top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.03.09.

Meglepő nyíltsággal beszélt az adósságban, háborús pszichózisban és a pénzkibocsátás jogát kézben tartó háttérhatalom szorításában vergődő Egyesült Államokról. A teljes beszédét lefordítottam nektek. VILAG HELYZETE
Joe Biden amerikai elnöknek nem kellett volna megemlítenie elődjét, Franklin Delano Rooseveltet, mert Roosevelttel ellentétben ő csak szégyent hoz az Egyesült Államokra – mondta Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese az évértékelő beszédet kommentálva.


Donald Tusk lengyel miniszterelnök és cseh kollégája, Fiala finoman szólva megkérdőjelezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök Oroszország-politikáját, és számon kérték, miért próbálta akadályozni az Ukrajnának nyújtott uniós támogatás folyósítását.


Habár az elmúlt napokban egészen lecsengett a kegyelmi botrány körüli hype – Hont András újságíró elemzése egy egészen megdöbbentő, új megvilágításba helyezi az utóbbi idők egyik legkomolyabb politikai botrányát, amelybe nemcsak Novák Katalin köztársasági elnök, hanem a Fidesz Európai parlamenti listavezetője, Varga Judit és részlegesen Balog Zoltán református püspök is belebukott. Ebben az ügyben viszont úgy tűnik, semmi sem az, aminek látszik. Az Átlátszó cikke egyenesen Orbán Viktort sejti az államfő-buktatás mögött.
"Fontos, hogy hallgassunk rájuk. Megtiszteltetés számomra, hogy ismét egy vezető zenészekből, sportolókból, művészekből, vállalkozókból és influenszerekből álló csoportot láthattam vendégül egy nyílt és tanulságos beszélgetésre"
Ezért is fontos lenne a készpénzhasználati alkotmányos alapjog.


Légi felvételt rögzített egy orosz Mi-24-es helikopter legénysége, miközben átrepültek az orosz védvonalak fölött valahol a frontvonalhoz közel, vélhetően Zaporizzsja megyében.
A német Der Spiegel információi szerint Boris Pistorius német védelmi miniszer 2025-re visszahozná a kötelező katonai szolgálatot Németországban, amelyhez a jelenlegi svéd rendszer szolgálna példaként. A német sorkatonasági modell kidolgozására április 1-ig kapott határidőt a minisztérium – adta hírül a portfolio.hu. A jelek szerint az önkéntesek toborzása kudarcot vallott az erősen balra tolódott Németországban. Pár éve még a Bundeswehr legnagyobb problémája az volt, hogyan derítse fel, és távolítsa el soraiból a hazájukat szerető nacionalistákat, akiket csak úgy jellemeztek, mint “az alkotmányos rendre veszélyes elemek”. A nagytakarítás jól sikerült, drasztikusan le is csökkent a hadsereg létszáma.


A brit kormány 150 milliárd forint értékű beruházási csomagot állított össze élenjáró technológiával készülő drónok gyártására és ukrajnai szállítására.


Ukrajna 4 millió dollárt (152 millió hrivnyát) különített el az orosz televíziós és rádióadások megzavarására az országgal határos régiókban – derült ki a kijevi Különleges Hírközlési és Információvédelmi Állami Szolgálat közleményéből.


A végső döntést a svájci kormánynak kell meghoznia.


Mutatjuk, hogyan működik a liberális demokrácia, a jogállamiság az „új” Lengyelországban
Megéri nekik a lepapírozott nemváltás.


(nu, könnyen lehet, hogy ettől visszamenekülnek...)Kiderült, hogy a korábban izraelinek hitt holttestek nem a túszok maradványai, így visszakerültek a Gázai-övezetbe.


A 90 éves Esther Cuño az argentin világsztárnak köszönheti, hogy életben hagyták a terroristák.


Adjuk be minél többen. Közhatalmi megbízás letölthető innen: https://fizesskeszpenzzel.hu/kozhatalmi-valasag/
A román hatóságok által a korábbi években kirótt bírságok ellenére idén is lesz ünnepi dekoráció március 15-én Székelyudvarhelyen - jelentette be csütörtökön Gálfi Árpád, a székelyföldi város polgármestere.


Anglia és Wales után Németországban és Skóciában is bevezetnék azt a közrendvédelmi törvényt, mely az abortuszlétesítmények körül tiltana minden „zavaró tevékenységet”. Bár a rendeletek szövegezésében nem szerepel, az azok körüli vitákban és a rendõrségi gyakorlatban az életpárti imákat is ellehetetlenítenék. Az orwelli cenzúrahullámról Isabel Vaughan-Spruce brit életpárti aktivistát kérdeztük, akit már több ízben letartóztattak, miután bezárt klinikák körül magában imádkozott.


Már a negyedik csapat szurkolói fogalmaztak meg látványosan kritikát a nézőtéren.


Szülői érdekvédő csoportok perelik az amerikai oktatási minisztériumot, mert nem fedi fel, milyen lobbitevékenységet folytattak Soros-szervezetek annak érdekében, hogy megváltoztassák az oktatási törvény diákok nemi identitásának védelmét biztosító passzusát.


(nu, eljön még az idő, amikor szégyellni fogják... ld. ajánlott irodalom: K o v i d t i s z t á z ó)


A képet olvassátok el, az igazoláson visszaköszönnek az anyagaink, az ott szereplő linkek az általunk használt tanulmányok közül vannak. ANGELIKA MIHALIK1 216 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page