top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.03.12.
Az Európai Unióban Ausztriában, Cipruson, Hollandiában, Dániában, Észtországban, Görögországban, Finnországban, Norvégiában, Izlandon, Írországban, Lichtensteinben, Litvániában, Luxemburgban, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban és Svédországban egyetlen kötelező oltás sincsen, és mégsem tombolnak járványok – az, amit írnak a romániai kanyarójárványról puszta médiahajhászás és félretájékoztatás. Az oltások kikényszerítésére irányuló, alapvető jogelvekbe ütköző, békés családokat terrorizáló gyakorlat, amit a gyámhatóság emberei művelnek, példátlan a világon: Egyedülálló az, hogy a békés, a gyermekük egészséges nevelésére törekvő családoktól el akarják venni a gyermeket és óriási pénzbírságokkal sújtják, és azzal fenyegetik a szülőket, hogy a gyermeküket olyan gyermekintézményekbe zárják, ahol akár pedofilok kezébe kerülhet a gyermek.


Vannak törekvések a halál kultúrájának terjesztésére Magyarországon, Európában és a világ többi részén is. A Guardian egyik rovatvezetője például reményként fogalmazta meg, hogy „más európai országok is követhetik a példát”, miközben az Associated Press címlapon hozta, hogy Franciaország lépéseit követően „más európai országok is szeretnék bővíteni” az abortuszhoz való hozzáférést. Az abortusz francia alkotmányban való rögzítése már most katasztrofális következményekkel jár Európában és a világ más részein, és ötleteket ad a radikális globalistáknak, akik még tovább szeretnének menni az születendő gyermekek elleni gyilkosságok legalizálásában. A spanyol munkaügyi miniszter, Yolanda Diaz azonnal felvetette az abortusz spanyol alkotmányba való belefoglalását! És nem ő az egyetlen. Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus, nyilvánosan üdvözölte „Franciaország döntését a nők jogainak biztosítására és életeik megmentésére”, az abortuszt biztonságosként és egészségügyi ellátásként beállítva. Úgy tűnik, lehullott a lepel. Korábban az Egészségügyi Világszervezet és más globalista szervezetek álcázott kifejezéseket használtak az abortuszra, mint „reprodukciós jogok” és „női egészségügy”. Most már nyíltan támogatják a gyilkos abortuszt, olyanokat állítva, hogy az életeket menthet meg. Azonban Franciaországban az abortusz több mint 200 000 élet kioltásáért felelős.

Az amerikai demokrata kormányzat, az EU és a legnagyobb uniós tagállamok vezetése egy húron pendülnek, háborúpárti kormányok. Donald Trump és Magyarország békepárti, mindennek a mélyén ez a különbség húzódik meg – mondta Orbán Viktor az M1-nek adott interjújában. A miniszterelnök elmondta: nagy segítség, hogy Donald Trump felesége szlovén származású, mert így férjének, az elnökök általános tudásához képest, több ismerete van erről a térségről. Megjegyezte: a találkozó családi jellegű volt, ott volt a korábbi elnök feleségének édesapja is.


Az uniós ellátási láncról szóló törvény, amely az ötszáznál több alkalmazottat foglalkoztató vállalatokat kötelezte volna a teljes ellátási láncuk ellenőrzésére, megbukott, és így keserű vereséget jelent Ursula von der Leyen számára. Három évnyi intenzív tárgyalás után a tagállamok elutasították a törvényt, mindössze tizenhárman szavaztak mellette.
A portugál nép megszólalt. Más kormányt akarnak, más politikát, megújult pártokat és párbeszédet a vezetőik között... És mi ezt vagyunk hajlandóak felajánlani − idézte Luis Montenegro, a Demokratikus Szövetség vezetője szavait a Politico hírportál.


Aki “állítólag” neonácikat sebesített meg Magyarországon. 


Elítélik az erőszak látszólag feltartóztathatatlanul növekvő mértékét – ami jól ismert jelenség –, de mindenekelőtt az intézmények vakságát. A nemzeti oktatási hivatal számadatai nyilvánvalóan teljesen eltérnek a valóságtól, és az adminisztráció szisztematikusan olyan elfogultságot mutat, amelynek célja ezek minimalizálása. Laurent Lafon, a két előadó egyike ezt a példát hozza fel: Az Oktatási Minisztérium adatai szerint az alsó és felső középiskolákban tanító tanárok 0,2 százaléka állítja, hogy a tanév során fegyverrel fenyegették meg. Ez nagyon kevésnek tűnhet, de ez majdnem 900 tanárt jelent. Napi négy fenyegetést.


A Republikon Intézet néhány napja azt vizsgálta, a választók szerint kit terhel a felelősség a kegyelmi botrány ügyében, a „főszereplők”, Orbán Viktor, Varga Judit, Novák Katalin és Balog Zoltán közül. Csak a válaszadók negyede tartotta Novák Katalint a fő felelősnek, a teljes népességen belül egyértelműen (38%) Orbán Viktort okolták a legtöbben, Balog Zoltánt 14, Varga Juditot 2 százaléka tartotta felelősnek. A bizonytalanok többsége (37%) is a kormányfőt tartotta a legfőbb felelősnek, Novák Katalint a bizonytalanok kevesebb, mint egynegyede tartotta felelősnek K. Endre felmentéséért. A Balog Zoltán-szál nem jutott el a bizonytalanokhoz, mindössze 8 százalék tartja őt a legfőbb felelősnek, és csupán 1 százalék okolja Varga Juditot.


Sulyok Tamás beiktatási ceremóniáján a magyarországi történelmi egyházak, így Köves Slomó rabbi, a zsidó felekezetek nevében, is megáldotta az ország új első emberét. 


Nahal Óz izraeli kibucból 6 kilométeres út vezet át a Gázai övezeten egyenesen a tengerpartig, ahol ideiglenes kikötőt épít az amerikai hadsereg.
A 4 egymástól levágott területen csak azok az arabok élhetnek majd, akik nem foglalkoznak terrorral. (nu, fogalmazzuk át a valóságnak megfelelőbben: azok élhetnek majd ott, akik feladják minden szabadságukat és önrendelkezésüket, magyarán elfogadják a jobbágy- vagy rabszolgasorsot)
Jonathan Glazer egy auschwitzot feldolgozó filmjéért kapta a neves díjat, beszédét Izrael-kritikára használta. (nu, ez elég jelzésértékűnek tűnik: habár a díjhoz még jól jön a klasszikus téma, a régi elbeszélés éppenséggel nem annyira kelendő)


Elgondolkodtató beszédet mondott Jonathan Glazer.


„Megnézzük, de másnap már lehugyozzuk. Kérdés: miért hugyozzuk le?” – teszi fel eléggé kendőzetlenül a kérdést a New York Post publicistája. A New York Post szerzője igen nyers írásban szállt be az Oscar-gálába. Először is leszögezte: nem arról van szó, hogy a „szokásos” érvek miatt nem tetszene neki az Oscar-gála, például, hogy irigy lenne az ott résztvevők gazdagságára. Ugyan már. A kölcsöngyémántokat már akkor lehúzzák a jelöltek ujjairól, amikor az afterparty klotyóján szenvednek. (...) A gond a publicista szerint sokkal inkább az, hogy a fókusz elterelődött a tehetségről és a képességekről, és az egész filmipar teljesen át lett politizálva. Változatosság, befogadás, sokszínűség. Felejtsd el, mi a jó film. Csessze meg a rendező, az író, a színész, a tervező, a koreográfus képességeit. (...) Kit érdekelnek ezek?” Ehelyett a szerző szerint az a fontos, hol szült meg téged az édesanyád, és van-e útleveled. Ezt leszámítva nagyjából mindegy, hogy „egy madagaszkári férfivécéből érkezel”, vagy esetleg egy amerikai forgatókönyvíró „lábspecialistája asszisztensének fogorvosa vagy”, mert végeredményben 4 és 12 éves közti korosztálynak szólnak a mai filmek.
Nyílt forráskódúvá, azaz szabadon felhasználhatóvá teszi Elon Musk a tulajdonában álló xAI mesterséges intelligencia start-up által piacra dobott Grok chatbotot ‒ jelentette be hétfőn a milliárdos. Bár a nyílt forráskódú technológia segíthet az innováció ütemének felgyorsításában, szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a mesterséges intelligenciás modellek terroristák kezébe kerülve katasztrofális következményekkel járhatnak: vegyi fegyvereket hozhatnak létre vagy egy emberi ellenőrzésen kívül álló szuperintelligenciát fejleszthetnek ki.


940 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK