top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.03.22.

 A görög ortodox egyház nem sokkal a melegházasságról és az ilyen "családok" által örökbefogadott gyermekekről szóló törvény elfogadása után reagál. A történelemben először fordul elő, hogy az ortodoxia diadalának nagy ünnepét, amelyet nagyböjt első vasárnapján ünnepelnek, a politikusok távollétében tartják. A görög egyház Szent Szinódusa II. Hieronymus athéni érsek vezetésével úgy döntött, hogy március 24-én, ortodox vasárnapon nem engedik be a templomokba azokat a politikusokat, akik megszavazták az azonos neműek házasságának legalizálását. Eddig több olyan eset is volt, amikor hierarchák és papok kiátkozták a törvény mellett szavazó politikusokat, de ezek elszigetelt gesztusok voltak.
(nu, még nem állunk rosszul; de főleg ballibéknél már van rá igény)
"Régen nem láttam ilyen jó alkalmat arra, hogy a nemzeti konzervatív, szuverenista és keresztény alapokon álló erők az Európai Unióban meghatározóvá váljanak" – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) Hunyadi János-díjának átadásán szerdán. A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség pártalapítványának rendezvényén elmondott beszédében Orbán Viktor hangsúlyozta, a liberálisokkal folytatott vitában nem a Soros György-féle birodalom, és nem a brüsszeli bürokraták, hanem a nemzetek fognak győzni. A nyílt társadalom eszménye nem vert gyökeret Közép-Európában.


A miniszterelnök szerint azonban különbséget kell tenni az EU alapító atyái és a jelenlegi, progresszív föderalisták között. Az előbbiek is föderalisták voltak, de Robert Schuman, Alcide de Gasperi és Jean Monnet katolikus emberek voltak, ismerték a katolikus egyetemesség eszméjét, amelynek sosem volt része a nemzetek eltörlésének, utópiák létesítésének a gondolata. Ma nem ilyen emberek képviselik az EU-t, a helyüket progresszív liberálisok vették át, akik nem értik az európai embereket, csak a saját eszméik érdeklik. Ennek az az ára, hogy leépítik az európai ipart, az illegális migrációval pedig eltörlik Európa múltját” – közölte Orbán Viktor.


A kormányfő kifejtette: örömére szolgál, hogy a Magyarország és Oroszország közötti együttműködés kölcsönös tiszteleten alapul, ami lehetővé teszi fontos kérdések megvitatását a mostani, nagyon nehéz geopolitikai helyzetben is.


Az Amnesty International közölte: „Amitől az LMBTQ személyek és az emberi jogi aktivisták tavaly év vége óta tartottak, most bekövetkezett”.


Meglepő módon a fiatalabb izraeliek sokkal boldogabbak, mint az idősebb generációk. (nu, a kutya sem érti; ha olyan boldogok, miért pakolják ki Gázát? vagy eleve attól, hogy megmerik és megteszik?)


Az EU szerint a közel-keleti és észak-afrikai gazdasági válságok, a fegyveres konfliktusok és a térségben tapasztalható káosz miatt tavasszal sokkal több bevándorló indulhat útnak és érheti el az európai partokat. Részben ennek megakadályozása érdekében 7,4 milliárd eurós finanszírozási csomagot jelentettek be március 17-én, amely összeget több ütemben az illegális migráció megfékezésében meghatározó szerepet betöltő Egyiptom részére fognak folyósítani – írta legújabb Fókuszpont-elemzésében a Migrációkutató Intézet.


A La Presse antiszemita karikatúrája hosszú karmokkal, hegyes fülekkel és hosszú fekete kabátban ábrázolta az izraeli miniszterelnököt.
Egy erős holokausztozós Köves Slomó cikkel indította a napot a Mandiner.


Valószínűleg kudarcot vall az EU azon terve, hogy a befagyasztott orosz vagyonból származó bevételeket ellopják, és azokat Ukrajna katonai támogatására fordítsák – jelentette csütörtökön a Deutsche Welle (DW) a javaslattal szembeni magyar ellenállásra hivatkozva.


A hírügynökség szerint a Jermakkal való találkozóját követő sajtótájékoztatón Sullivan azt állította, hogy az Egyesült Államok jelentős támogatási csomagot fog nyújtani Ukrajnának. (nu, csak ennek közléséért biztos nem utazott volna oda...)


A háromszoros elnökjelölt azt is felvetette, hogy Oroszország nem jelent fenyegetést az európai nemzetekre, és a legjobb, amit Kijev nyugati támogatói tehetnek, hogy minél előbb tárgyalóasztalhoz ül Moszkvával.

Prof. Dr. Bardócz Zsuzsa előadása – Nexus TV. Megdöbbentő tények arról, hogy már most műkajákat adnak el nekünk a bevásárlóközpontokban. Nincs jövője az élelmiszer gyártásnak, a mezőgazdaságnak?
Összefoglaló: A koronavírus világjárványt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2020-ban hirdette ki, és alapvető megoldásként gyorsan végrehajtották a globális genetikai vakcinázási programot. A világ számos országa azonban arról számolt be, hogy az úgynevezett genetikai vakcinák - például a tüskefehérjét kódoló módosított mRNS-t és lipid nanorészecskéket mint gyógyszerhordozó rendszert használó vakcinák az oltás utáni trombózishoz és az azt követő szív- és érrendszeri károsodáshoz, valamint az összes szervet és rendszert, beleértve az idegrendszert is érintő betegségek széles skálájához vezettek. KariKór


Igen, a háztartási szemét újrahasznosítása, ritka kivételtől eltekintve, valójában kontraproduktív.

Több energiába kerül és több környezeti kárt okoz az újrahasznosítás, mint a nem újrahasznosítás!
Az Európai Unió vezetői nagyon kemény munkáról és rendkívüli kreativitásról tesznek tanúbizonyságot annak érdekében, hogy szinte mindent “megmentsenek”: az éghajlatot, az egészségünket, az életünket, a demokráciát.

Természetesen ezeknek a csodálatos politikáknak van néhány szerencsétlen (de teljesen véletlen, nincs okunk aggódni) következménye az életünkre nézve, melyek szabadságjogaink csökkenésével és életszínvonalunk összeomlásával járnak. (...) Az Európai Unió egyik új célkitűzése, hogy 2050-re ne legyen egy halálos közúti baleset sem. Ez a célkitűzés nyilvánvalóan teljesen irreális, de a cél elérésének ürügye lehetővé teszi számos nagyon hasznos totalitárius intézkedés meghozatalát a lakosság ellenőrzésére.

834 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK