top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.03.08.

Andrew Bridgen brit parlamenti képviselő levelet írt Mark Rowley-nak, a Metropolitan Police rendőrfőnökének és a rendőrség legmagasabb rangú tisztjeinek, hogy tartsanak egy háromórás találkozót, ahol szakértők és bejelentők ismertetik a bizonyítékokat, amelyek szerint a brit kormány és a közszolgálat legfelsőbb szintjén bűncselekményt követtek el. Rishi Sunak brit miniszterelnök büntetőeljárás alá kerülhet, és a legsúlyosabb büntetőjogi vádakkal nézhet szembe.
Illegális bevándorlók rohamozták meg a parlamentet az izlandi Reykjavíkban, amikor az ülésteremben vita kezdődött a bevándorlási törvények szigorításáról. A migránsok szociális lakhatást és családtagjaik Izlandra való beutazását követelték. Az izlandi parlament, az Alþingi, tegnap este elfogadott egy rendkívül ellentmondásos bevándorlási törvényt, mely a a menedékkérőket 30 nappal a kérelmük elutasítása után megfosztja jogaiktól, beleértve a lakhatáshoz és az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést. Az izlandi emberi jogi szervezetek, köztük a Vöröskereszt, az UNICEF és az Amnesty International határozottan ellenezték a törvényjavaslatot.
Mindössze kilenc képviselő támogatta azt a 90 fős nemzetgyűlésben.


Jelzésértékű döntés – Prága lemondta a cseh-szlovák kormányülést.


Levonják a tanulságokat, és javítják a hatékonyságot.

Nem rögzítik az éremtáblázaton a dobogón végző orosz és belorusz sportolók eredményeit a párizsi paralimpián, s a két ország versenyzői a megnyitón, valamint a záróünnepségen sem képviseltethetik magukat – közölte szerdán a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC).


Az orosz pénzügyi felügyelet (Roszfinmonitoring) felvette csütörtökön a terroristák és szélsőségesek általa vezetett listájára Garri Kaszparov sakkvilágbajnokot. A 61. évében járó, emigrációban élő volt szovjet és orosz sakkozót egy moszkvai bíróság 30 ezer rubel (mintegy 120 ezer forint) pénzbüntetésre ítélte a külföldi ügynökökről szóló törvény be nem tartása miatt. Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor) által összeállított jegyzőkönyv szerint Kaszparov elmulasztotta feltüntetni, hogy ilyen jellegű tevékenységet folytat.


Az EU tagállamainak a 27 nemzeti hadsereg közötti együttműködést kellene előtérbe helyezniük, ahelyett, hogy egy, az egész unióra kiterjedő hadsereget hoznának létre – mondta Josep Borrell külügyi vezető a Politico című lapnak.A kiadványnak adott, szerdán megjelent interjúban Borrell ragaszkodott ahhoz, hogy “a védelem a tagállamok hatáskörébe tartozik”, és hogy a lényeg “nem az, hogy legyen egy uniós hadsereg”, hanem az, hogy az EU összes hadserege “jobban együtt tudjon működni”.


Trágyát öntöttek ki a prágai Edvard Benes rakparton az elégtelen mezőgazdasági támogatási intézkedések ellen tiltakozó cseh gazdák, megnehezítve a közlekedést – jelentette csütörtökön a cseh rendőrség az X közösségi oldalon.
Az eddigi legkeményebb összecsapás zajlott szerda este a lengyel gazdák tüntetésén egyes demonstrálók és a rohamrendőrök között. Az agrárvállalkozók már a miniszterelnöki hivatal és a parlament épületénél tiltakoznak.
Brüsszel javaslatát fogadta el az Európai Parlament bizottsága, ezzel gyakorlatilag eldőlt: 2025 júniusáig hosszabbítja meg az EU az ukrán importra kivetett vámok és kvóták felfüggesztését. A gazdák követeléseit látszatmegoldásra hivatkozva lesöpörték az asztalról, de Kijev tett egy ajánlatot.


2021-hez képest 2022-ben 48%-kal nőtt a gonorrhoeás esetek száma, 34%-kal a szifiliszes esetek száma és 16%-kal a klamídiás eseteké.


Donáth Anna az utóbbi időben igencsak ráizgult a különféle európai hatóságokra. Korábban az Európai Környezetvédelmi Hatóság felállítását szorgalmazta, hogy a környezetvédelmi szabályozások jogkörét az országokról az EU-ra ruházza, ezáltal tovább csorbítva a nemzetállamok jogait, és előmozdítva a föderalista törekvéseket az Unióban. Akkor az akkugyárak telepítése és a magyar föld kiárusítása szolgáltatott jó ürügyet a felvetéshez. Most pedig a pedofil segítőnek adott elnöki kegyelem szülte meg az Európai Gyermekvédelmi Hatóság gondolatát. (És még ő vádolta a DK-t azzal, hogy politikai terméket gyártanak a pedofíliából.) 


De persze nem jelentették be, egy német lap írta meg, mi készül hazánkban.


„Ilyen megalázó és méltánytalan helyzetbe egy ország akkor szokott kerülni, ha háborút veszít, ha megszállják” – írta bejegyzésében a politikus.


Nyugati nyitás – március közepétől hat európai ország állampolgárai használhatják majd ki a Kínába történő, vízummentes beutazás lehetőségét.


“Szövetség- és konfrontációmentesen, harmadik felet nem célozva Kína és Oroszország a tartós jószomszédságra és barátságra törekszik, és igyekszik elmélyíteni átfogó stratégiai együttműködését” – mondta Vang az éves parlamenti gyűlés egyik sajtótájékoztatóján.


Koreai portál írta meg az örömhírt.


Az Ultrahang legfrissebb adásának Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija volt a meghívott vendége, akit a magyarországi zsidóságról, a Chábádról, az EMIH és a kormány kapcsolatáról, vallásról és üzletről, izraeli és orosz-ukrán háborúról kérdezett Király Tamás műsorvezető. Az EMIH vezetője rabbija az adásban beszélt többek között a magyarországi zsidóság asszimilációs törekvéseiről, annak történelmi zsákutcájáról, a magyar zsidók identitáskérdéseiről és jelenkori kihívásairól, valamint a vallásos zsidó közösségek filmvásznon való ábrázolásáról is. Műsorvezetői kérdésekre válaszul a vezető rabbi kifejtette a különböző magyarországi irányzatok közötti különbségeket és legfontosabb történelmi tényeket, továbbá elmesélte személyes családi történetét, illetve azt is, miként fordult fiatalon a vallás felé.


Botrányos részletek derültek ki a brit külügyminisztérium egyik titkos szemináriumáról.


Kizárták az izraeli cégeket Latin-Amerika legnagyobb repülőgépipari vásáráról.


Miután bebiztosította a republikánus elnökjelöltségét a Szuperkedden, Donald Trump volt amerikai elnök Orbán Viktor magyar miniszterelnököt fogadja a floridai birtokán. A magyar kormányfő elsőként Washingtonban szállt le, itt a Heritage nevű amerikai agytröszt egyik vezetőjével, Kevin Robertsszel fog találkozni, és tartanak majd egy panelbeszélgetést. A miniszterelnök már posztolt is egy képet az érkezésről. 


A szerző szerint a lakosság nagy részének elege van a woke ostobaságokból.


A demokrata városvezetések is a kemény kéz politikáját kezdik választani. Nem véletlenül: a novemberi elnökválasztás közeledtével a saját pozícióikat veszíthetik el, a szavazók közbiztonságot és rendet akarnak látni.


Bloomberg: a Biden-kormányzat már az amerikai hadsereg pénzét tervezi Ukrajnának adni

Az egyik forrás azt mondta a hírügynökségnek, hogy a végső döntés még nem született meg. A Fehér Ház által a Pentagon tartalékaiból állítólag kért összeg – mintegy 200 millió dollár – csak töredéke annak a 61 milliárd dolláros ukrajnai csomagnak, amelyet Biden elnök a kongresszustól kért.


1 068 megtekintés

Kommentare


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page