top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.03.06.

Aki a szabadban jár, jól megfigyelheti, hogy ez a vegyi emisszió a nap 24 órájában – változó ütemezésben – szakadatlan, még éjszaka sem szünetel. Az utóbbi 2 évben pedig a főváros fölött is (de a jelzések szerint országszerte) olyan mértékű lett, hogy sokszor az ég harmadát, felét is beborítja a permetanyag, amit – a kondenzcsíkkal ellentétben – többé nem nyel el a légkör, hanem attól elkülönülve megmarad. Teljes cikk: https://www.szilajcsiko.hu/single-post/prof-tanka-endre-tenyek-es-ketsegek-a-magyar-legter-vegyi-mergezeserol


Az Európába irányuló adatforgalom negyede ment át az átvágott kábeleken. A húti lázadók felelősek a jemeni kormány szerint. (nu, tény, hogy az Orosz Hírek fészbukos felületére mint Szilaj Csikót a rendszer nem engedett be; magánfészem meg nincs)


Egyelőre nem tudni, mi lehet a probléma. (nu, akkor most a hútik, vagy nem a hútik?)


„Magyarországnak az európai uniós és a NATO-tagság érdekében áll ugyan, a blokkosodás azonban nem” – jelentette ki a kormányfő.


A régóta kormányfőként tevékenykedő Rutte már elnyerte a NATO legnagyobb tagjainak,  többek között az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Németország támogatását. A főtitkár megválasztásához azonban egyhangú szavazás szükséges, így Magyarország vétójával még "beleköphet a levesbe". Hollandia az elmúlt években azonban azon uniós országok közé tartozott, amelyek a leghangosabban fejezték ki aggodalmukat a magyar demokrácia állítólagos eróziója miatt. Egy különösen feszült 2021-es csúcstalálkozón, amikor a vezetők között feszültségek alakultak ki egy magyar LMBT-ellenes törvény miatt, Rutte azt mondta, hogy Magyarországnak vagy tiszteletben kell tartania az alapvető jogokat, vagy távoznia kell.


Az ukrán kormány által küldött válaszdokumentum nem tartalmaz semmifajta előrelépést a kárpátaljai magyar kisebbség 2015 előtti jogainak teljes körű helyreállítására vonatkozóan – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.


A 2023-as esztendőben az Alternative für Deutschland (AfD) súlya jelentősen megnőtt Németországban, a párt az állam nyugati részén meglepő és látványos áttörést ért el a regionális választásokon. Ami a volt Kelet-Németország területét illeti, a felmérések azt mutatják, hogy az AfD képes lenne megnyerni az egykori NDK szinte valamennyi választókerületét. Brandenburg tartományban a jelenlegi kormány még a szeptemberi választások előtt módosítaná a helyi  alkotmányvédelmi törvényt, kiterjesztve ezáltal az alkotmányvédelmi hivatal hatáskörét arra, hogy átfogóan ellenőrizhesse a “szélsőjobboldal” pénzügyi támogatását.


Victoria Nuland amerikai külügyminiszter-helyettes hamarosan távozik posztjáról – jelentette be Antony Blinken külügyminiszter. A széles körben külpolitikai hiénaként számon tartott magas rangú tisztviselő kulcsszerepet játszott a Nyugat által támogatott 2014-es kijevi puccsban.
Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága egyhangú döntéssel elutasította azt a kezdeményezést, amely az alkotmány felkelésellenes záradékára hivatkozva kizárta volna Donald Trumpot az elnökjelöltségből.  Bár a 9-0 arányban meghozott döntés kifejezetten Colorado államra vonatkozott, de egy második szavazással általánosságban is kimondta a bíróság azt, hogy az egyes államok nem rendelkeznek azzal a hatalommal, hogy egy szövetségi választásból bármely jelöltet kizárjanak. Ezt csak a Kongresszus rendelheti el egy külön törvény alapján, ám a republikánus többség ilyen döntést idén biztosan nem fog hozni. „Nem lehet valakit kivenni a versenyből csak azért, mert az ellenfele így szeretné” – így kommentálta Trump a bíróság ítéletét, amelyet „nagy győzelemnek” nevezett Amerika számára.


Az ajándék földterület 150.000 ( 15 millió ) sekel értéket tesz ki.


Az egyik gázai arab Hamaszos milliárdos villájának medencéjében helyezték el az izraeli harcoló egységek az elfogott Hamasz terroristákat!
Alappal feltehető, hogy szexuális erőszak és tömeges nemi erőszak is előfordult több helyszínen a radikális iszlamista Hamász Izrael elleni október 7-i támadása során – derül ki ENSZ-szakértők hétfőn közzétett jelentéséből. (nu, hogy megint sántít valami, az már biztos; ha más nem, a "tömeges erőszakolás" és az "Alappal feltehető" kiáltó mássága)


„Olyan dolgokat éltünk át, amelyekről azt hittem, hogy csak a történelemkönyvekben kell majd olvasnunk” – mondta az osztrák Európa- és alkotmányügyi miniszter.


"Az irodalmi London nagy része mostanra no-go zóna a zsidók számára" - véli az egyik híres brit irodalmi ügynök.


Nem szavazta meg az azonos neműek házasságát a cseh parlament alsóháza, ehelyett további jogokkal bővítette a meglévő regisztrált élettársi kapcsolatot – számolt be az ABC.


Az egyházi és világi tagokból álló tudományos testület a francia püspöki kar állásfoglalását erősítette meg, miszerint az abortusz életellenes merényletnek számít, melyet nem lehet kizárólag a női jogok szemszögéből látni. “Sajnálatos, hogy a kérdésben folytatott vita nem érintette a gyermeküket megtartani akaróknak szánt támogatást” – jegyezte meg a Pápai Életvédő Akadémia.


Minden érdeklődőt várunk március 10-én (vasárnap) 14:30-tól a Lurdy házban. Regisztráció: oltasok.konferencia@gmail.com
“A kormány képviseletében Lázár János miniszter látogatott meg ma, a Mi Hazánk frakcióirodájában, hogy arról a kezdeményezésünkről tárgyaljon, hogy a készpénzhasználathoz fűződő szabadságjogot az Alaptörvényben rögzítsük” – közölte Toroczkai László az X-en.


Mindegyikük azt hitte, hogy jobban tudja, de eleve másnak lettek teremtve...
MEGJELENT és mától olvasható, letölthető minden támogatónak és mindenkinek, aki szeretné megőrizni a tudásanyagot! Most, hogy véget ért a február, lezártam az elmúlt 3 hónapot, sok szeretettel adom át nektek a VilagHelyzete Könyvújság 20. számát, a Téli Tripla Számot, mely 718 oldalon tartalmazza a Magyarországon egyedülálló, elképesztő tudásanyagot a világ eseményeiről és a mögöttes összefüggésekről rengeteg elemzéssel, cikkel, írásokkal és videókkal együtt! KÉRLEK BENNETEKET, segítsétek a folytatást akár támogatásotokkal, akár a könyvújság olvasásával vagy a legújabb előfizetési lehetőségen keresztül és azonnal megkapjátok postafiókotokban a 718 oldalas Könyvújság letölthető és online is lapozható verzióját!


1 052 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page