top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.02.27.
A világ leggazdagabb és legbefolyásosabb háttérhatalmi családjának egy tagja távozott az alvilágba! Azon Rothschild család vezetője, mely a legfontosabb szerepet játszotta a Federal Reserve és a pénzkibocsátás jogának 1913-as magánkézbe vételében, a két világháború kirobbantásában, majd Izrael létrehozásában, a második világháború végében és a világot befolyásoló propagandában. VILAG HELYZETE


A New York Times robbanásveszélyes cikket közölt, amelyben elismeri, hogy az amerikai hírszerzés 12 titkos támaszpontot hozott létre az orosz határ mentén a Maidan puccsot követően. A Times szerint a CIA programja az ukrán hírszerző szolgálatok modernizálására "alakította át" az egykori szovjet államot "Washington legfontosabb hírszerző partnerévé a Kreml ellen ma". A 2014. február 24-én - éppen a puccs estéjén - indított programról a NYT kideríti, hogy az ukrán hírszerzés új vezetője, Valentyn Nalyvaichenko első telefonbeszélgetését "a CIA állomásfőnökével és az MI6 helyi vezetőjével" folytatta. Ezután arra kérte őket, hogy "segítsenek neki újjáépíteni az ügynökséget a semmiből, és háromoldalú partnerséget javasolt". Nyilvánvalóan joggal csodálkozhatunk azon, hogy az ukrán hírszerzés új vezetője miért volt már ilyen jó viszonyban a CIA-val és az MI6-tal, szó szerint az új kormányát hatalomra juttató puccs éjszakáján.


Letitia James New York-i főügyész azt mondta, hogy ha Trump nem fizet, akkor megpróbálja lefoglalni a vagyonának egy részét. A republikánus elnökjelölt hétfői fellebbezésével egy újabb jogi ügye húzódik tovább a választási szezonban, miközben már készül a novemberi, Joe Biden demokrata elnökkel szembeni visszavágóra. Ügyvédje, Alina Habba hétfőn azt mondta, remélik, hogy a fellebbviteli bíróság hatályon kívül helyezi ezt a felháborító bírságot, és megteszi a szükséges lépéseket a New York-i jogrendszerbe vetett közbizalom helyreállításához”.


A svéd NATO-csatlakozásról szóló országgyűlési határozati javaslat elfogadását kérte a képviselőktől Orbán Viktor hétfőn az Országgyűlésben. A Mi Hazánk frakciója szavazott nemmel. Az ellenzéki képviselők megtapsolták az eredményt. szavazáson megjelent David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete is.


Nem állítom, hogy számomra a legnagyobb öröm találkozni azokkal a kollégákkal, akikkel számos kulcsfontosságú kérdésben tulajdonképpen nem értek egyet. A magyar és a szlovák kormányfőre gondolok. Mindezek ellenére párbeszédet kell folytatnunk, valakinek ezt is meg kell tennie” – mutatott rá a cseh vezető. Az az alternatíva, hogy „nem beszélünk, veszélyeztetheti az ország biztonságát és jövőjét”. „Az Európai Unió számára kulcsfontosságú ügyekben meg kell találnunk az egységet, bár ez bonyolult. Ezért van szükség a V4-es találkozóra” – fejtette ki Petr Fiala újságíróknak.


Köztársasági elnökként is az Alaptörvény által meghatározott keretek között, az ott definiált hatáskörökben, az Alaptörvény szerint, elveimhez hűen, jogászként kívánok működni – fogalmazott Sulyok Tamás, újonnan megválasztott köztársasági elnök beszédében.


Szeretettel gratulálok Sulyok Tamásnak, és sok erőt kívánok neki a következő évekre!
Rendkívüli vita volt a parlamentben, különösen a bicskei gyermekotthonban történt pedofil bűncselekmények, valamint az ehhez köthető kegyelmi döntés nyomán. Az ellenzéki képviselők Orbán Viktort támadták, mire a miniszterelnök azzal vágott vissza, hogy az előző kormányok nevezték ki és hagyták helyén a hírhedt igazgatót. 


A miniszterelnök szerint az, aki a grúzokat patkányoknak nevezte, annak nem állnak fel a parlamentben.


Brüsszel egy dudaszóval teli éjszaka után megbénult forgalomra ébredt. Több száz traktor lepte el ismét a várost, még nagyobb felhajtást csapva, mint a korábbi tüntetés alkalmával, írja a Magyar Nemzet.


Mindez annak közepette történik, hogy az amerikai képviselőházban a republikánusok arról vitáznak, hogy le kellene-e állítani az Ukrajnának szánt több milliárd dolláros támogatások folyósítását.


„Felelősségre tudjunk vonni Oroszországot azért, amit tett, de ehhez harcolnunk kell” – mondta buzdító üzenetében Ukrajna elnöke. (nu, eddig ingyen van)


Az amerikai vadászgépek korai leszállítása nem változtatta volna meg Ukrajna sikertelen nyári ellentámadásának menetét, mert nem volt elég képzett pilóta a gépekhez – mondta Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója. Az ABC Newsnak vasárnap nyilatkozva Sullivan nem értett egyet azzal az ukrán narratívával, hogy a Fehér Ház nem biztosított elegendő “harcászati felszerelést” ahhoz, hogy Ukrajna sikerrel járjon a frontvonalon.


Vjacseszlav Vologyin, az orosz Állami Duma elnöke és az orosz parlament alsóházának küldöttei Szaúd-Arábiába érkeztek. Ez az első látogatás az állami duma elnökének szintjén a királyságban – közölte az állami duma honlapja.

Még a Covid-időszakban kezdődött az ügy. A szóban forgó korrupciós botrány Koldo-ügyként ismert, amely Koldo Garcíára, Ábalos egykori tanácsadójára vonatkozik, aki a járvány tetőpontján egy több üzletembert és köztisztviselőt érintő korrupciós hálózat részeként több mint 50 millió euró kenőpénzt szedett be a kormánytól a maszkok „közvetítése és vásárlása” miatt – írja az Euractiv partnere, az EFE.


Egy 25 éves amerikai katona felgyújtotta magát a washingtoni izraeli nagykövetség előtt tiltakozásul Izrael gázai háborúja ellen. Aaron Bushnell, az amerikai légierő aktív szolgálatot teljesítő tagja többször is azt kiabálta, hogy “szabad Palesztinát”, miközben vasárnap felgyújtotta magát a izraeli követség épülete előtt.


Ha nem találná ki, segítünk: Írország "visszaszorult" a második helyre.
A Berlinale szombat esti díjátadóján több díjazott is olyan módon nyilvánult meg a gázai háborúval és Izraellel kapcsolatban, hogy az éles bírálatokat váltott ki – írta meg az Euronews

Ben Russell filmrendező a „Gázai övezetben zajló népirtásról” beszélt a színpadon, míg Basel Adra palesztin filmrendező felszólította Németországot, hogy hagyjon fel az Izraelnek történő fegyverszállításokkal. Utóbbi közölte, hogy a ciszjordániai palesztinokról szóló filmjével járó díjat nehéz ünnepelnie, miközben „emberek tízezreit mészárolják le Gázában”. A közönség heves tapssal és éljenzéssel reagált.


„Az erdélyi magyarok őshonos nemzeti közösség, tehát mi magyarok vagyunk, nem magyarul beszélő román állampolgárok” – szögezte le Antal Árpád.
„Európa reményeit egy zöldebb jövőre nyakon öntötték rovarirtóval, bedobták a kemencébe, levadászták, elütötték autóval és átgázolt rajta egy tehéncsorda” – írja elemzésében a brüsszeli lap.


Elon Musk, a Tesla és az X tulajdonosa nem mindennapi témával hívta fel magára a figyelmet a napokban. Musk az X-en a fogamzásgátló tabletták lehetséges veszélyeire hívta fel a figyelmet, kiemelve, hogy a hormonokat tartalmazó tabletták nem csak a fogamzást gátolják, de számos más hatással is lehetnek a szervezetre. Musk posztjában kiemelte, hogy a fogamzásgátlók hizlalhatnak, kétszeresére emelhetik a depresszió és háromszorosára az öngyilkosság kockázatát. A bejegyzéshez csatolt egy tudományos cikket is, amely alátámasztja állításait. A bejegyzés (cikkünk írásáig) 42,4 millió emberhez jutott el. Több mint kétszázezren likeolták a posztot, s több mint tizenhatezer válasz született, többségében nők osztották meg a személyes tapasztalataikat a tabletták káros mellékhatásairól


Elon Musk a közösségi médiában írt arról egy rövid kommentet, hogy már úton van a következő nagy dobása, az Xmail, amely a várakozások szerint a Gmail potenciális riválisa lesz.


1 043 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg