top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.02.21.
Az eddigi legnagyobb globális vakcinabiztonsági tanulmány az emberi agyat és a szívet is érintő mellékhatásokról számolt be a COVID-vakcinákkal kapcsolatban.


Ma van a társadalmi igazságosság világnapja. Ezek a legnagyobb elszegényedési kockázattal rendelkező régiók Európában!


Korábban a brit kormány honlapján közzétette a tárgyalásra váró ügyek listáját, ebből kiderül, hogy a londoni legfelsőbb bíróságon kedden kezdődik az a kétnapos tárgyalás, amelyen eldől, hogy a WikiLeaks alapítójának, Julian Assange-nak lesz-e lehetősége arra, hogy brit bíróságokon továbbra is megtámadja az Egyesült Államoknak való kiadatásáról szóló határozatot. "Ez a szólásszabadság védelméről szól. Julian Assange ügye nem magáról Julianról szól, hanem az összes újságíróról ebben az országban és a világon" – mondta a londoni Legfelsőbb Bíróság előtt Assange támogatására tartott gyűlésen.
Sarah El Haïry, marokkói származású homoszexuális. Épp most született egy kislánya orvosilag támogatott reprodukció révén a partnerével.
Borrell figyelmeztetett, hogy a globális helyzet az USA és szövetségesei által a Közel-Keleten és Ukrajnában elkövetett hibák miatt a “mindenki a Nyugat ellen” forgatókönyvévé alakulhat át.


A Republikánusok elutasítják a német politikus újbóli jelölését.


Ukrajna támogatása és a lengyel gazdák követelései között tépelődik az új varsói kormány.


Petr Fiala cseh miniszterelnök azt állította, hogy az EU mezőgazdasági politikája, a környezetvédelmi követelmények és a magas energiaárak ellen tiltakozó gazdák “Oroszország támogatói”. (nu, és a cseh kormányfő vajon kié?)


A holland parlamenti választásokon győztes Szabadságpárt (PVV) vezetője, Geert Wilders azt mondta, hogy az ukránok nem a hazájukban zajló konfliktus miatt, hanem az ingyenes lakhatásért, az egészségügyi ellátásért és a munkahelyekért áramlanak Hollandiába az EU minden részéről.


Venezuela célja, hogy hamarosan a BRICS-csoport teljes jogú tagjává váljon – jelentette be Nicolas Maduro elnök hétfőn, kijelentve, hogy az új többpólusú világ kialakulása “visszafordíthatatlan”.


Lindsey Graham republikánus szenátor, aki a múlt héten felszólította az amerikai kormányt, hogy nyilvánítsa Oroszországot a terrorizmus állami támogatójának, felkerült a szélsőségesek és terroristák listájára – jelentette kedden a helyi média.


Vlagyimir Putyin orosz elnök egy orosz gyártmányú Aurus gépkocsit ajándékozott Kim Dzsongun észak-koreai vezetőnek – jelentették be a két ország tisztviselői.
Fumio Kishida japán miniszterelnök támogatást ígért az ukrán gazdaság újjáépítéséhez a Moszkvával folytatott konfliktus lezárása után, és ezt a kötelezettségvállalást hétfőn Tokióban, a japán-ukrán újjáépítési konferencián tette.
Szijjártó Péter 26 másik ország véleményével szembemenve vette védelmébe a zsidó államot. (nu, igen súlyos okának kell lennie; arra a megfontolásra nem is merek gondolni, hogy minél sikeresebb ott Izrael, annál kevesebben kívánkoznak ide)


A dinasztia svájci és francia ágai globális harcot folytatnak a Rothschild név használatáért, a jövedelmező vagyonkezelési piacért. Nagyon úgy néz ki, hogy az üdvözítő megoldás az egyesülés lehet. (...) Nem ez volt az első eset, hogy egy ügyfél összetévesztette a svájci céget a francia versenytársával, a probléma egyre gyakoribb. Mindkét cég a legendás Rothschild nevet viseli, s mindketten a legendás család örökösei, amely több mint két évszázaddal ezelőtt a frankfurti zsidó gettóból emelkedett ki, és a 19. században a világ egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb dinasztiájává vált. Évtizedekig viszonylag különböző üzleti területeken tevékenykedtek, most viszont a rendkívül jövedelmező, 250 ezer milliárd dolláros globális vagyonkezelési iparágon belül ölik egymást a nagyobb részesedésért. (...) "...a két fél közös történelme Mayer Amschel Rothschildig nyúlik vissza, aki pénzügyi birodalmat alapított Frankfurtban az 1800-as évek elején. Öt fia közül négyet Londonba, Párizsba, Nápolyba és Bécsbe küldött, hogy ott alapítsanak bázist, a legidősebb otthon maradt. (A család címerében az öt nyíl az öt fiúra utal.) A következő 200 évben a család Európa egyik leghíresebb bankárdinasztiáját hozta létre, amely háborúkat és birodalmakat finanszírozott, és hozzájárult a régió gazdasági és politikai történelmének alakításához." (nu, "ez utóbbi szerény megfogalmazás többek között az 1848-49 évi szabadságharcunk vérbe fojtását is takarja", miként C. I. olvasónk megállapította)


Történelmi mélyponton az izraeli-brazil kapcsolatok.


"A palesztin zászlót használták, hogy eltakarják az egyetlen zsidó szimbólumot rajta" - mesélte egy helyi vendéglős.
„Bárki, aki ismeri Bonót, megrázhatná, amíg végre nem lenne ekkora darab szar” – jelentette ki Waters. „El kellene kezdeni mondani ezeknek az embereknek, hogy a véleményük undorító, csak nyalnak a cionista entitásnak..  A Dávid-csillagról énekelni, az egyik legundorítóbb dolog volt, amit valaha láttam” – mondta a Pink Floyd egykori zenésze.


A XII. kerület fideszes alpolgármestere odáig ment, hogy szó szerint lenácizta a többezer túrázót és kijelentette: betiltaná a megemlékezést.


Arra figyelmeztet a New York Times, hogy több figyelmet kellene szentelni azoknak, akik megbánják a nemváltást, azaz azt, hogy transzneműek voltak. A dolog felettébb kínos az LMBTQ-mozgalomnak, igyekeznek elhallgattatni és lejáratni az érintetteket, törpe kisebbségnek beállítva őket.


933 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK