top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.03.05.

Sokszor nem tudom, hogy mi motiválja a gyerekorvosokat, de hogy a rájuk bízott gyerekek élete sokuknak egy fabatkát sem ér, az egyszer biztos. Ki szeretnénk még emelni az alábbiakat: Európában Ausztriában, Cipruson, Hollandiában, Dániában, Észtországban, Görögországban, Finnországban, Norvégiában, Izlandon, Írországban, Lichtensteinben, Litvániában, Luxemburgban, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Svájcban, az Egyesült Királyságban és Svédországban egyetlen kötelező oltás sincsen. Ehhez képest a felperest az alperesek közvetlen életveszélynek akarják kitenni, kórházba akarják küldeni, ott azzal beoltani, amire allergiás, mindezt a közjó nevében, tudomást sem véve arról, hogy mi van a gyógyszer alkalmazási előírásában. Emellett a felperest és szüleit azzal fenyegeti a „családvédelem rendszere”, hogy jogellenesen elveszik a szüleitől és akár a bicskeihez hasonló, pedofilok vezette „otthonba”, vagy a békésihez hasonló, szintén akár pedofil nevelőszülőkhöz viszik, mindezt a közegészségügy nevében, amely érdekes módon azokban az országokban nem omlott össze.


Markáns eszközökkel adtak hangot követeléseiknek a Coordination rurale gazdaszervezet termelői pénteken: az európai agrártüntetésekhez csatlakozó termelők szalmabálákat szórtak szét a Diadalívnél, és traktoriakkal megmutatkoztak Versailles-ban is. Péntek reggel meglepetésszerűen jelentek meg a gazdák a Diadalívnél Párizsban, A Place de l’Étoile téren tartott gazdatüntetést követően 66 embert tartóztattak le – tudta meg a Le Figaro rendőrségi forrásból.
Hibrid félretájékoztatási támadásnak nevezte vasárnap Boris Pistorius német védelmi miniszter a német légierő tisztjei egyik lehallgatott beszélgetésének Oroszország általi kiszivárogtatását. Mint mondta, a jövő hét első napjaiban vár eredményeket az ügyben indított belső vizsgálattól, amely a többi között arra is próbál választ keresni, hogy a tisztek a Webex szolgáltatással megfelelő kommunikációs csatornát választottak-e beszélgetésükhöz. (nu, az tehát nem baj, hogy mit terveztek, csak az a botrányos, hogy kiszivárgott...)


A lengyel gazdáknak az ukrán mezőgazdasági import elleni tiltakozásai átléptek minden határt – mondta Volodimir Zelenszkij elnök, aki azzal vádolta Varsót, hogy belpolitikai játszmákra használja fel a helyzetet, miközben Kijev továbbra is óriási nyomás alatt áll Oroszország részéről.


A katona hozzátette, hogy nincs elég amerikai tank Ukrajnában ahhoz, hogy minden orosz katona megkapja a bónuszát, és felajánlotta Bidennek, hogy minden egyes megsemmisített tank után 10% jutalékot kap. Azt is javasolta, hogy Biden szerezzen be egy orosz MIR bankkártyát, hogy a katonák könnyebben küldhessék neki a pénzt.


A New York Times/Sienna College szombaton közzétett felmérése szerint a 2020-ban Bidenre szavazók 61 százaléka egyetért azzal, hogy túl öreg ahhoz, hogy hatékony elnök lehessen. Ennek ellenére ezen amerikaiak többsége ismét rá fog szavazni, amikor novemberben a republikánus Donald Trumppal való valószínűsíthető visszavágón az újraválasztásra pályázik. A felmérés szerint azoknak, akik novemberben Bidenre kívánnak szavazni, 59%-a úgy véli, hogy túl idős ahhoz, hogy jól végezze a munkáját.


A BBC arról ír, hogy Nikki Haley legyőzte Donald Trumpot a washingtoni republikánus előválasztáson: Haley a szavazatok 62,9 százalékát szerezte meg, Trump 33,2 százalékot. Hozzáteszik: Nikki Haley most tudott először győzni a 2024-es republikánus elnökjelöltségért folyó kampányban. Hangsúlyozzák azonban, hogy Trump így is óriási előnnyel vezet Haley előtt, hiszen szombaton Missouriban, Idahóban és Michiganben is nagyot nyert, így ő lehet Joe Biden kihívója a novemberi választáson. Haley arra játszhat, írják, hogy vagy elítélik Trumpot a novemberi választás előtt egyik ügyben, és nem indulhat, vagy hosszú távra tervez: ha ugyanis Trump győz, többször nem indulhat,  ha pedig veszít, akkor a republikánusoknak új ember kell a hatalom visszaszerzéséhez.


A kormánypártok az új voksolás mellett döntöttek, az ellenzék üdvözli a döntést.


Orbán stratégiája, hogy híddá váljon? – teszik fel a kérdést a Die Welt véleménycikkében.


Hangsúlyozzák: az új főtitkár egyhangú megválasztásában többek között „Magyarország autokrata miniszterelnöke”, Orbán Viktor, okozhat gondot. Rutte ebben azonban nem ártatlan, teszi hozzá a cikkíró. Emlékeztet: 2021-ben Rutte azt mondta, hogy Magyarországnak „nincs többé helye az EU-ban”. Rutte azt is mondta, hogy „térdre akarjuk kényszeríteni Magyarországot”. Most Orbán bosszújától kell tartania és ezúttal Orbán nincs elszigetelve, írja Becker. Szerinte a NATO keleti részén fekvő többi állam úgy érzi, hogy a Nyugat becsapta őket.
Noha Brüsszel, valamint a demokrata párti amerikai vezetés rendre lekicsinylően beszél Orbán Viktorról, s tesz úgy, mintha hazánk szuverenista kormányát csettintésre lehetne megrendszabályozni – például az Európai Unióból történő kizárással –, valójában rendkívül nehéz ellenfélnek tartják a magyar miniszterelnököt. Ez derül ki az X-en található MagaBabe nevű profilon a napokban megosztott videóból, amelyen Wesley Clark tábornok, a Korányi Dávid-féle Action for Democracy (A4D) kuratóriumi tagja arról beszél, hogy gyakorlatilag tehetetlenek a kormányfővel szemben. – Orbán Viktor egy okos fickó. Harminc éve van a politikában. Tudja, hogy mit csinál. Az ilyen embereket elég nehéz elmozdítani – fogalmazott az egykori NATO-főparancsnok.
"Magyarország a politikai megosztottságáról ismert, de van egy kérdés, amelyben egyetértés van" - nyilatkozta Harangozó Tamás, MSZP-s parlamenti képviselő a a JNS-nek.


Azonnali tűzszünetet követelt a Gázai övezetben hathetes időtartamra Kamala Harris, amerikai alelnök vasárnap Alabama államban egy történelmi megemlékezésen. (nu, választási színjáték a javából)


Egy újabb antiszemita nyilatkozat palesztin oldalról, amelyről nem fog tudósítani a mainstream média.
A törvényjavaslat indoklása szerint – amelyet az NlTimes hírportál idézett hétfőn – a változtatás az anyakönyvi rendelet 2022-től érvényes korábbi kiigazításából következik. Akkor a kormány kivételt fogalmazott meg a gyermeket vállalók közül azok számára, akik még rendelkeznek a nő biológiai jellemzőivel, de már jogilag férfiként jegyezték be őket. Az ő esetükben az anyakönyvi kivonatban az anya szó helyett “a szülő, akitől a gyermek született” kifejezés szerepel. A kormány most úgy véli, hogy a személyi nyilvántartásról szóló törvényben is ezt a gendersemleges terminológiát kell használni. (nu, ilyen az ember; ha nincs elég baja, bonyolítja)


Ez jelentős, 60 százalékos növekedést jelent az elmúlt nyolc év során, hívja fel rá a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség. 


Felmerült, csúcsidőben korlátozzák az elektromos autók töltését, hívta fel a figyelmet Várkonyi Gábor autópiaci szakértő a közösségi oldalán.


A jelentések szerint Cleverly amerikai útjának célja "megvitatni, hogy az Egyesült Királyság kormánya és a technológiai szereplők hogyan tudnak együttműködni a demokráciák előtt álló számos kihívás kezelésében a digitális korban".


Mongóliában a szokásosnál sokkal több hó esett ezen a télen, és területének több mint 80 százalékát eddig helyenként akár 100 cm vastag hó is borította - közölte a helyi időjárásfigyelő ügynökség. A világ egyik utolsó fennmaradt nomád országaként Mongólia a közelmúltban a kemény tél és az állatállomány elvesztése miatt a katasztrófavédelmi készültséget a legmagasabb szintre emelte. (nu, fáj a szívem, tényleg; talán összefüggésben van ez azzal, hogy itt meg hetekkel előbb jött a tavasz...)


A hétfői demonstrációról Lázár János is beszámolt. A tárcavezető Facebook bejegyzésében arról írt, hogy a Déli Körvasút megépítése az ország és a magyar kötöttpályás közlekedésfejlesztés több évtizedes adóssága. Lázár kiemelte, „a beruházásra szükség van, ez Magyarország és a magyar gazdaság stratégiai érdeke”. Majd azzal folytatta, „a hogyanokról viszont lehet és kell is egyeztetni. Sokadjára ugyan, de újra fogunk is. Az Építési és Közlekedési Minisztérium épülete előtt demonstrálókat személyes egyeztetésre hívtam” – derült ki a posztból.
Szalutáltatni szeretné a romániai kisebbségeket a román nemzet előtt az AUR törvénytervezete, írja a Krónika.

 940 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page