top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.02.26.
Wilders ellenkezése a további katonai támogatással szemben egyike volt azon okoknak, amelyek miatt potenciális koalíciós partnerei három hónappal a választások után sem akartak kormányt alakítani a pártjával, de az X közösségi portálon most közzétett bejegyzésében szakított korábbi álláspontjával. („A nyugati országokban napról napra nő a hatalmon lévő hülyék száma”, mondja mindjárt Medvegyev; nu, úgy látszik, ép ésszel nem is lehet hatalomra jutni)
A vacsorát Ursula von der Leyen beszéde nyitotta meg, s jelen volt többek közt Mark Rutte volt holland kormányfő és sokan mások is. Alex Soros, Soros György fia, a Soros-szervezetek új vezetője február 19-i Instagramra posztolt képei alapján a Nyílt Társadalom Alapítvány és az Európai Külkapcsolatok Tanácsa (ECFR) közös vacsoráján vett részt a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencia keretében. Az ECFR-nek kilenc magyar tagja van:

  • a magyar tagok közé számít George és Alexander Soros,

  • de ott ül Bajnai Gordon volt miniszterelnök,

  • a Bajnaihoz köthető DatAdat tulajdonosi körében helyet foglaló Dessewffy Tibor szociológus,

  • Dobrev Klára DK-s EP-képviselő,

  • Kalotai Péter, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank igazgatóhelyettese,

  • Korányi Dávid, az Action for Democracy elnöke és Karácsony Gergely volt városdiplomáciai főtanácsadója,

  • Meszerics Tamás CEU-s oktató, az LMP volt EP-képviselője, valamint

  • Orbán Anita, a Vodafone Magyarország külkapcsolati vezetője.


“Csalódást okozhatok, de amit tudunk, az az, hogy valóban vérrög miatt halt meg. És ez többé-kevésbé meg is van erősítve. Ezt nem az internetről vettük, hanem sajnos természetes [volt a halála]”.


A Justin Trudeau kanadai miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök által aláírt megállapodás szerint Ottawa 3,02 milliárd kanadai dollár (2,2 milliárd dollár) “makrogazdasági és katonai támogatást” nyújt a kijevi rezsimnek. A Zelenszkij és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök között létrejött megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra, bár az ukrán vezető szerint a megállapodás megalapozza a mélyebb együttműködést.
Moszkvát terheli a felelősség az Izrael és a Hamász fegyveresei közötti gázai konfliktusért – állította Giorgia Meloni olasz miniszterelnök az il Giornale című napilapnak adott, szombaton megjelent interjújában. Oroszország Ukrajna elleni katonai hadjárata volt az, amely állítólag arra ösztönözte a Hamászt, hogy 2023. október 7-én nagyszabású támadást indítson Izrael ellen – jelentette ki.


„A nyugati országokban napról napra nő a hatalmon lévő hülyék száma” – írta Dimitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács alelnöke az X-en közzétett bejegyzésében. Medvegyev emlékeztetett, hogy a most Kijevbe látogató Giorgia Meloni olasz miniszterelnök korábban azt mondta, „ha Oroszország nem indította volna el a különleges katonai műveletet, a Hamász nem támadta volna meg Izraelt”. Nagyon nagy gondok vannak a fejével; vagy talán csak előtörtek belőle a fasiszta gének – írta Medvegyev.


Vlagyimir Putyin Oroszországa “nem az az Oroszország, amelyet mi akartunk” – mondta Victoria Nuland, az Egyesült Államok külügyminiszter-helyettese a CNN-nek. Nuland kifejtette, hogy Washington egy engedelmes vezetőt akart a Kremlben, aki “nyugatiasítja” az országot.


Washington az Ukrajnának nyújtott segélyek nagy részét az otthoni fegyvergyártásra költi – mondta Victoria Nuland, az Egyesült Államok megbízott helyettes külügyminisztere a CNN-nek adott interjújában a héten.


Ukrajna nyugati támogatóinak fokozniuk kellene az erőfeszítéseket a külföldön befagyasztott orosz vagyon elkobzásában, hogy ezzel is segítsék Kijevet – mondta Rishi Sunak brit miniszterelnök.

“A gabona tranzitban volt a gdanski kikötőbe, majd más országokba tartott. A lengyel vasútállomásokon elkövetett vandalizmus negyedik esete. A büntetlenség és felelőtlenség negyedik esete. Meddig engedi a kormány és a lengyel rendőrség, hogy ez a vandalizmus folytatódjon?” – írta, és a szavait megerősítő fotókkal támasztotta alá.
Tiltakozó jegyzéket küldött Szerbia Horvátországnak vasárnap a horvát külügyminiszter egy nappal korábbi kijelentése miatt, amelyben “orosz szatellitnek” nevezte Aleksandar Vucic szerb elnököt.


Egy új felmérés szerint baloldali zsidók között népszerűbb a palesztin állam létrehozásának gondolata, mint az arabok körében. (nu, ez az, amikor az elfogultság már egyáltalán nem tiszteli a tényeket; hiszen ha igaz, kedves neokohn, hogy "baloldali zsidók között népszerűbb a palesztin állam létrehozásának gondolata", akkor eleve nem lehet igaz maga a cím)


A Republikánus Zsidó Koalíció országos politikai igazgatója szerint az új felmérés tükrözi a zsidó szavazók körében bekövetkezett elmozdulást.


„Ráadásul a hajléktalanok nagy része egy fentanyl nevű kábítószert fogyaszt, amit már egy dollárért be lehet szerezni” – mondta Csányi Péter.


A görög nyelvű és görög többségű Ciprus értelemszerűen figyelemmel kíséri, mi történik Görögországban. Nem sokkal azután, hogy az ortodox keresztény többségű államok közül elsőként Görögországban megszavazta a parlament az azonos neműek házasságát, a ciprusi kormány sietett kijelenteni, náluk ez nem várható – adta hírül a Szent Korona Rádió. 


999 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK