top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.03.01.

Itt tart a világ! Tamasi doktornak bizonyítania kell, hogy amiket állított a Covid járványról, azzal nem valósította meg a rémhírterjesztés büntetőjogi tényállását. Most 2024. tavaszán, mikor már a mainstream média is ontja a járvánnyal kapcsolatos anomáliákról szóló híreit, illetve tömegével derül fény az oltások súlyos mellékhatásaira, szövődményeire. Idióta egy világban élünk!Az Ultrahang Plusz legfrissebb adásában Dr. Borvendég Zsuzsanna történész, a Mi Hazánk Mozgalom EP-képviselő jelöltje beszélt elképzeléseiről. Elmondta, hogy Toroczkai László kérte fel személyesen, kifejtette döntésének hátterét, beszélt az Európai Unió állapotáról, a magyar érdekekről. Dr. Borvendég Zsuzsanna szerint jót tesz a magyar demokráciának, ha több választási lehetőség van, rámutatott arra, hogy korábban a a Fideszre szavazott, ám ma már árnyaltabban látja a kérdést, s ha még nem is lett volna EP-képviselő, akkor sem feltétlenül biztos, hogy a Fideszre szavazott volna. Úgy látja, 2020 óta, a Covid-lezárások óta mintha teljesen beszűkült volna a közbeszéd, és szerinte ez a hatalmon lévőknek sem tesz jót.
Négy év pereskedés után jogerős: a pozsonyi városi múzeum köteles visszavenni állományba Zuzana Falathovát: vele és ügyvédjével, Nagy Dáviddal beszélgettünk.
Palesztin tisztviselők és szemtanúk szerint több mint százan haltak meg a Gáza északi részén lezajlott lövöldözésben és az azt követő pánikban. Az izraeli csapatok a gázai élelmiszersegélyre várakozó palesztin civilekre lőttek rá, majd a menekülőket teherautókkal gázolták el. A segélyszállító teherautók körül abban a reményben nyüzsögtek az emberek, hogy élelmet szerezhetnek, amikor az izraeli erők lövöldözni kezdtek. A gázai palesztin egészségügyi minisztérium szerint 112-en haltak meg, és több mint 760-an megsérültek, ami az egyik legkegyetlenebb pusztítás a gázai háború kezdete óta – írja a CNN.
Az Euronews birtokába jutott információk szerint több európai állam is szállíthatott olyan kulcsfontosságú fegyvereket és felszereléseket, amelyeket az izraeli hadsereg használt a Hamász elleni offenzívában. Mint a lap tájékoztat: Craig Mokhiber volt ENSZ-tisztviselő nemrég egy négyoldalas levélben bírálta a nemzetközi közösséget, amiért nem sikerült megállítani a „szemünk előtt zajló népirtást” Gázában.


Moshe Arbel Pintér Sándorral és Semjén Zsolttal találkozott, és megismerkedett a hazai zsidó közösségek vezetőivel.
IZRAEL KÖZÖLTE, CSAK FIGYELMEZTETŐ LÖVÉSEKET ADOTT LE, A HAMÁSZ IZRAELT VÁDOLJA. A Hamász visszautasította az IDF beszámolóját, "tagadhatatlan" bizonyítékokra hivatkozva, amelyek szerintük bizonyítják, hogy közvetlenül lőtték a polgárokat, és még a fejlövéseket is leadtak. Az ügy kapcsán nemzetközi bírálatok sora érte Izraelt. Emmanuel Macron francia elnök közölte, hogy „izraeli katonák civileket vettek célba”, az EU külügyi vezetője, Josep Borell pedig „teljességgel elfogadhatatlan vérengzésnek” nevezte az esetet.


Ökumenikus világimanapot tartanak pénteken, amelynek témája idén Palesztina - ezért fognak imádkozni számos magyarországi közösségben is a mai nap folyamán. A Hazatérés Templomában még a palesztin nagykövet is látogatást tesz - a rendezvény felkészítőanyagai között lényegében palesztinpárti propaganda található. 


A gázai övezeti hadműveletekben részt vevő csapatok „egyben tartásának” érdekében.


A széleskörű politikai vitát kiváltó lépésre a börtönökben uralkodó helyhiány miatt volt szükség.


Az Európai Unión belüli rendőrségi együttműködés összehangolásával megbízott ügynökség, az Europol becslései szerint a jogtalanul megszerzett uniós támogatásoknak mind ez idáig alig négy százalékát sikerült visszaszerezni.


Antti Hakkanen közölte, hogy nem szabott korlátozásokat Ukrajnának a neki átadott fegyverekkel kapcsolatban. A finn védelmi miniszter szerint csak azok az államok tiltják meg Kijevnek, hogy az általuk adományozott fegyverekkel támadják meg Oroszországot, amelyek nagy hatótávolságú fegyverrendszereket szállítottak Ukrajnába.


Jevhen Dikij, az Ajdar nevű félkatonai szervezet volt zászlóaljparancsnoka Magyarországról értekezett az ukrán televízióban. Szerinte az ukrán sereg simán legyőzi a magyar haderőt, és a NATO sem segíthet.


A miniszter nagyon aggasztónak nevezte azokat az értékeléseket is, amelyek szerint az orosz csapatok tovább nyomulnak előre a különleges hadműveleti övezetben, és egyre nagyobb előnyre tesznek szert.


A WSJ azt állította, hogy a 2022. április 15-i keltezésű, 17 oldalas dokumentum lehetővé teszi, hogy Ukrajna az EU-tagságra törekedjen, de a NATO-tagságra nem. Emellett korlátozta Kijev hadseregének méretét, és megerősítette, hogy a Krím Oroszország része – írja a lap. Dmitrij Peszkov, a Kreml sajtótitkára a hírre reagálva azt mondta, hogy Moszkva és Kijev már hetekkel a harcok kezdete után megállapodott egy békeszerződés-tervezetről, de Oroszország nem akarja, hogy ez a dokumentum nyilvánosságra kerüljön. A helyzet a helyszínen most más, mint 2022 tavaszán volt – hangsúlyozta.


A Politico német tisztségviselőkre hivatkozva azt írja, hogy Macron kész “keményen beszélni” Ukrajnáról, de Berlinhez képest nem tett elég lépéseket. A lap a Kieli Világgazdasági Intézet adataira hivatkozva megjegyzi, hogy Németország több mint 17 milliárd eurós támogatást nyújtott vagy ígért Ukrajnának, míg Franciaország csak 640 millió eurót ígért.


Margarita Szimonjan, a Rosszija Szegodnya médiacsoport és az RT TV-csatorna főszerkesztője közzétette a Bundeswehr magas rangú tisztjei közötti beszélgetés teljes szövegét, amelyben a Krími híd Taurus rakétákkal történő megtámadásáról beszéltek.


Tartósan a balti országban fognak állomásozni.


Nagy-Britannia közvetlen katonai szerepvállalása Ukrajnában soha nem volt titok, de az ország egyik intézményesített médiuma most nyíltan elismerte – közölte csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök sajtótitkára, Dmitrij Peszkov. A britek ukrajnai jelenlétét a német kancellár is megerősítette. Az RTVI nevű csatorna arra kérte Peszkovot, hogy kommentálja a The Times című napilap egyik jelentését, amely azt állította, hogy Tony Radakin admirális, a brit fegyveres erők vezetője segített “haditerveket” készíteni Ukrajnával kapcsolatban. “Általában nem titok, hogy a britek valóban különböző formában nyújtanak támogatást Ukrajnának. Embereik a terepen, a hírszerzés és így tovább és így tovább” – mondta Peszkov.


Amerikai kémek és a különleges erők ügynökei Ukrajnában vannak, hogy segítsék a hadsereget az Oroszországgal fennálló konfliktusban – állítja egy amerikai harcos, aki azt hitte, hogy Petro Porosenko volt ukrán elnökkel beszél, de helyette a számos politikust átverő Vovan és Lexus orosz tréfamesterekkel beszélt.


“A franciák nem fognak meghalni Ukrajnáért. Nem fogunk csapatokat küldeni harcolni, mert a kereteket meghatározták, nevezetesen, hogy megakadályozzuk Oroszország győzelmét anélkül, hogy háborút indítanánk Oroszország ellen. És ezen a kereten belül semmi sincs kizárva, amit az elnök mondott” – mondta a külügyminiszter.


“A poloskavitát mesterségesen felerősítették a közösségi oldalakon olyan fiókok, amelyekről bebizonyosodott, hogy orosz ihletésűek vagy eredetűek, sőt, még egy hamis linket is létrehoztak az ukrajnai menekültek érkezése és a poloskák terjedése közötti összefüggésről” – mondta a kormánytag. Ezt “nagymértékben felerősítették a Kremlhez köthető fiókok” – tette hozzá.


Parlamenti meghallgatások kezdődtek egy olyan új skót törvényjavaslattal kapcsolatosan, ami elfogadása esetén a világ legszigorúbb abortuszklinikák körüli cenzúrazóna-törvényként vonulhat be a történelembe. A törvényjavaslatot kísérő magyarázó megjegyzések ugyanis egyértelművé teszik, hogy a törvényjavaslat rendelkezései a cenzúrazónán belüli "lakóépületekre" is vonatkoznának. Ez azt jelenti, hogy illegális lehetne életpárti táblát elhelyezni egy templomban, gyülekezetben vagy otthonban, ha az a zónán belül van.


A jelentés megállapította: 1990 és 2022 között a felnőtt lakosságban az elhízottak aránya több mint duplájára nőtt, az 5-19 éves korosztályban pedig megnégyszereződött.


A tanárok 52%-a és az igazgatók 59%-a szerint az iskolai telefonhasználatot egyáltalán nem kellene engedélyezni, mert eltereli a tanulók figyelmét az iskolai nevelés során.


A katolikus egyházfő szerint a különbségek eltörlése az emberiség eltörlését jelenti.


Az új jogszabály lehetővé teszi, hogy a regisztrált élettársi kapcsolatban élő, azonos nemű  örökbe is fogadhatják egymás biológiai gyermekeit. Azonban arra nem kaptak jogot, hogy együtt fogadjanak örökbe gyermeket az állami gyermekotthonokból. Egy friss felmérés szerint a csehek 58 százaléka támogatja az azonos nemű párok házasságát. 


Musk a keresetében azzal érvel, hogy a cég társalapítói, Sam Altman és Greg Brockman megegyeztek abban, hogy az OpenAI nonprofit vállalatként, nyílt forráskóddal, „az emberiség javára” fejlesztik az általános mesterséges intelligenciát. „A valóságban azonban az OpenAI zárt forráskódú de facto leányvállalatává vált a világ legnagyobb technológiai vállalatának: a Microsoftnak.”711 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page