top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.02.18.
Navalnij terrorista. Az MI6-tal együtt rajtakapták, amint színes forradalmat tervez Oroszország leigázására. Ő nem "politikai ellenzéki". Ő egy külföldi hírszerző ügynök. Egy kém. Az alábbiakban látható, amint Navalnij a "tömegtüntetések, civil kezdeményezések, propaganda, elitekkel való kapcsolatfelvétel" tervezéséről beszélget James William Thomas Ford brit MI6-ügynökkel, a gazdag névtelen milliárdosok finanszírozásával. Navalnij a Nyugat vezetője volt abban, hogy belülről vegye át az irányítást Oroszország felett. Ez pontosan ugyanaz a játékterv, amit Ukrajna irányításának átvételére használtak.
Meghalt a börtönben Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus – közölte pénteken az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN). Az állami RT médiaügynökség jól értesült forrásra hivatkozva azt írta, hogy a halált egy leszakadt vérrög okozta. Nem csak a politikusokat, a civil társadalmat is megdöbbentette Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető halála.


Moszkva már nem hajlandó engedményeket tenni a nyugati hatalmakkal fennálló szakadás orvoslása érdekében, és a labdát az ő térfelükön hagyja – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken.


Az ukrán csapatok kivonultak az elpusztított keleti Avgyijivka városból – közölte szombat hajnalban Ukrajna új vezérkari főnöke a Reuters beszámolója szerint. Ezzel Oroszország előtt megnyílt az út, hogy Bahmut 2023 májusi elfoglalása óta először jelentősebb előretörést hajtson végre. A kivonulás oka „akut lőszerhiány”, amelyért Kijev az amerikai kongresszust teszi felelőssé.


Felvételek jelentek meg, amelyen az orosz erők zászlókat tűznek ki az ukránok korábbi erődítményének számító Avgyejevkában. A korábbi azov zászlóaljban szolgáló ukránokat a város kokszüzemébe szorították, ahol hasonló helyzet alakult ki, mint a mariupoli Azovsztalban.


Ukrajna és Németország kétoldalú megállapodást írt alá a biztonsági garanciákról – jelentette a Jevropejszkaja Pravda című ukrán lap Volodimir Zelenszkij sajtótitkárára, Szerhij Nyikiforovra hivatkozva.


Franciaország és Ukrajna kétoldalú biztonsági paktumot írt alá Volodimir Zelenszkij elnök pénteki párizsi látogatása során. Emmanuel Macron elnök ugyan nem ajánlott Kijevnek vasszigorú katonai kötelezettségvállalást, de további 3 milliárd eurónyi támogatást igen, egészen 2024 végéig, valamint “együttműködést” a tüzérség területén.


„Nagyobb biztonságban érzem magam, ha tanulok arról, mit kell tenni, ha háború lesz” – árulta el egy svéd kisdiák. (nu, megy már a gyerekvakítás is)


A bukaresti Európa-bajnokságon eddig kevés babér termett Magyarországnak, furcsa közjáték zavarta meg a versenyt.


Ecuador visszavonja az Egyesült Államoknak szánt orosz felszerelések szállításáról szóló döntést – közölte Vlagyimir Szprincsan orosz nagykövet a RIA Novosztyival a latin-amerikai ország elnökével, Daniel Noboával folytatott megbeszélése után.


Martin Griffiths azt is elmondta, hogy „éjszakánként nem tud aludni” a rafahi invázió réme miatt.


A rendőrség kora estig nem tett közzé létszámbecslést, de a főszervező, a Palestine Solidarity Campaign nevű szolidaritási kampánycsoport közölte, hogy becslése szerint 250 ezren vettek részt a megmozduláson. A Scotland Yard közölte, hogy tíz résztvevőt őrizetbe vett, köztük egy férfit, aki antiszemita tartalmú plakátot tartott a magasba. Az ő őrizetbe vételére érkező rendőrökre a tüntetők rátámadtak, és közülük többet szintén őrizetbe vettek.


Még soha nem jegyeztek fel ennyi antiszemita incidenst egyetlen naptári évben.


Az első hírek szerint egy izraeli civil lőtte le a palesztin terroristát.


Két legidősebb fiát, ifjabb Donald Trumpot és Eric Trumpot szintén felelősnek találták. (nu, akkor ez most még választások előtti demokrácia, vagy helyette már a bírói /hálózati, mélyállami/ önkényuralom?)
Orbán Viktor világos és a mögöttünk lévő időszak történéseit egységesítő évértékelő beszédében lezárta az elmúlt napok bizonytalanságát, eltemette a 23-as nehéz nehéz évet, és kijelölte a célokat” – véli Mráz Ágoston Sámuel. „A lemondás helyes volt, és megerősít bennünket” – mondta évértékelőjében a kormányfő.


Lantos János, a Mi Hazánk Bürokráciaellenes Hatóságának vezetője a magyar-szerb határon járt, és Szabó Rolandot, a Mi Hazánk délvidéki szervezőjét kérdezte arról, milyen bürokratikus nehézségekkel kell szembenézniük a délvidéki magyaroknak, ha Magyarországon akarnak munkát vállalni. Érthetetlen és átláthatatlan akadályokról volt szó. 


A hírműsorokban úgy említik, mint az influenszerek demonstrációja. Van egy amerikai PR-cég, a Hill & Knowlton. Az USA kormánya nekik adott titkos megbízást, a II. iraki háború indítására. Ők bérelték fel azt a lányt, aki a Kongresszus előtt sírva mesélte, hogy Szaddam Husszein (akit korábban egyébként az USA juttatott hatalomra) katonái egy kórházban csecsemőket hajigáltak a padlóra, kivéve őket az inkubátorokból. Ezzel vették rá az USA közvéleményét a háború indítására. Két évvel később derült ki, hogy kamu volt, de addigra senkit nem érdekelt. A projektvezetőt megjutalmazták. 2020-ban a WHO a Hill & Knowlton-t bízta meg a Covid-19 kommunikációjával. Az akkor kidolgozott kampányt a cég az influenszerekre építette. Ennek voltak köszönhetők az itthon is megjelent óriásplakátok, amin celebek és influenszerek reklámozták a vakcinát. Ma a Hill & Knowlton Kijevben tevékenykedik. És régóta van budapesti képviseletük. (...) De hogy nekem Csobot Adél, Istenes Bence, és hasonló nagyságok, idézem: "100 felelősségteljes és cselekedni vágyó híresség" osszák az észt, akik épp imázsépítésben nyüzsögnek, az már fáj. (...)


Mint megírtuk, a kegyelmi ügy a hazai celebiparból egy influenszertüntetést váltott ki, amelyet pénteken este hattól tartottak a Hősök terén. Az eseményen pár tízezren demonstrálhattak, majd annak végén a résztvevők egy része a Fidesz-székház előtt nekiment a rendőröknek. A rendezvény végén elkezdtek adományokat gyűjteni, majd az egyik főszervező, Gulyás Márton egy videóban be is jelentette, hogy már 27 millió jött össze az erre a célra létrehozott bankszámlán.


Pénteken, a szivárványcsaládok népszerű arcai lépnek fel a gyermeki abúzus ellen. Igen álságos, hogy a fellépők közül sokan, a Szivárványcsaládokért Alapítvány kártyajátékának népszerűsítői. A Szivárványcsaládokért Alapítvány a kormány keresztény értékrendje ellen küzd, amikor a családrombolásban vesz részt projektjeivel, de végső soron Isten ellen intézi támadásait. Még 2020-ban indították el “A család az család” kampányukat, 2023 őszén pedig A család az család kártyajátékukat. Most pedig bőszen reklámozzák. Mi a céljuk? Ha utána nézünk az interneten, ezt találjuk: A Szivárványcsaládokért Alapítvány célja, hogy megmutassa, nem csak egy anya és egy apa alkothat családot. Kampányaival arra hívja fel a figyelmet, hogy minden kisgyerekes családot azonos jogok és támogatás illet meg. Akkor is, ha a szülők azonos neműek. A Szivárványcsaládokért Alapítvány is jelölt az Év Embere díjra.


A római másodfokú bíróság döntése szerint nem maradhat az anya és az apa megnevezés az anyakönyvi kivonatokban, mivel az nem felel meg a valóságnak. A bíróság azzal indokolja döntését, hogy nem kerülhetnek másként bejegyzésre a kiskorúak dokumentumában a szülők, mint ahogyan eredetileg anyakönyvezve vannak. A rendelet a 2019-ben Matteo Salvini belügyminisztersége idejében életbe léptetett anya és apa megnevezéseket törli el. Újra egyes és kettes szülő megnevezése lesz az olasz kiskorúak dokumentumaiban, az anya és az apa megnevezése helyett. A szivárványcsaládok üdvözlik a bíróság döntését. (nu, így kell jogi csűrcsavarral "kiegyenesíteni" a ferdét)892 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK