top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.03.20.
"Annyit írtam volna a saját oldalamon, hogy sok más mellett akár a Mi-vel kezdődő, Hazánkkal végződő nevű párt elnökéről-frakcióvezetőjéről is tudnék jót mondani. Mire a Facebook közölte, hogy á nem, nem tudsz, sőt, még azt sem mondhatod, hogy tudnál" - írja Ceglédi Zoltán. Az a Ceglédi, aki volt már az SZDSZ szóvivője, Donáth Anna tanácsadója, a Heti Hetes rendszeres vendége, és az írásai a hvg-n, valamint a 168 Tórában jelennek meg, tehát a legkevésbé sem vádolható bármiféle szélsőjobboldalisággal, de még csak jobboldalisággal sem. És mégis...


Mert ami minden embert érint, abba minden embernek bele kell tudni szólni.Magyar Péter ügye az ATV ÖT című műsorában is téma volt. Hont András kifejtette: ha a történet személyes része nem is, a hitelesség és az igazmondás kérdése igenis a közvéleményre tartozik. Magyar Péter ugyebár azt írta, már hamisítják róla a rendőrségi iratokat. Hétfőn azonban már arról írt, hogy az ominózus családi veszekedés 2020-ban csupán egy megrendezett színjáték volt, amit a felesége és a rendőrök hoztak össze. Hont az ellentmondásra utalva felvetette: akkor mégsem utólag hamisították az iratokat? Ráadásul ezek szerint az „ördögi rogáni gépezet” már 2020-ban tudta, hogy 2024 márciusában Bel-Pest és Bel-Buda messiása lesz Magyar Péterből. Aki belezavarodott a történetébe, jegyezte meg az újságíró.


Részletek a videóban.
“Az ördög a részletekben rejlik, avagy mit tartalmaz pontosan a kínai-magyar bűnüldözési és belbiztonsági együttműködés?” címmel kérdést intézett Pintér Sándor belügyminiszterhez Novák Előd, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője.


Szerinte Budapesten öt súlyos problémával nézünk szembe: nincs elég megfizethető lakás és drága az albérlet; nem elég jó a közösségi közlekedés a külső kerületekből és az agglomerációból; az egészségügyi ellátás színvonala egyre csak romlik, elavultak, lerobbantak a kórházak, rengeteget kell várakozni, és teljes osztályok zárnak be személyzet híján. Továbbá a fővárosi közterek nem elég otthonosak, nincs elég zöldfelület és sétálóutca, a körúton túli Budapestet pedig, ahol "a budapestiek háromnegyede él, magára hagyták, minden fejlesztési forrás a turistabelvárosba jut".


Franciaország egy Ukrajnába küldendő kontingenst készít elő, első lépésben mintegy kétezer fős katonai személyzetről van szó – közölte Szergej Nariskin, az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat (SzVR) igazgatója. A francia egység az orosz hadsereg kiemelt célpontja lesz – hangsúlyozta.


Egy új felmérés szerint a németek többsége alig vagy egyáltalán nem bízik abban, hogy a hadsereg képes megvédeni az országot támadás esetén. A megkérdezettek háromnegyede nem hisz a Bundeswehr képességeiben, és mindössze 10 százalékuk fejezte ki bizalmát a fegyveres erők iránt.


Több német tartomány ellenáll a kannabisz legalizálásának, ezért az a veszély fenyeget, hogy bizonytalan időre el kell halasztani a törvényt – azonban Karl Lauterbach egészségügyi miniszter eltökélt a fű engedélyeztetése mellett.


Azt írták, hogy a Német Iparszövetség 2023-as felmérésében a megkérdezett középvállalatok 30 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a termelésük és a munkahelyeik egy részét külföldre kívánják áthelyezni, míg a válaszadók 15 százaléka már leállította vagy megszakította termelési tevékenységét Németországban.


Az Európai Unió kísérletet tesz arra, hogy a Green Deal részeként megpróbáljon részlegesen lecsatlakozni Kínáról. Az Európai Unió Tanácsa hétfőn véglegesen jóváhagyta a nyersanyagok fenntartható ellátásának biztosítására irányuló stratégiát – számolt be az Euractiv. 


Inozemcev közgazdász mondta ezt el a legvilágosabban és a legjobban: ahelyett, hogy az orosz elitet a pénzével együtt magához édesgette volna, a Nyugat a pénzükkel együtt visszakergette őket Oroszországba, ez pedig az orosz gazdaság számára előnyös”. Hozzátette, a vállalkozók „olyan emberek, akik ott dolgoznak, ahol van rá lehetőségük”.


Az EU-nak újra kell gondolnia katonai stratégiáját, és drasztikusan fel kell gyorsítania védelmi termelését annak érdekében, hogy segítse Ukrajnát az Oroszországgal fennálló konfliktusban – jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn. Felhívását akkor tette, amikor Kijev egyre gyakrabban figyelmeztet a lőszerhiányra. (ajaj, dübörög a brüsszeli demokrácia... nu, akkor legyen itt a képe is, hogy ha élve maradnánk, megtalálhassuk a fő felelősöket)
A kontinens haderőfejlesztése váratlan akadályba ütközött.


Kimagasló hazai tudásbázisról, szakértő közösségről és a legmodernebb magyar infrastruktúráról tanúskodik a bővítés.
Az ABC hétfő este vetítette Sean Langan brit filmrendező “Ukrajna háborúja: A másik oldal” című dokumentumfilmjét, amelyben orosz katonák és civilek szerepelnek a Donbasszban.


Az ukrán csapatok az Egyesült Államok tétlensége miatt szenvednek vereséget a harctéren – mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője. “Az amerikai kongresszus elmúlt hónapokban tanúsított tétlensége miatt Ukrajna valóban veszít a harctéren. Ez a mi tétlenségünk miatt történik” – mondta a sajtótájékoztatón. (nu, akkor ez most kinek a háborúja kivel?)


Texas szeretne fellépni az illegális bevándorlók ellen, azonban a Biden-adminisztráció Igazságügyi Minisztériuma perekkel akadályozza ezt. A Legfelsőbb Bíróság pedig a kormányzat oldalára állt.
Sharon Johnson Coleman amerikai kerületi bíró napokban úgy határozott, hogy az alperesnek, Heriberto Carbajal-Floresnek, aki illegálisan tartózkodik az Egyesült Államokban, megsértették a második alkotmánymódosításhoz fűződő jogait, amikor vádat emeltek ellene az illegális bevándorlók fegyverviselést és a lőszer birtoklását tiltó paragrafus alapján.Trumpot egy interjúban azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a demokraták egyre több kritikát fogalmaznak meg Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel szemben a gázai háború kezelése miatt, miközben a civil áldozatok száma egyre nő. "Valójában azt gondolom, hogy gyűlölik Izraelt" – válaszolta Trump egykori tanácsadójának, Sebastian Gorkának.


Az elmúlt évtizedben csak kétszer volt a világon éhínség, a számok alapján épp kezdődik a harmadik. Izrael tagad.
A Hit Rádió legfrissebb adásában Izrael jelenlegi helyzetét és Netanjahu szerepét elemezte lapunk főszerkesztője, Megyeri Jonatán rabbi


Hatalmas vita alakult ki a francia luxusmárka legújabb terméke kapcsán.
Peruban törvényjavaslatot fogadtak el a várandós nők és meg nem született gyermekeik védelme érdekében, ami a terhesség minden szakaszára vonatkozik: a jogszabály úgy fogalmaz, hogy az anya és a gyermek élete azonos jelentőséggel bír. A törvényjavaslat azután született, hogy Peru 2023-ban módosította alkotmányát, elismerve, hogy az emberi élet a fogantatáskor kezdődik.
Kőbányán, a kerület egy régi patinás épületének felújításával a napokban megnyílt a Várva Várt Alapítvány Anyaotthona, mely krízishelyzetben levő kismamákat segít majd. 
A székelység származása nyolcszáz éve izgatja a magyar történészeket. Most Keszi Tamás régész új, kreatív és tudományosan is meggyőző hipotézissel állt elő. Valóban a székelyek volnának a mi kozákjaink?


 

Kápolnásnyék, Művelődési ház. 2024. március 23. 17:30

Program:

  • Dr. Tamasi József: A WHO háttérhatalmi tevékenysége, a COVID oltások és mellékhatásaik

  • Dr. Tóth Gábor: A COVID „járvány”a gyakorló orvos szemszögéből. Mi az a Chemtrail? Északi sarkifény Magyarországon???

A belépés ingyenes, de szívesen elfogadjuk az adományokat az ÚJMOK (ÚJ MAGYAR ORVOSI KAR EGYESÜLET) támogatására, amely a helyszínen elhelyezett adománygyűjtő doboz használatával lehetséges.

978 megtekintés

Комментарии


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page