top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.02.19.
Tegnap az RTL csinált velünk egy interjút, a kötelező oltásokról. Nem merték leadni. Helyette Novák Hunor és az oltakozz influenza ellen ment le. Az jutott eszembe erról, meg arról, hogy a fősodor a kanyaróval riogat, hogy feleim, hozzám, meg a generációnkhoz (45-55+) képest a Terminátor kismiska, sehol nincs. Mi vagyunk a túlélők! Mi fogjuk uralni ezt a bolygót, ez már ziher!

Mi túléltük a kanyarót, a rubeolát, a bárányhimlőt, a skarlátot, a mumpszot, az influenzát, nem kaptuk el a HepaB-t stb., túléltünk minden gyermekkori fertőző betegséget, nem pusztított el minket ez a sok "halálos betegség", pedig NEM VOLTUNK BEOLTVA ezek ellen! ANGELIKA MIHALIK


A törvénycikk utal “a terápiás vagy profilaktikus gyógykezelés elhagyására vagy az attól való tartózkodásra való felbujtásra […], ha az ilyen elhagyást vagy tartózkodást az érintett személy egészségére nézve előnyösnek tüntetik fel, miközben az orvosi ismeretek fényében nyilvánvalóan valószínűsíthető, hogy különösen súlyos következményekkel járna az érintett személy testi vagy lelki egészségére nézve“. Ez mostantól bűncselekménynek minősül, amely egyéves szabadságvesztéssel és 30 000 eurós pénzbírsággal büntethető. A büntetés növelhető (45 000 eurós pénzbírságra és három év szabadságvesztésre), ha úgy ítélik meg, hogy az “uszítás” negatív hatással volt a befolyásolt személyre.


"Belefáradtunk abba, hogy a kurva baloldaliak Trumpot basztatják. A főnökeinket nem fogja érdekelni, ha megtagadjuk a felrakodást. Majd elmegyünk máshova." A teherautó-vezetők az Egyesült Államokban az összes áru 70-73%-át szállítják. Ezért amikor a kamionosok a közösségi médiában elkezdik megvitatni a New York Citybe irányuló rakományok bojkottálásának tervét a liberális progresszív pokolba, akkor erre fontos odafigyelni. VILAG HELYZETE
Azt mondja, hogy 20-30 embert leszámítva nincsenek tüntetések, és valószínűleg a külföldi média munkatársai próbálnak drámát kreálni, hogy legyen okuk írni.
A nyugati propagandagépezet egyből beindult, 15 perccel a haláleset után, kivizsgálások teljes hiányában, Berlin, Párizs, London, Washington, Prága, mind személyesen Vlagyimir Putyint okolják Navalnij haláláért, Washington “válaszlépéseket” fontolgat. A narratíva szerint Navalnij népszerű Putyin kritikus volt, akit a diktatúra börtönbe zárt, nehogy a nép által kívánt nyugati demokráciát terjeszthesse Oroszországban. A világ józan többsége, természetesen, nem ezt gondolja. Érdekes, hogy amikor az amerikai állampolgársággal is rendelkező Gonzalo Lira kínzások között hal meg egy ukrán börtönben, azután, hogy Lira olyan videókat tett közzé a youtube-on, amelyek erős kritikákkal illették nem csak Zelenszkij, hanem Joe Biden politikáját is, akkor az USA semmilyen válaszlépést nem ígért. Mi több, Lirát valószínűleg az USA meg is menthette volna, ha Zelenszkijre időben rászólnak, de a kínzások közepette sem voltak hajlandóak szót emelni saját állampolgárukért. De említhetnénk Julian Assange esetét is, akit egy angol börtönben tartanak fogva olyan körülmények között amely sok nemzetközi szervezet szerint kínzásnak minősül, vagy a Biden ellenes tüntetések alatt az USA rendőrök által lelőtt Ashli Babbitt esetét is. Ezekért az emberekért senki sem fontolgat válaszlépést. Emellett az USA börtönökben is történnek váratlan elhalálozások. Ilyen volt pl. Jeffrey Epstein „öngyilkossága” is.


Tucker erre kijelentette, minden vezető öl meg embereket, ki többet, ki kevesebbet. Vezetőnek lenni annyit jelent, hogy néha megölsz embereket, ezzel egyben arra is utalt, az orosz elnök és a Kreml áll az ellenzéki politikus halála mögött. (nu, lehet, hogy ez így van, de nem szentírás, hogy így is kell lennie)


Az orosz választópolgárok csaknem 80 százaléka a hivatalban lévő elnökre, Vlagyimir Putyinra szavazna, ha most vasárnap rendeznék a választásokat – tette közzé friss felmérésének eredményét honlapján szombaton az Összoroszországi Közvélemény-kutatási Központ (VCIOM).


Dmitrij Kiszeljov neves orosz újságíró közölte, hogy interjúkérelmet küldött a Fehér Házba Joe Biden amerikai elnöknek. Azzal érvelt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök már “méltó példát” mutatott azzal, hogy Tucker Carlson amerikai újságírónak adott interjújában megszólította az amerikai közönséget.


Joe Biden amerikai elnök a republikánus törvényhozókat okolta az ukrán erődítmény e heti elvesztéséért, akik elutasították a Kijevnek nyújtandó 60 milliárd dolláros kiegészítő támogatásra vonatkozó kérését.


Az elemző elmondta: az oroszok még sosem voltak olyan erősek a háború során, mint most.


Dánia átadja teljes tüzérségét Ukrajnának – jelentette ki Mette Frederiksen miniszterelnök a müncheni biztonsági konferencia szombati panelbeszélgetésén. Szerinte a gyártási problémák ellenére Koppenhága és általában az EU elegendő fegyverkészlettel rendelkezik ahhoz, hogy ellássa a kijevi rezsimet a szükséges fegyverekkel.


A Le Monde című francia napilapban szombaton megjelent véleménycikkében a miniszter úgy vélekedett, hogy Moszkva azt akarja elhitetni Párizzsal, hogy “ésszerűbb lenne az ukránokat tragikus sorsukra hagyni”. Ez ellen tiltakozott, mondván, hogy “a franciák nem bolondok”, és kevés olyan dolog van, ami “jobban ellentétes” lenne az ország érdekeivel.


Olaf Scholz német kancellár tavaly közbelépett és megakadályozta, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke legyen a NATO következő főtitkára – írja a Die Welt című német lap. Scholz állítólag úgy érezte, hogy von der Leyen keményvonalas oroszellenes álláspontja “hosszú távon” problémát jelentene. (nu, pedig milyen alkalmas lett volna erre is)


A „Geh-heim Planról” vagyis hazatérési tervről Kickl szerdán, az FPÖ gyűlésén beszélt. Elmondta, a remigráció, a visszavándorlás mellett állnak, és erre van egy tervük. Mint mondta, „a visszavándorlás az adu ász”, pontosan erre van szüksége Ausztriának.


Amerika a palesztin terrort palesztin állammal jutalmazná?


A rendezvényt, melyen a muszlim imám is felszólalt, egy török származású belga szocialista párti képviselő szervezte. „Belgium Franciaországgal együtt egész Európában a leginkább Hamász-párti és Izrael-ellenes vonalat vezeti, és nem csoda, hogy náluk burjánzik a radikális iszlám” – mondta a Jerusalem Postnak Amichai Chikli diaszpóraügyi miniszter. „Az Izraelnek való hátat fordításuk komoly stratégiai hiba”.


A brazil elnök azzal vádolta Izraelt vasárnap, hogy népirtást követ el Gázában, és a holokauszthoz hasonlította azt, ahogy a palesztinokkal bánik Izrael a háborúban. „Ez nem katonák katonákkal vívott háborúja. Ez egy rendkívül jól felszerelt hadsereg harca nőkkel és gyermekekkel” – hangoztatta a brazil államfő. „Ami a Gázai övezetben zajlik a palesztin néppel, ahhoz nincs fogható a történelemben. Valójában mégis, ilyesmi történt, amikor Hitler elhatározta a zsidók legyilkolását” – tette hozzá Lula da Silva, akinek hazája jelenleg a G20 országcsoport soros elnökségét tölti be.


A „magyar” írt és elektronikus kormányzati, illetve ellenzéki médiából 2023. október 7. óta éjjel-nappal ömlik az egyoldalú, az izraeli álláspontot megjelenítő, a palesztinokat dehumanizáló, lejárató hírközlés, az izraeli népirtást igazolni szándékozó propaganda. Teszik mindezt a sajtótisztesség legalapvetőbb szabályának, a másik fél meghallgatásának mellőzésével. Dr. Fádi Elhuszeini, Palesztina Állam magyarországi nagykövete sem kap megszólalási lehetőséget a hazai sajtóban, ezért három nappal ezelőtt a diplomata a nagykövetség Fb-oldalára kitett videóüzetben szólt a magyarokhoz.


Elszabadult a pokol és csak fegyveres biztonsági szolgálat védelmében mert a nyilvánosság elé állni Roland Fryer, a Harvard Economics professzora egy 2016-os tanulmánya miatt – írta a Foxnews. Az azóta az egyetemet elhagyó professzor hat évvel ezelőtt a houstoni rendfenntartók faji elfogultságáról tett közzé egy tanulmányt, amelyben kutatásaira alapozva azt állapította meg, hogy a rendőrök fele annyi esetben lépnek fel színesbőrűek vagy spanyolajkúak ellen, mint mással szemben. Adatai szerint az egyenruhások 23,8 százalékkal kisebb valószínűséggel lőnek feketékre és 8,5 százalékkal kisebb valószínűséggel a spanyolajkúakra, mint a fehérekre. A jelentés közzététele után Fryer több mint egy hónapig rendőri védelem alatt volt kénytelen élni. 
Bár a halál okát még nem állapították meg, a nagymama szerint unokája kábítószer-túladagolásban halhatott meg.


A szenátorok sajnálkozásukat fejezték ki, hogy a kormány részéről nem fogadták őket, értetlenkedtek is egy sort emiatt. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a szenátorok érkezésével kapcsolatban azt mondta: Magyarország szuverén ország, és úgy gondoljuk, hogy egy szuverén ország a másikra ne gyakoroljon nyomást, főleg akkor ne, ha szövetségesekről van szó. A magyar kormány szerint törvényhozási küldöttségként a szenátoroknak az Országgyűlésben vannak a tárgyalópartnereik.


Az Index információi szerint az elmúlt hetekben intenzív tárgyalássorozat folyt a két kormány között, a gigantikus katonai és hadiipari megegyezés pedig  a honvédelmi tárca és a Magyar Honvédség szerint is 

rendkívül előnyös Magyarország számára.


Mintegy 120 ezer katona és közel 40 ezer civil vesztette életét Budapest második világháborús ostromában, mely 79 évvel ezelőtt, ezekben a napokban ért véget. Az évfordulón közösen emlékezett az áldozatokra az I., a II. és a XII. kerületi önkormányzat. Az emlékezés alatt még véletlenül sem azt kell érteni, hogy együtt vettek részt a kitartást igénylő, kegyeleti emléktúraként megrendezett Kitörésen, hanem azt, hogy a Fidesz és a baloldal közösen ajvékolt. 
A közleményben úgy fogalmaztak, 2022-ben közel 9000-ren vettek részt október 6. és 9. között a jubileumi, 15. alkalommal megrendezett 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akcióban határon innen és túl. Hozzátették: 100 településen több mint 200 ökológiai, fejlesztő vagy szociális feladatot valósítottak meg azon a hétvégén az erdőtelepítéstől kezdve a parkrendezésen és szemétszedésen át egészen idősotthon lakóival szervezett közös programokig.
1 073 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page