top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.03.23.

Az “újabb” veszélyhelyzet alatt elkövetett rémhírterjesztés ügyében Tamasi doktor és ellenem indult nyomozást az ügyészség most 3 évre felfüggesztené, ugyanis a Magyar Orvosi Kamara feljelentésében semmilyen terhelő bizonyíték nem volt, csupán ezek, a rendszer szervilis nyomorultjai úgy gondolták, hogy meg kell védeni az embereket az általunk terjesztett igazságtól. Az ügyészség szerint mi továbbra is bűnösök vagyunk, de ez esetben kivételesen méltóztatnak eltekinteni az eljárás lefolytatásáról, ha mi ebben a 3 évben befogjuk a szánkat. De mi továbbra sem vagyunk hajlandóak hallgatni, ha ezzel az emberek egészségét és az életét meg tudjuk óvni.Amint arról hírt adtunk mi is, győzött a normalitás, felmentették Barcsa-Turner Gábort, a Hatvannégy Vármegye Ijfúsági Mozgalom vezetőjét. A vád “közösség tagja elleni erőszak és uszítás” volt, melyet a Háttér Társaság vitt el a vádemelésig és a bíróságig. A Magyar Jelen stábja is ott volt a tárgyaláson.
A lépés összhangban van az orosz legfelsőbb bíróság tavaly novemberi döntésével, amely szerint az LMBTQ-aktivistákat szélsőségeseknek kell minősíteni. Az Orosz Föderáció Legfelsőbb Bírósága szélsőséges szervezetnek ismerte el a nemzetközi LMBTQ mozgalmat, amely mostantól be van tiltva az országban. A külföldön élő liberális közvélemény tiltakozásul tömegesen rak ki LMBTQ-szimbólumokat. Oroszországban mostantól börtönbüntetést lehet majd kapni ezért. A tilalom kiterjed a jelvényekre, jelképekre és zászlókra, valamint a gyűlésekre és a tematikus partikra is.


Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az energetikai infrastruktúra mellett a vasúti hálózatot, valamint fegyverraktárakat és az ukrán csapatok és külföldi zsoldosok gyűjtőhelyeit vették célba. Ennek következtében “a fegyvereket, katonai járműveket és lőszereket gyártó és javító üzemek működése megzavarodott” – áll a közleményben. Harkov becslések szerint több mint 1 millió lakosú, és mintegy 30 kilométerre fekszik az orosz határtól. Az ukrán régió, amelynek a város közigazgatási központja, az oroszországi Belgorodi területtől délre fekszik. Belgorodot az utóbbi időben több ukrán rakétatámadás érte, a Kijev által támogatott milíciák pedig határokon átnyúló támadásokat kíséreltek meg, amelyekkel nyilvánvalóan a múlt heti elnökválasztás megzavarására törekedtek.


Az Ukrajna számára létfontosságú energiaforrásnak számító Dnyeper vízerőmű súlyos károkat szenvedett az orosz csapáshullám következtében – közölte pénteken a létesítményt üzemeltető vállalat vezetője.
Március 16. és 22. között a hadsereg összesen 49 megtorló csapást mért, köztük Kinzsal hiperszonikus rakétákkal, válaszul az orosz területet ért belövésekre és a határok áttörésére és elfoglalására irányuló kísérletekre. Az ukrán erők döntéshozatali központjait, repülőtereit, fegyver- és haditechnikai eszközök javítóműhelyeit, légi és vízi dróntelepeket, logisztikai bázisokat, a műveleti erők egységeinek és a külföldi zsoldosok ideiglenes telepítési pontjait érte találat


A különleges hadműveletből háború lett, miután a Nyugat bekapcsolódott az ukrajnai konfliktusba – jelentette ki Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő az Argumenti i Fakti című lapnak adott interjújában.


Brüsszel háborús spirálban van, ami egyre súlyosabb dolgokat eredményez – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában a brüsszeli Közmédia Központban adott interjúban. A kormányfő kiemelte: Brüsszelben “háborús hangulat, háborús nyelvezet, háborús logika van”.


A magyar és a szlovák kormány sem vesz részt Csehország tervében, melynek keretében 800 ezer lőszer kerülhet Ukrajnához EU-n kívüli országoktól beszerezve.


Nem hivatalos jelentések szerint 100 felett van már az áldozatok száma, ezek egy része halott és rengeteg sebesült is van. Legalább négy embert lehetett látni a padlón az egyik videón, amelyen a kijáratoknál tolongó vásárlók láthatóak.


A közlés szerint a mintegy egyórás megbeszélésen Blinken kérte a Rafahban tervezett hadművelet elhalasztását vagy elvetését, Netanjahu viszont annak fontosságát hangsúlyozta "a Hamász megsemmisítése felé vezető úton".


A szavazás előtt Oroszország állandó ENSZ-képviselője, Vaszilij Nyebenzja kijelentette, hogy Moszkva támogatja az azonnali tűzszünetet, ugyanakkor megkérdőjelezte a határozat nyelvezetét, és azzal vádolta Antony Blinken amerikai külügyminisztert, valamint Linda Thomas-Greenfield amerikai ENSZ-nagykövetet, hogy "átpolitizált" okokból "félrevezetik a nemzetközi közösséget".


Izrael az elmúlt években arra alapozta az Európai Unióval fennálló kapcsolatait, hogy Magyarország, a zsidó állam „védő- és elválasztófala” mindig megvétózta az általa Izrael-ellenesnek vélt határozati javaslatokat. Csakhogy Josep Borrell a héten bejelentette: az EU külügyminisztereinek döntése értelmében a zsidó telepesekre vonatkozó szankciókról szóló döntés végrehajtását átutalják az Unió végrehajtó szervének, az Európai Bizottságnak. Magyarán, Szijjártó Péter ezúttal nem akadályozta meg a döntést – írja Gideon Kouts a Máárívban.


Chikli egy múlt havi látogatása során azt mondta, hogy Magyarország robusztus konzervatív vezetése biztosítja, hogy a zsidók biztonságosan sétálhassanak az utcákon, ellentétben más európai fővárosokkal, ahol, különösen Londonban, a zsidóknak páncélozott járművekre van szükségük a biztonságos áthaladáshoz.


Az „Izrael egyedül” felirat alatt egy homokba tűzött izraeli zászló látható, mögötte pedig megrongált gázai épületek. A lap ezzel arra utal, hogy a zsidó államnak egyre több kritikával kell szembenéznie a Hamász ellen vívott gázai háború miatt, melynek nyomán Izrael nemzetközi szinten egyre inkább elszigetelődik.
A világ eseményeit nem szabad egymástól elkülönülten vizsgálni. Robert C. Castel megmutatja mi mivel és főleg hogyan függ össze.


Nem várható, hogy Brüsszel eljárást indítana a magyar kiskereskedelmi különadó miatt, mivel korábban az Európai Bíróság már elutasította a hasonló kifogásokat. Iparági források szerint ráadásul a Spar és a többi hazai multi már hónapok óta nyomás alá akarja helyezni a kormányt, többek közt az EU pénzek befagyasztásának támogatásával.


Tájékoztatom, hogy a kínai rendőröknek Magyarországon intézkedési, rendőrségi jogkörei nem lesznek, továbbá önállóan nem járőröznek majd, csak magyar rendőrrel járőrpárban – válaszolta Rétvári Bence belügyi államtitkár Tordai Bence írásbeli kérdésére.


A Mi Hazánk Mozgalom Mi Hangunk podcastjében a magyar mezőgazdasági helyzet volt a vita tárgya, az önellátó vidéki életmód visszatérésének fontossága. A vendégek között volt Dócs Dávid, a Mi Hazánk alelnöke, Kiss Zoltán Nitai, a B terv önellátó közösség alapítója és Kulcsár László tájgazdálkodó és aktivista.


Hazafias román dallamokkal „örvendeztette” Sepsiszentgyörgy lakosságát a Nemzet Útja (Calea Neamului) és a Nemzeti Mozgalom közösen szervezett demonstrációján Mihai Tîrnoveanu és néhány társa. Az akció csütörtökön délután vette kezdetét a város főterén, a cseppet sem csendes tüntetőket a csendőrség felügyelte – közölte a szekelyhon.ro.


1 157 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK