top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.02.28.

A cél az, hogy a gyerekek már “idejekorán” élvezni tudják az “öröm érzését”. A szobákat “egyéni tapasztalati tereknek” nevezték el. Az agyrém a berlini szenátus, “Berlini Oktatási Program Napközi Otthonok számára” című tervezetében január 22-én szerepelt először, és azóta is ott olvasható. A német lapok úgy tudják, hogy az elképzelést már több napközi otthonnak is elküldték a döntés előtt.


Ki profitál valójában az ukrán háborúból? A fegyvergyárak mindenképpen, de rajtuk kívül van itt még más is. A nemzetközi pénzhatalmi elit osztozkodik, ezért nincs vége!
Magyarország készen áll, hogy folytassa az együttműködést a visegrádi országokkal – jelentette ki a magyar miniszterelnök Prágában.


A Tanács alelnöke szerint Magyarország szuverén állam, de nem tudott ellenállni a nyugati nyomásnak a svéd NATO-csatlakozás ügyében.


Könnygázt is bevetettek a rendőrök, elszabadult a káosz a fővárosban.
A tiltakozók traktorok nélkül érkeztek, miután a fővárosi hivatal nem engedélyezte a mezőgazdasági járművek bevonulását Varsóba. A szervezők viszont jelezték: amennyiben követeléseik nem teljesülnek, március 6-án újabb, ezúttal traktoros varsói tüntetést szerveznek. Szczepan Wójcik, a gazdaküldöttség egyik résztvevője később a szejm előtt összegyűlt tömeggel tudatta: a találkozó egyetlen konkrét eredménye, hogy a házelnök a kormányzat és a gazdák képviselőiből álló munkacsoportok felállítását ígérte meg. A lengyelországi tiltakozások viszont addig tartanak, amíg a gazdák követelései nem teljesülnek – jelentette be Wójcik.
Az Oroszországgal szembeni uniós szankciókat harmadik országokon keresztül “tömegesen kijátsszák” – jelentette hétfőn az Euractiv az IESEG School of Management tanulmányára hivatkozva. A jelentés szerint az ilyen cikkek Törökországba, az Egyesült Arab Emírségekbe, Kazahsztánba és más “Kreml-barát” országokba irányuló uniós exportja 2,9 milliárd euróval (3,2 milliárd dollárral), azaz több mint 80%-kal ugrott meg a 2022 októberétől 2023 szeptemberéig tartó időszakban az előző tizenkét hónapos időszakhoz képest. Az adatok azt mutatják, hogy ugyanakkor az ilyen áruk Oroszországba irányuló uniós exportja 3,5 milliárd dollárral, azaz több mint 95%-kal csökkent.


A Financial Timesnak adott keddi interjújában Frederiksen azt mondta, hogy Európának el kell kerülnie az 1930-as évek hibáit, amikor a kontinens nem tudta megfékezni a náci Németország terjeszkedését, és a védelem “növelésével” az általa “agresszívebbnek” nevezett Oroszországra kell összpontosítania. (nu, nincs is vonzóbb egy férfiagyú nőnél...)Emmanuel Macron az Ukrajnát támogató európai nemzetek vezetőinek párizsi konferenciáján fogalmazott úgy az újságíróknak, hogy egyáltalán nincs kizárva, hogy szárazföldi egységeket vezényeljen a Nyugat az országba, hogy ezzel akadályozza meg Oroszország győzelmét. A kijelentését hatalmas felháborodás övezte. A svéd miniszterelnök keményen is visszaszólt Macronnak: hogy ő a saját országának a hadseregével azt csinál, amit csak akar, de Svédországot ez nem fogja kötelezni semmire. Kijelentette, hogy Stockholm asztalán semmilyen katonai beavatkozásról szóló terv nem szerepel. „Ha Emmanuel Macron katonákat akar küldeni Ukrajnába, akkor küldjön franciákat, de az egész NATO nevében ne beszéljen.– fogalmazott a svéd kormányfő. (nu, csak nem Orbán jótékony hatása?)


Nyugati kontingensek Ukrajnába küldése közvetlen katonai összecsapáshoz vezet Oroszország és a NATO között – jelentette ki Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő, kommentálva Emmanuel Macron francia elnök nyilatkozatát. “Ebben az esetben már nem valószínűségről, hanem elkerülhetetlenségről kell beszélnünk. Mi ezt így fogjuk értékelni. És így kell értékelnünk ezeket az országokat is, és így kell számot adnunk magunknak."


Oroszországnak jelen kell lennie az ukrajnai konfliktus megoldását célzó tárgyalásokon – jelentette ki Karl Nehammer osztrák kancellár. Azt is jelezte, hogy hajlandó lenne tárgyalni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, ha ez potenciálisan eredményre vezethetne.

A légierő aktív tagjaként említett katona vasárnap a kora délutáni órákban jelent meg Izrael amerikai külképviseletének épületénél.


Elismerte az Avon & Somerset rendőrsége, hogy aránytalanul korlátozták egy bristoli utcai prédikátor, Dia Moodley szólásszabadságát, amikor megpróbálták megtiltani neki, hogy más vallásokat kommentáljon, vagy azokat összehasonlítsa a kereszténységgel.


indoklás egyenesen vérlázító. Közölték, hogy Imrédy Béla politikai felelőssége miatt nem engedélyezik az esemény megtartását, mert az véleményük szerint a köznyugalom megzavarását eredményezhetné – emlékeztetett azzal, hogy ez ellen a temetőnek és az intézetnek 2023-ban még nem volt semmilyen kifogása. “Természetesen holnap, Imrédy halálának évfordulóján el fogunk látogatni a családi sírhoz, ahol ismeretterjesztő céllal diplomás értelmiségiek fogják megosztani a XX. századi magyar politikatörténettel kapcsolatos gondolataikat. Történelmünket nem titkolhatják el! Az emlékezetpolitika korlátozása szörnyű korokat vonhat maga után. Az elmúlt napokban még a kommunizmus magyarországi áldozataira emlékeztünk országszerte, ma pedig értetlenül állunk a kérdés előtt: Imrédy Béla nem a kommunizmus áldozata volt? Ő, aki törvényes úton mindent megtett a bolsevizmus megfékezése érdekében, megérdemli, hogy mindenféle tiltás ellenére megemlékezzünk róla” – zárta gondolatait.


A gátlástalan marxista történelemhamisítás terhére róható sok már mellett az is, hogy a középkor bevett jelzőjévé tette a sötét szót. Ez azonban a baloldali történelemszemlélet egyik legnagyobb hazugságának tekinthető. Hogy miért? Legújabb lapszámunkban a tradicionális jobboldaliság talaján állva ennek próbálunk utána járni, de közben reflektálunk korunk sok egyéb problémájára is – írja oldalán a Szent Korona Rádió.
Csaknem minden második egyetemista kipróbált már valamilyen drogot, a leggyakoribb a kannabisz (36,3 százalék), az orvosi recept nélkül bevett altató vagy nyugtató (14,3 százalék), valamint az Ectasy (8,2 százalék) használata. Több mint negyedük többszöri használó, és a fiúk, illetve a Budapesten tanulók érintettebbek. A kannabisz több mint 3,5-szer elterjedtebb az egyetemisták körében a 18-34 éves korosztályhoz képest, és több mint kétszer a 9-10. évfolyamos korosztályhoz képest.


„Ha rajtuk múlna, ma sokkal több pedofil követhetne el szörnyűségeket a gyerekekkel szemben, és maradna büntetlen” – fogalmazott az államtitkár.


A tisztán elektromos autó önmagában nem megváltás, amit az is mutat, hogy ezeknek az eladásai csökkennek. Helyettük a tölthető e-autók, a plug-in hibridek (PHEV) éledhetnek újjá hamvaikból, állítja a Financial Times minapi írása, többek közt a világ vezető autógyártójának stratégiájára és friss eladási sikereire hivatkozva.


 

Meghívó Csonka Zengő Anna KÖTŐDÉSEK – ERDÉLYI ANZIX című fotókiállításának megnyitójára
999 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page