top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.03.07.

Ez a képecske teljesen hiteles, tényleg ez az igazság tanácsadókról, Müller Cecilia valóban ezt mondta róluk, forrás ezen a linken. Tehát a magyar kötelező gyermekoltási rendszer valójában megfelelő orvosszakmai és jogi alapok NÉLKÜL működik... ANGELIKA MIHALIK
Az ENSZ emberi jogi főbiztosa kedden fontos lépésnek nevezte, hogy Franciaország hétfőn elsőként a világon alkotmányába foglalta a önkéntes terhességmegszakításhoz való jog védelmét.


Megszűnt a Nyugat hegemóniája, ezt ma már senki sem vitatja, adatokkal jól alátámasztható – mondta Orbán Viktor, hozzátéve: új világrend van kialakulóban, folyamatosan értékelni, elemezni kell a helyzetet. Láthatóan a világgazdaságot geopolitikai blokkokra akarják szétszakítani, és óriási nyomást helyeznek azokra az államokra, így Magyarországra is, amelyek a szuverenista álláspontot képviselik – folytatta a kormányfő.


A két politikus hasonlóképpen viszonyul a családi értékekhez, a vallásszabadsághoz, a szociálpolitikához és a soha véget nem érő háborúk finanszírozásának kérdéséhez - írja a Washington Times.


Frankfurt lett Németország első városa, ahol feldíszítik az utcákat az iszlám ünnep alkalmából. Amerikai cégek figyelmeztetik a munkavállalóikat, hogy melyek azok az utcák Frankfurtban, amiket kerüljenek el jó messzire – számol be a meghökkentő no-go utcákkal tarkított térképekről a Bild.
A német kancellár ellenzi Julian Assange kiadatását. Nem érzi arányosnak a rá váró büntetést.
Még el se kezdődtek a játékok, de már áll a bál. Megszületett az idei franciaországi olimpiai játékoknak a plakátja, ami egyből kiverte a hisztit, hiszen kiderült belőle, hogy szégyenlik a katolikus keresztet, valamint a francia zászlót. A plakáton ugyanis szerepel az Invalidusok háza, aminek a csúcsán a valóságban egy kereszt díszeleg – ami a plakáton nincs.
Hiába az újabb tanácskozás, nem közeledtek a fejlett és a fejlődő országok álláspontjai.


Vessünk ki bankadót a pénzintézetekre, a befolyt összegből kártalanítsuk a devizahiteleseket. Legyen nonprofit a végrehajtás. Fizetési meghagyás bejegyzéséhez legyen kötelező a bizonyítási eljárás. De olyan törvényt is kell hozni, ami hatékonyan szabályozza követeléskezelők tevékenységét, hatáskörét! A 13. havi nyugdíj is kapjon mentességet a végrehajtás alól, továbbá a nyugdíjból ne lehessen inkasszálni. A végrehajtási jutalékot csökkentsék legalább a felére. A letiltási eljárás legyen mértékletesebb és emberségesebb, és emeljék meg a letiltás alól mentes részt – ezek a Mi Hazánk követelései, erről beszélt Fiszter Zsuzsanna, a párt végrehajtásügyi szakpolitikusa.
A Politicón véleménycikket jegyző Dunja Mijatović volt az is, akinek nem tetszett, hogy hazánk az ukrán menekülteket menekültekként, az illegális migránsokat pedig migránsokként kezeli.


A válaszadók csaknem fele élt már át zaklatást az EP-ben. (nu, kíváncsi vagyok rá, mikor ébred rá a világ, hogy a jog nem képes helyettesítheti a kultúrát; háborogni lehet, csak épp nem vezet sehova; a gondolkodás többet segítene)


A cikk egy több éves szisztematikus és átfogó amerikai katonai és hírszerzési kampányról számol be. És ez volt az orosz inváziót kiváltó oka. A Times egyébként hallgat a puccsot megelőző két évtizedes közép- és kelet-európai NATO terjeszkedésről, amelyek a Nyugat szovjet vezetőinek tett ígéreteinek ellenében történtek. A Times azt sem említi, hogy a CIA a Majdani Puccsban szerepet játszott. VILAG HELYZETE


Hamarosan olimpia lesz a francia fővárosban, közben Párizs külvárosában egy középiskolát száz csuklyás ember támadta meg. Emmanuel Macron francia elnök katonákat küldene Ukrajnába, valójában hazájában sem tud rendet tartani...
Nagyon úgy néz ki, hogy megvan az első bizonyíték arról, hogy az orosz haderő likvidált egy ukrán M142 HIMARS rakétarendszert: az esetre több mint másfél évvel azután került sor, hogy a technológiát megkapta az ukrán haderő. A HIMARS-szel állítólag egy orosz Iszkander-M rakétarendszer rendszer végzett: az ukrán tüzérek egy páncélozott harcjármű kíséretében egy erdő mellé parkoltak le az amerikai rakéta-sorozatvetővel, de egy orosz drón kiszúrta őket. Az értékes célpontra megérte ellőni egy igencsak drága rövid hatótávolságú ballisztikus / hiperszonikus Iszkander rakétát.


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nem nyerne, ha most tartanának választást – derül ki egy kedden nyilvánosságra hozott felmérésből. Az ukrán kormány az Oroszországgal fennálló konfliktus idejére minden választást elhalasztott.


Összetűztek a rendőrséggel az Európai Unió zöld megállapodása és az ukrán áruk behozatala ellen szerdán Varsóban rendezett gazdatüntetés résztvevői, több rendőr megsebesült, több tüntetőt őrizetbe vettek, a rendőrség távozásra szólította fel az összegyűlteket. A lengyel fővárosba szerdán több tízezer tüntető érkezett, egy részük a kormányfői hivatalnál megtartott gyűlés után a parlament székháza elé vonult.


Kijev továbbra is azt állítja, hogy nem az ukrán gabona okozza a problémát, hanem az oroszok.


“Tavaly az exportbevételek elérték a 43,5 milliárd dollárt. A volumen 30-szorosára nőtt – nem csak valamilyen százalékkal, hanem az exportbevételek 30-szorosára nőttek” – mondta Putyin.


Donald Trump és Joe Biden is győzött az előzetes eredmények szerint a szuperkeddnek nevezett előválasztási napon, amikor az Egyesült Államok mintegy 15 államában döntöttek az elnökjelöltekről a pártok regisztrált választói.


Trump utolsó talpon maradt riválisa, Nikki Haley a mai napon várhatóan hivatalosan is bejelenti, hogy véget vet a választási kampányának, hogy ezzel átengedje a terepet Trumpnak a republikánus előválasztáson.


Mivel azonban az érintett helyszínek nyilvánosságra hozatala a nemzetbiztonságot veszélyeztetné, kevés konkrétumot tudni az USA migránsjáratairól. 


Három magas rangú amerikai tisztviselő szombaton egy újságírókkal folytatott háttérbeszélgetésen beszélt erről.


Még több szankció.


Videóra vették Mark Zuckerberget, amint feleségével az egyik  indiai milliárdos, Anant Ambani esküvő előtti partiján vettek részt. Az exkluzív rendezvény VIP-vendégei között szerepelt Ivanka Trump, Bill Gates és Hillary Clinton is. A közzétett videón az látható, hogy a Facebook-vezér Zuckerberg és házastársa, Priscilla Chan épp Ambani egymillió dolláros óráját csodálják – írja a Daily Mail. A rendezvényt Ambani szüleinek a dzsamnagari otthonában tartották, aminek becsült értéke 152 millió dollár körül van. (nu, biztos megbocsájtják, hogy ha fizetnének, akkor sem vágynék rongyrázós társaságukba)
Szivárogtatás: orvosok ismerik el, hogy rákot okozhat a nemváltóknál alkalmazott hormonterápia

Egy, a „transzneműekkel” foglalkozó vezető egészségügyi szervezet orvosai az egymás közti levélváltásaikban elismerték, hogy az alkalmazott hormonkezelésnek a betegek egy részénél rákos megbetegedés lett a következménye. A kiszivárgott e-mailekben több egészségügyi szakember is elismeri, hogy a transznemű betegek nem mindig értik, mik is a nemváltás következményei.


Dorian Electra Fridkin Gomberg amerikai énekes és dalszövegíró a koncertjein nem csupán nem-, hanem fajsemleges mosdókat hozott létre rajongói számára. Az énekes videóban tette közzé, ahogyan almos dobozokat helyez el a wc-kben annak érdekében, hogy a magukat „állatként” definiáltak is kényelmesen végezhessék el a dolgukat.
Az elmúlt 250 év „progresszív”, forradalmi mozgalmaira jellemző, hogy soha nem állnak meg eredeti céljaiknál: amint azokat elérik, egyre újabb, egyre vadabb követelésekkel állnak elő. Ez a Trockij-féle permanens forradalom szükségszerű természete, és általában azzal végződik, hogy minden forradalom felfalja a saját gyermekeit – de eközben rengeteg (teljesen felesleges) kárt, zavart és szenvedést okoz az egész közösségnek. Ma már sokan nem is tudják, hogy a nagyon woke, nagyon „progresszív” eltörlés-ideológia első célpontja 1960-1980 között a pszichiátria volt: a Ronald D. Laing és David Cooper által elindított antipszichiátria mindenestől tagadta a pszichiátria létjogosultságát. Cooper ténylegesen alapított is egy nemzetközi szervezetet, „NGO”-t a pszichiátria – és vele együtt a kapitalizmus – eltörlésére, amelynek rohamcsapatát a mentális betegek alkották volna. Némi hasonlatosság a feminizmus sorsában is fellelhető: miután annak első, és lényegében második hulláma is – teljes joggal – célbaért, a harmadik-negyedik hullám már magát a női(es)séget, az eredendő női létezésmódot tagadva és támadva lényegében önmaga ellen fordult. Minden jel arra mutat, hogy a világot mindenestől átalakítani és uralni, az útban álló akadályokat pedig (a család, nemzet, vallás, hagyomány, egészség, „normalitás” puszta fogalmait is) eltörölni akarók egyre újabb embercsoportokat céloznak meg és használnak fel a maguk céljaira. Először a „proletárokat”, aztán a nőket, később a mentális betegeket, újabban pedig bármilyen azonosítható kisebbséget (gender, rassz, etnikum, életkor, testalkat, küllem stb). Amit ma „identitáspolitikának” hívnak, az nem az érintettek testi vagy lelki egészségét, jólétét, biztonságát, környezetükkel való harmonikus együttélését szolgálja, ellenkezőleg: militáns indulatokra, szembenállásra, a többséget „elnyomó”-nak kikiáltva a törvények, szabályok eltörlésére uszít, vagyis egyfajta „osztályharcot” hirdet és szít a kívülállók ellen. Az elv régi jó ismerős: divide et impera… Szó sincs tehát arról, hogy a gender-mozgalom az LMBTQ-emberek személyes érdekeit képviselné. Többségüknek ugyanis sem igényük, sem szükségük hangos, parádés utcai felvonulásokra, de arra sem, hogy mozgalmi zászlóik virítsanak a közhivatalokon (vagy olyan tüntetéseken, amelyekhez semmi közük). Meg sem fordul a fejükben filmeket, könyveket, meséket átírni vagy cenzúrázni. Ehhez elég némelyiküket személyesen ismerni, megkérdezni… NEM EGYÉNKÉNT FONTOSAK, HANEM CSAK MINT TÖMEG, MINT AZ IDENTITÁSPOLITIKA ESZKÖZEI. Ennek egyik bizonyítéka, hogy a „mozgalom” nem áll meg náluk: mivel nincsenek elegen, a tárgyiasult egyetemi ortodoxia egyre újabb és újabb „elnyomott identitásokat” keres, talál – vagy talál ki. Csak néhány példa: A „fat studies” („hájtudományok”?) szerint az extrém elhízás nem kóros és nem egészségtelen, hanem büszkén vállalható identitás, amit gyógyítani haszonleső „medikalizáció” és a szociális elnyomás bizonyítéka. (...)

 

“Egyesítsük erőinket!” tréning. https://caraka.hu/egyesitsuk-eroinket-trening/ (hosszabb verzió) 

MEGJELENT és mától olvasható, letölthető minden támogatónak és mindenkinek, aki szeretné megőrizni a tudásanyagot! Most, hogy véget ért a február, lezártam az elmúlt 3 hónapot, sok szeretettel adom át nektek a VilagHelyzete Könyvújság 20. számát, a Téli Tripla Számot, mely 718 oldalon tartalmazza a Magyarországon egyedülálló, elképesztő tudásanyagot a világ eseményeiről és a mögöttes összefüggésekről rengeteg elemzéssel, cikkel, írásokkal és videókkal együtt! KÉRLEK BENNETEKET, segítsétek a folytatást akár támogatásotokkal, akár a könyvújság olvasásával vagy a legújabb előfizetési lehetőségen keresztül és azonnal megkapjátok postafiókotokban a 718 oldalas Könyvújság letölthető és online is lapozható verzióját!


1 310 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page