top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.03.21.

– Milyen külföldi befolyástól kell valójában megvédeni Magyarországot? Erről vitázott a Parlament, és világossá tettem: a globális multicégek mind a közösségi médiában, mind a gazdaságban maguk alá gyűrik a magát szabadságharcosként meghatározó kormányt. Újabb fronton hódoltak be Ukrajnának is: hozzájárultak ugyanis, hogy az Ukrajnának küldött fegyvereket közös pénzből fizesse ki az EU a tagállamoknak, így most már a magyarok is finanszírozzák ezt a háborút, amihez semmi közünk – fogalmazott Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője.
A szlovák Smer EP-képviselője szerint nem lehet szabályokat változtatni kizárólag azért, mert egyeseknek nem tetszik Orbán Viktor álláspontja.


A Financial Times cikke szerint a volt amerikai elnöknek nem lett volna szabad a békéről beszélgetnie a magyar kormányfővel.


Vajon véletlen lenne, hogy Magyar Péter korrupciós gumicsontja sikeresen elterelte a figyelmet olyan lényeges kérdésekről, mint a hamarosan aláírásra kerülő WHO-szerződés, ami kiszolgáltatja a magyar embereket egy marxista terrorista, Tedrosz Gebrejeszusz rémuralmának? Senki nem beszél a Rogán Antal-féle digitális állampolgárság veszélyeiről, ami a kínai típusú társadalmi kreditrendszer diktatúrájának első eleme. Nincs terítéken a DSA-törvény, amit nemrég fogadott el a parlament, miszerint a közösségi platformok szabályozását a Fidesz átengedte Brüsszelnek, feladva ezzel az információs szuverenitásunkat. Sikeresen elhallgatják a Covid-oltás áldozatainak kártalanítási kérdését, a Mi Hazánknak a készpénz védelmében beadott alkotmánymódosításának leszavazását, és hát kit érdekel, hogy kínai rendőrök érkeznek Magyarországra, és ennek milyen következményei lesznek? Miért lenne téma az akkumulátorgyárak döbbenetes környezetszennyező hatása, az összeomló demográfia, ami nemzetünk megsemmisülését vizionálja. És vajon kit érdekel, hogy folyamatosan rúgják ki a magyarokat a munkahelyeikről, helyettük pedig indiai, pakisztáni tömegek érkeznek? Az új globális világrend éppen a saját és a gyerekeink jövőjét készül olyan keretek közé zárni, amelyhez képest a kommunista diktatúra egy leányálom volt. Mit ad Isten, Magyar Péter ezekről tudomást sem vesz.


Az ellenzék új felfedezettjéről elmondták, folyamatosan Varga Judit érdemeit próbálta kisebbíteni, és úgy beállítani, hogy mindent, karrierjét általában is neki köszönhet.


Az emberiséget egzisztenciális válságok ingatják és rendítik meg.
Összefogásra hív „az életért és a békéért” a Szent István Intézet március 25-én, Franciaország nagyköveti rezidenciája elé.
Nagyon problematikus lenne egy ilyen nagyszámú csapat elrejtése és következésképpen a szisztematikus megsemmisítésük nem a legnehezebb feladat, hanem a legfontosabb feladat lenne


Meloni kitért az európai gazdatüntetésekre is: „őszintén be kell vallanunk, hogy a mezőgazdaságban dolgozók problémáinak egy jól meghatározható része azoktól az ideológiai, bizonyos esetekben őrült döntésektől függ, amelyeket a baloldal kényszerített ezekben az években Olaszországra és Európára”.


Nem adják fel a lengyel gazdák. Eddig összesen több mint 580 helyszínről érkezett jelentés, a szervezők pedig közel 70 ezer gazda részvételére számítanak.


Douglas MacGregor ezredes videóüzenetében szólt az amerikaiakhoz és Joe Biden, illetve Donald Trump “State of The Union” beszéde után meglepő nyíltsággal beszélt az adósságban, háborús pszichózisban és a pénzkibocsátás jogát kézben tartó háttérhatalom szorításában vergődő Egyesült Államokról… Arról a mocsárról, amit tényleg ideje lenne lecsapolni, de még senkinek sem sikerült!


Alapvetően írná át az uniós csatlakozási folyamatot az Európai Bizottság, az erről szóló javaslatot szerdán ismertetheti Ursula von der Leyen – írja a Politico hírlevele. Úgy tűnhet, hogy a nagy horderejű döntés az uniós alapszerződés módosítását kívánja meg, a Bizottság azonban úgy ítéli, nincs erre szükség, az úgynevezett passerelle klauzula eddig is lehetőséget adott arra, hogy meghatározott feltételek mellett egyhangú szavazás helyett minősített többségi döntéshozatallal határozzanak egy adott ügyben.


Az Európai Bizottság legújabb javaslatával arra készül, hogy megreformálja az Európai Tanács döntéshozatalát. Jelenleg ugyanis külpolitikai ügyben csak egyhangúlag dönthetnek az EU-s állam- és kormányfők, ami biztosította a vétózás lehetőségét Orbán Viktornak. Ezen akarnak változtatni.


Az, hogy nyugati erők vannak jelen Ukrajnában, ma már “nyílt titok” – mondta Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter a dpa német hírügynökségnek.


(nu, persze; meg nyugati fegyverekre sincs...)


A hazai munkaerő- és lőszerhiány ellenére Berlin ígéretet tett arra, hogy idén 7 milliárd eurót fordít katonai támogatásra a kijevi rezsimnek.


Ukrajna túlélése foroghat kockán, ha a Nyugat nem küld több katonai támogatást – jelentette ki Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter kedden. A Pentagon vezetője a januári kórházi kezelése óta első tengerentúli útja során Németországban tartózkodott az úgynevezett Ukrajna Védelmi Kapcsolattartó Csoport ülésén, a Ramstein légibázison.


“Rajtaütéseket hajtottunk végre a (orosz. – a szerk.) határ menti falvaik ellen” – áll az állítólagos fegyveresek Facebookon közzétett közleményében.


Az Európai Parlament 2025 júniusáig meghosszabbította az EU-ba irányuló ukrán élelmiszerimportra vonatkozó valamennyi vám és kvóta felfüggesztését – jelentette be szerdán az Európai Parlament.


Azt mondta, hogy a gyerekeket meg kell tanítani arra, hogy mit kell tenniük konfliktus esetén, és javasolta, hogy az iskolákban vezessenek be “polgári védelmi” gyakorlatokat, hogy a fiatalok felkészüljenek az elkövetkező évekre.
Az elmúlt hetekben Madridtól Párizsig és Brüsszeltől Budapesten át egészen Bukarestig több százezer gazda vonult az utcára, hogy az Európai Unió döntései ellen tiltakozzon. A gazdatüntetések a tavaszhoz közeledve nemcsak az agrártermelésben okoznak egyre több fennakadást, de az európai politikában is. A kialakult helyzet a jelenlegi európai elit csődje, egyúttal pedig rámutat az Európai Unió működésének egyik legnagyobb gyengeségére: az állampolgároktól való eltávolodásra – olvasható XXI. Század Intézet elemzésében.


Szerdán váratlanul lemondott Leo Varadkar, aki 2017-ben "történelmet írt" azzal, hogy Írország első homoszexuális kormányfője lett – írja a Guardian nyomán a 24. Első kormányfői ciklusa 2020-ig tartott, majd 2022-ben újra megválasztották. Mostani lemondásával Varadkar távozik a kormánykoalíció egyik tagját adó Fine Gael párt éléről is. Varadkar távozásában közrejátszhatott az a népszavazás, amelyet nőnapkor tartottak az alkotmány két módosításáról. Az egyik a "család fogalmának kiterjesztését" javasolta, a másik pedig kivette volna az alkotmányból azt a passzust, amely szerint a társadalom számára fontos, hogy minél több nő a munkavállalás helyett az otthoni teendőit lássa el. A jelentősebb kormány- és ellenzéki pártok egyöntetűen támogatták a kétigenes népszavazást, a közvélemény-kutatások pedig azt jelezték előre, hogy a voksoláson ugyan alacsony lesz a részvétel, és viszonylag magas, 35 százaléknyi a bizonytalanok aránya, de a módosításokat bőven megszavazzák az írek, de nem ez történt. A család fogalmának kibővítését a népszavazáson résztvevők 68 százaléka, a nők szerepének megváltoztatását pedig 74 százaléka utasította el, így egyértelműen nemet mondtak a kormány szándékaira. Maga Leo Varadkar a népszavazás előestéjén azt nyilatkozta: a "nem" szavazatok hátralépést jelentenének, "ami azt a rossz üzenetet közvetítené a nem házasságban élő pároknak és gyerekeiknek, hogy ők nem számítanak családnak, ez pedig továbbra is fenntartaná az alkotmányban a régimódi és nagyon szexista nyelvezetet". (nu, még sincs veszve Európa)


Eylon Levy az október 7-i mészárlás után vált világszerte ismertté.  Izraeli médiajelentések szerint a brit kormány panaszt tett az izraeli miniszterelnöki hivatalnál, miután Levy reagált Lord Cameron egyik nyilatkozatára, amelyben az izraeli kormányt több segélyszállítmány nyújtására szólította fel. „Remélem, Ön is tisztában van azzal, hogy NINCS korlátozva az élelmiszer, víz, gyógyszer vagy menedékhely felszerelés Gázába való bejutása, sőt, az átkelőkön TÚLKAPACITÁS van”. Teszteljen minket. Küldjenek még napi 100 teherautót Kerem Shalomba, és mi bevisszük őket” – írta Levy. Az izraeli 12-es csatorna szerint a brit külügyminisztérium levélben érdeklődött az izraeli kormánynál, hogy a Cameronnal szemben kritikus poszt az ország hivatalos álláspontja-e. A panaszt követően Levyt felfüggesztették.


A Cionista Világszervezet és a Héber Egyetem által friss felmérés végzett arról, hogyan alakult október 7-e óta -  az egyre erősödő Izrael- és zsidóellenesség közepette - a külföldön élő izraeliek viszonyulása hazájukhoz, és általában mik a benyomásaik.
Franciaország eddigi legjelentősebb internetes zaklatási ügyében összesen huszonnyolc embert ítéltek börtönbüntetésre egy influencer zaklatása miatt. A 20 és 49 év közötti vádlottak 4-től 18 hónapig terjedő szabadságvesztést kaptak, amelyek közül néhányat felfüggesztettek. A bíróság a vádlottakat Magali Berdah zaklatásában találta bűnösnek, aminek hátterében az állt, hogy Booba francia rapper a „tolvaj influencerek” elleni kampányt indított online. Berdah ellen ugyanis pénzmosás miatt folyik bírósági eljárás, marketingcége, a Shauna Events ellen pedig csalás miatt van folyamatban nyomozás.


Bizonyára kevesen emlékeznék már arra, hogy volt jó három évvel ezelőtt a Ferencvárosban egy szivárványszínű BLM szobor, aminek pályafutása annak idején nagyon kérészéletűnek bizonyult, hiszen alig egy napos „tündöklés” után – hiába volt az állandó rendőri védelem – meglehetősen dicstelenül, darabokra törve, a talapzatáról letaszítva, a földön végezte. Ma azoknak a pere zajlott a Markó utcai bíróságon, akik fizikailag is tettek azért, hogy ez a bukás megvalósuljon. A védelem nem állított ügyvédet ezért az utolsó szó jogán Incze Béla még egyszer hangsúlyozta, hogy társai nem tudtak arról, ő mire készül, illetve arra is utalt, hogy itt nem egy sima szobordöntésről van szó. Tettével kizárólag ellenérzését szerette volna kifejezni – s ez az ellenérzés a társadalom nagy többségével találkozott...Már kb. mindenki számára nyilvánvaló, hogy a Mekit és társait birtokló elit nem akarja, hogy egészségesen sokáig éljél. Érdemes megfogadni tanácsait...
1 076 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page