top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.03.04.

Budapest, 2024.02.27. Dr. Tamasi József összefoglalója a tárgyalásról:
Tönkreteszi a bolygót az otthon termesztett élelmiszerek karbonlábnyoma a Világgazdasági Fórum (WEF) egyik tanulmánya szerint, ezért a szervezet most azt követeli, hogy a kormányok tiltsák meg az embereknek, hogy a saját kertjükben zöldséget, gyümölcsöt termesszenek, hogy így mentsék meg a bolygót a globális felmelegedéstől – hívja fel rá a figyelmet a Slay News hírportál. 
A videóklipek a felszín alatt kőkemény sátáni üzenetet közvetítenek. Taylor Swift, Megan Thee Stallion, Billie Eilish, Beyoncé számait és egy rakás további példát hozunk ennek bizonyítására. Másik közkedvelt témájuk az elmeprogramozás, aminek célja a mit sem sejtő néző tudatalatti befolyásolása.
A Szovjetunió összeomlása után a NATO elvesztette létjogosultságát, de úgy döntött, hogy az űrt kitöltendő bővítési hullámba kezd. VILAG HELYZETE


A miniszter arról beszélt, hogy az elmúlt két évben az történik, amit Magyarország a háború elejétől mondott, azaz az Oroszország elleni szankciók nem működnek, és a csatatéren nem lesz megoldása a háborúnak. Minél tovább tart az orosz-ukrán háború, annál közelebb kerülhet hozzánk “az a rémisztő veszély, amelyet harmadik világháborúnak lehet nevezni” – közölte.


A WSJ német tisztviselőkre hivatkozva jelentette, hogy a beszélgetés hiteles, hozzátéve, hogy a találkozó egy nem titkosított online platformon, a WebEx-en zajlott, és az egyik tiszt állítólag egy szingapúri hotelszobából telefonált. A cikk szerint a német tisztviselők gyakran használják a WebExet kényes beszélgetésekhez, a WSJ egyik forrása szerint a kiszivárogtatás “ébresztőnek” kell lennie Berlin számára.


Már 4 százalékponttal vezet a volt elnök az országos mérésekben.


Missouri államban mind az 51 elnyerhető delegálti szavazatot megszerezte.


„Tehát arra kérek mindenkit, hogy használja fel a büszkeség szimbólumait, ossza meg gender névmásait az e-mailben, különösen, ha úgy gondolja, hogy nincs rá szüksége, kezdeményezzen nehéz beszélgetéseket faji és nemi hovatartozásról. Hárítsa el az akadályokat, és ossza meg a sebezhetőségét oly módon, hogy másokat is magával ragadjon.”
Korábban, a nap folyamán a legfejletteb ipari országok csoportjának (G7) két vezetője megbeszélést folytatott, amelynek során az olasz kormányfő szerint számos kérdést megvitattak, köztük a "nagyon nehéz közel-keleti válságot". A CBC helyi televízió arról számolt be, a fogadásra érkező vendégek egy részének bejutását tüntetők akadályozták meg, akik ellenezték Kanada válaszát az Izrael és a Gázai övezetben hatalmon lévő Hamász szélsőséges palesztin iszlamista mozgalom közötti konfliktusra. A kanadai műsorszolgáltató szerint 200-300 tüntető vett részt a tiltakozásban.
Az Egyesült Államok végrehajtotta az első humanitárius segélyakcióját Gázában: három katonai repülőgép több tízezer adagnyi élelmiszert juttatott ejtőernyővel a háború sújtotta övezetbe – adta hírül a bbc.com.


Mintegy 15-20 ezer ember gyűlt össze Jeruzsálemben a túszok hazatéréséért tartott négynapos menet végén.
Dr. Borvendég Zsuzsanna tudományos munkásságában történészként már a csúcsra ért, most politikusként is meg akarja mutatni, hogy bármilyen nagy is a feladat, helyt fog tudni állni nemzete szolgálatában. "1974-ben születtem Tatabányán – így idén töltöm majd be az ötvenet – egyszerű munkásemberek gyermekeként. (...) Apám lázadó antikommunizmusából nekem maradt az antikommunizmus, ez a meggyőződés egész életemben végigkísér. (...) Harmadéven halasztottam a magyar szakot, mert fülig szerelmes lettem és átmenetileg kevesebb időt tudtam a tanulásnak szentelni. Nem volt rossz döntés, hiszen azóta is boldog házasságban élünk."
Az oklahomai Edmondban található Deer Creek High Schoolban a diákok (14 és 18 év közöttiek) nemrégiben lábujjakat nyaltak egy adománygyűjtés keretében, amely 152 830,38 dollárt hozott össze. Az adománygyűjtő hét a "Wonderful Week of Fundraising" (Az adománygyűjtés csodálatos hete) nevet viselte... Lehet, hogy a régi iskola szülötte vagyok, de az én időmben nem emlékszem, hogy az emberek lábujjakat nyalogatták volna, hogy pénzt gyűjtsenek. És mindezt akkor, amikor Németországban néhány degenerált ismét a gyermekek szexualitásának szabad kifejezését követeli a 3-6 éves tanulóknak szánt maszturbációs szobáikkal... A @DCAntlers megerősítette a videót, de nem érti a közösségi oldalakon kirobbantott vitát, mondván, hogy a diákok azért jelentkeztek önkéntesen ezekre a kihívásokra, hogy segítsenek pénzt gyűjteni az éves jótékonysági hetükre. Ryan Walters, Oklahoma állam közoktatási főfelügyelője azonban "undorítónak" nevezte az eseményt, és azt mondta, hogy kivizsgálják az esetet.
A "Hülyék paradicsomává" vált a világunk pár évtized alatt, miközben egyre jobban elszigeteltek minket egymástól...
Azért imádkoztunk, hogy mindenütt a világon, Franciaországban is az élet tisztelete, az élet védelme megfelelő védelmet kapjon. De imádkoztunk a békéért is – magyarázta az atya, aki elárulta, legalább 130 résztvevő lehetett a téren, hiszen ennyi résztvevővel zajlik a férjek és édesapák lelki hétvégéje.
A Toyota elkezdett olyan paneleket készíteni és tesztelni, amelyek az autó elejébe építve szén-dioxid szűrőként működnek – olvasható a G7 hasábjain. Az alapötlet a cikk szerzője szerint annyira egyszerű és logikus, hogy már évtizedekkel ezelőtt is lehetett volna vele kísérletezni. „Aligha van ennél jobb globális hordozóeszköz arra, hogy átszűrjük vele a levegőt, és minél több szén-dioxidot vonjunk ki belőle. Ha a közlekedés az egyik fő felelőse az üvegházhatású gázok kibocsátásának, már csak erkölcsi okokból is jól mutatna, ha épp az autókat próbálnánk meg szennyezőből tisztító eszközzé fejleszteni” – írták a gazdasági portálon. 1 060 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page