedden megjelent interjúban. Azt, hogy konkrétan melyik országban lesz a csúcstalálkozó, nem árulták el.
Az új menekültügyi és migrációkezelési rendelet kötelező szolidaritást ír elő a migrációs nyomás alatt állóként elismert uniós országoknak.


Az Országgyűlés elnöke kijelentette „a nemzeti emlékezet az egyik legerősebb emberi közösségképző tényező”.


Hat hónap letöltendő és hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a párizsi fellebbviteli bíróság Nicolas Sarkozy volt francia államfőt a 2012-es elnökválasztási kampányának túlköltekezése miatt.


Gyárfás Tamás nem tartja bűnösnek magát, el is mondja, hogy miért. „Életemben ekkora ütést nem kaptam. 

A bírói ítélet számomra olyan volt, mint egy atomcsapás”  – mondta Gyárfás. Leszögezte: „Én nem béreltem fel, nem bujtottam fel senkit, és semmilyen gyilkosságnak sem voltam bűnrészese. (...) Fel nem vetődött bennem, hogy amit nem tettem, azért elítélhetnek. (...)  Eszembe se jutott megszökni.  Miután vádat emeltek, s már javában zajlott a tárgyalás, akkor is sokat voltam külföldön, Olaszországban, Ausztriában, Kínában.” „Miként a tárgyalás után mondtam, engem atomcsapásként ért az ítélet, ennek ellenére fel nem vetődött bennem, hogy feladjam. A történtek ellenére is változatlanul hiszek az igazságszolgáltatásban."968 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK