top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.03.17.
A hazánk mellett kiálló katolikus egyházfő szerint Brüsszel „mindent egyformává akar tenni”.


Olaf Scholz német kancellár kijelentette, hogy az EU-ban befagyasztott orosz vagyonból felhalmozódott kamatokat Ukrajna számára történő fegyvervásárlásra fogják fordítani. Nem sokkal azután, hogy Oroszország 2022 februárjában hadműveletet indított Ukrajna ellen, a nyugati országok mintegy 300 milliárd dollárnyi, az orosz központi bankhoz tartozó pénzeszközt fagyasztottak be. Ebből az összegből a brüsszeli székhelyű Euroclear elszámolóház mintegy 191 milliárd eurót tart, amelyből az elmúlt évben közel 4,4 milliárd euró kamatot halmozott fel.


A szerző szerint Ukrajna egyre gyengébbnek tűnik, és az Egyesült Államok már nem megbízható szövetségese, ezért Európa egy új világba lép be.


A brüsszeli vezetés nem a béketárgyalások megkezdésén, hanem a háború eszkalálásán dolgozik.


„Valljuk be, hogy a hatvanmilliós Olaszországban igen kevesen állnak készen háborúba menni!” – hangsúlyozta az olasz védelmi miniszter.


Olaf Scholz német kancellár kijelentette, hogy az Ukrajnát támogató országok nem állnak háborúban Oroszországgal. A nyilatkozatra azután került sor, hogy Németország, Franciaország és Lengyelország vezetői pénteken Berlinben találkoztak, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a Kijev katonai támogatásával kapcsolatos legutóbbi nézeteltérésük után.


A Biztonsági Tanács alelnöke szerint a „náci szemétládáknak emlékezniük kell a fasiszták sorsára”.
A nyugati vállalatok többsége továbbra is működik Oroszországban, annak ellenére, hogy számos külföldi vállalat bejelentette, hogy a Moszkva és Kijev közötti konfliktus miatt kivonul az országból – mondta Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter. Az osztrák cégek “erősen elkötelezettek” mind Oroszországban, mind Ukrajnában – ismerte el Schallenberg pénteken Bécsben, Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján. Ausztria a hatodik legnagyobb befektető az ukrán gazdaságban – hangsúlyozta.


A francia főpásztorok csalódottságuknak adtak hangot Emmanuel Macron francia elnök bejelentése miatt, miszerint új törvényjavaslatot nyújt be, amely legalizálja az orvosi segítséggel végrehajtott elhalálozást. Megtévesztő „testvériségi törvénynek” nevezni azt a szöveget, amely mind a segített öngyilkosságot, mind az eutanáziát lehetővé teszi – fogalmaztak.


Ez nem Oroszország agressziójáról vagy a határok átrajzolásáról szól. Nem lesz fegyverszünet a Szívföldön. Oroszország nem fog meghátrálni. A helyzet pont addig fog eszkalálódni, ameddig éppen kell. VILAG HELYZETE


Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök elutasította az EU azon követelését, hogy Moszkva adja vissza a Romániához tartozónak mondott aranyat, és ezt “szemtelenségnek” nevezte. Az Európai Parlament csütörtökön határozatot fogadott el, amelyben felszólította Moszkvát, hogy küldjön vissza 91,5 tonna aranyat és kulturális műtárgyakat, amelyeket 1916-1917-ben Románia az Orosz Birodalomba exportált.


Félholdak, csillagok és a „Happy Ramadan” felirat ragyogott a frankfurti Große Bockenheimer Straße-n a Ramadán kezdetén. Nargess Eskandari-Grünberg (Zöldek) frankfurti polgármester szerint a világítás célja, hogy példát mutasson a békéről és emberségről, és ítélje el a kirekesztést és a gyűlöletet. Mint ismeretes a Ramadán a böjt hónapja a muszlimok számára, amely az idén április 9-ig tart. Ez alatt a muszlimok csak naplemente után ehetnek és ihatnak. Frankfurtban már 100-150 ezer muzulmán él, a város lakosságának 15 százaléka. Nos, alig kezdődött el a Ramadán, hétfőn az egyik általános iskolában két tanár megtiltotta a német ötödikes gyermekeknek, hogy az órák alatt vizet igyanak, a böjti hónap végéig! Arra hivatkoztak, hogy a 27 fős osztályban három muszlim tanuló is van, akikkel szolidaritást kell vállalniuk. Az egyik német apa szerint ez azért is furcsa, mert az ötödikbe járó gyerekek általában 10-11 évesek, viszont a böjti követelmény még a vallásos muszlimokra is csak 14 éves kortól érvényes.


Netanjahu jóváhagyta a rafahi műveletet, izraeli tárgyaló delegáció utazik Katarba.


A tartalomból:

  • kínai rendőrök járőrözhetnek Magyarországon

  • homoszexuálisok „házasodtak össze” Trump birtokán

  • fiatal fiúkra vadászik Lakatos Márk

  • visszaszorítják vagy megvédik a készpénzt?Az egyik legvitatottabb és legmegdöbbentőbb történelmi időszak, amelyben a felszínre került összefüggések mindenkit sokkolnának, ... ha tudnának róla. Íme a cikk teljes terjedelmében két részben! VILAG HELYZETE


A Felvidéken született Dr. Czelenk Ferenc sebész főorvos a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerzett orvosi diplomát. évtizedek óta Balassagyarmaton él és dolgozik. Figyelmünkbe őt számos betegén kívül Fuksz Sándor, az MVSZ Felvidéki Országos Tanácsának elnöke és Patrubány Miklós elnök ajánlotta. „Egy lelkiismeretes tagtársunk, Dr. Czelenk Ferenc balassagyarmati sebészorvos versenyben van a Szentgyörgyi Albert Orvosi Díjért. Kérek mindenkit, hogy szavazatával támogassa Ferenc barátunkat, aki odaadó munkájával – nyugdíjas kora ellenére – még ma is gyógyítja a rászorulókat és megérdemli ezt a rangos elismerést! (...)
964 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK