top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.03.10.

„Történelemórán” – mégis, még mindig Petőfi segesvári halálát tanítják, pedig ott csak „eltűnt”. Az oroszországi Igazságügyi Minisztérium honlapján már olvasható volt, hogy 1849-ben sok hadifoglyot hurcoltak el Szibériába, köztük név szerint Petőfi Sándort is. (nu, egy kapcsolódó cikkünk: Megjelent Fuksz Sándor és Varga Domokos György közös könyve az eltitkolt Petőfiről)


„A mai nap nem a történet vége, hanem egy harc kezdete” – mondta Macron az eseményen, amely éppen egybeesett a nemzetközi nőnappal. „Mi fogjuk vezetni ezt a harcot kontinensünkön, a mi Európánkban, ahol a reakciós erők előbb támadják a nők jogait, mint a kisebbségek jogait” – mondta az igazságügyi minisztérium előtt a tömegnek. „Ezért szeretném az Európai Unió Alapjogi Chartájában (is) rögzíteni az abortusz garantált szabadságát” – mondta Macron.


“Újabb sokkoló videó! Az ukrán-román határ közelében feltartóztatott furgonban 34 hadköteles korú férfi rejtőzködött. Fejenként 10 ezer eurót fizettek, hogy a biztonságot és életet jelentő külföldre menekítsék őket. Három kilométer hiányzott nekik a célhoz”írta a Facebookon Dunda György kárpátaljai újságíró, aki az esetről készült felvételt is megosztotta.
A nemzetközi hitelminősítő indoklása szerint gyakorlatilag biztos, hogy Ukrajna törlesztési csődhelyzetbe kerül a kereskedelmi hitelezőkkel szemben fennálló külső kötelezettségeivel.


A nyugati országok katonáinak Ukrajna területére küldése nem tekinthető elképzelhetetlennek – jelentette ki Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter, akit a Rzeczpospolita című helyi lap idéz. “A NATO-ERŐK JELENLÉTE UKRAJNÁBAN NEM ELKÉPZELHETETLEN” – állította.


Nagyjából egy órán át tartott magyar idő szerint szombatra virradóra Orbán Viktor és Donald Trump találkozója a volt elnök floridai Mar-a-Lagóban lévő magánbirtokán. „Senki nem jobb, okosabb, vagy jobb vezető Orbán Viktornál... Nem egy ellentmondásos figura, mert azt mondja, 'így lesz', és ennyi... Ő a főnök” – dicsérte a magyar kormányfőt Donald Trump.
A lengyel állami PAP hírügynökség is beszámolt a magyar miniszterelnök amerikai látogatásáról. A PAP jelentésében azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar kormányfő amerikai látogatásának napirendjén nem szerepel találkozó a jelenlegi adminisztráció képviselőivel.


"A második helyet a State Departmentben nem Oroszország legnagyobb gyűlölője, hanem Kína legnagyobb gyűlölője kapta". VILAG HELYZETE


Mit jelent az urán Afrika számára és miért vált az afrikai urán kulcsfontosságúvá az egész világ energiapiacai számára? VILAG HELYZETE


Bede Zsolt kint járt a mára bejelentett gazdatüntetésen, ahol egyetlen traktor jelent meg... Egyelőre több a rendőr, mint a gazda.


A Best of Ultrahang legfrissebb adásában....Milyen lesz az előttünk álló új világrend? Hossó Andrea közgazdászt, Bogár László közgazdászt, Drábik János közírót és Kövér Gábor teológust kérdeztük.
Az Ultrahang legfrissebb adásában Bogár László közgazdász, publicista volt a vendégünk, akivel a Facebook és a Messenger leállásának okairól, a globális erőviszonyok alakulásáról, az idei év választásairól és az amerikai birodalom alakulásáról beszélgettünk.
A queerelmélet egyik kidolgozója, Judith Butler megjegyzései hatalmas megdöbbenést váltottak ki világszerte.


A vizsgálat négy fő kérdésre fog összpontosítani. Mutatjuk a részleteket!


A módszerrel egy japán cég a férfi dolgozókat tenné empatikusabbá nő kollegáik iránt.


Kíváncsian várjuk, hogy a cancel culture mozgalmárai ledöntik-e Michel Foucault szobrát is, vagy simán csak elfutnak mellette – elvégre az egyik alapítójuk szobrát mégse dönthetik le... Szilvay Gergely írása.
Az alapítványi fenntartású Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos felületein tette közzé, hogy az intézmény kávézójában mostantól kizárólag bankkártyás fizetést fogadnak el. Ez az intézkedés beleillik abba a tendenciába, amellyel a készpénzhasználatot teljesen vissza akarják szorítani. Emellett azonban fontos arra is felhívni a figyelmet, hogy az egyetemeken a tanulmányi költségek, ösztöndíjak területén is kirekesztették a készpénzhasználatot, amely rengeteg diákot kényszerített arra, hogy bankkártyát csináltasson, még akkor is, ha eddig nem akart – írják közleményükben a Mi Hazánk Ifjai.


902 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page