top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.03.25.

Az Iszlám Állam által működtetett hírügynökség, az Amaq közzétette azt a felvételt, amelyet a moszkvai terrortámadás elkövetői készítettek. Az alig 90 másodperces videóban a támadók láthatóak, ahogyan csoportosan mozognak a moszkvai koncerteremnél, az egyikük gépfegyverrel közvetlen közelről lőtte agyon az áldozatait. Egy másik tömeggyilkos pedig a torkát vágta el egy földön fekvő civilnek. A felvétel a közösségi oldalakra is kikerült, a véres részeket elhomályosították. A felkavaró felvételeket (csak erős idegzetűeknek) itt tudják megnézni.


A felvételen látható, ahogy a támadók az üvegajtókra lövöldöznek, miközben a látogatók rémülten próbálnak menekülni. Több férfi a bútorok mögé szándékozott elbújni. A videó rögzítőjének sikerült elmenekülnie a támadók elől.


A Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsa sajtószolgálatának vezetője, Aidrienne Watson azt mondta, hogy a támadásért a teljes felelősséget az “Iszlám Állam” viseli. Donald Trump volt amerikai elnök korábban úgy nyilatkozott a terrorszervezetről, hogy azt maga Barack Obama hozta létre.


Minden eddig ismert információ alapján feltételezhető, hogy az Iszlám Állam Horászán Tartomány csoportja a felelős a Moszkva melletti halálos terrortámadásért – idézte Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő Nancy Faeser szavait. A szóvivő így reagált Nancy Faeser szavaira. "Vajon mikor fog ez a nő (a fényképe alapján az, de ehhez nem ragaszkodom) ugyanilyen magabiztossággal mondani valamit az Északi Áramlat elleni terrortámadásokról? Németországban másfél évig  ezzel kapcsolatban egyetlen verziót sem terjesztettek elő hivatalosan, még az Iszlám Államot sem hibáztatták."


Az Egyesült Államok vezette katonai blokk 1999 tavaszán Belgrádot ért illegális csapásai örökre megváltoztatták a Nyugat és Moszkva közötti kapcsolatokat. VILAG HELYZETE


Görögországban, Alexandroupolis kikötőjében megállítottak egy amerikai tankokat szállító vonatot, és visszafordulásra kényszerítették. A vonat Bulgáriába tartott írja a Pentapostagma, anélkül, hogy pontosítaná, miért. Az emberek jelszavakat kiabáltak: "Alexandroupoli a nép kikötője, nem az imperialisták fellegvára", a vagonokra pedig piros festékkel azt írták: "Gyilkosok, menjetek haza!"
Az Európai Unió elítéli Becalel Szmotrics izraeli pénzügyminiszter bejelentését, miszerint a megszállt palesztin területeken, Ciszjordániában több mint 800 hektárnyi területet "állami földdé" nyilvánítottak - közölte az EU külügyi szolgálata (EEAS) vasárnap.


Owens és a Daily Wire között feszült volt a kapcsolat már egy ideje, a műsorvezető számos alkalommal posztolt az X-en, amelyekben kritizálta Izraelt a Hamász elleni háborúja miatt, és ellenezte az Izraelnek nyújtott amerikai támogatást is. Owens durva vitába keveredett Shmuley Boteach rabbival és a Rágalmazásellenes Ligával (ADL) is, múlt hétfőn pedig lájkolt egy olyan X-bejegyzést, amelyben egy felhasználó azt kérdezte, hogy Boteach rabbi „keresztény vértől részegedett-e meg”. A Daily Wire másik társalapítója, Ben Shapiro még novemberben nyilatkozta azt, hogy Owens retorikája az Izrael-Hamász háború körül „abszolút szégyenletes”. (nu, megint "abszolút szégyenletes" a neokohn címadása: attól, mert valaki kritizálja Izrael háborúját, mitől lesz menten "zsidózó" /eddig, a szintén szemiták elleni háborúig: "antiszemita"?/)


Emil Boc szerint a helyi magyarok számára fölösleges garantálni a közigazgatási intézményekben az anyanyelvük használatának a lehetőségét.


A történész szerint Rómának nem kellene hagynia azt „a szintű elkurvulást", amit a legnagyobb felekezet itthon véghez visz.


„Kormányzati ügyekkel foglalkozom, tévésorozatokkal nem foglalkozom. Minden jót maguknak!” – mondta a 444-eseknek a kormányfő.


A Facebook egyre szürreálisabb cenzúrájáról már volt szó a héten, hiszen a jobboldalisággal egyáltalán nem vádolható Ceglédi Zoltánnak sem engedte a Meta, hogy leírja a pártelnök nevét – pedig akár jót is tudott volna róla mondani. A eszetlen korlátozással kapcsolatban egyre többen emelik fel a szavukat, így például Ungváry Zsolt író, publicista is. Mandineren megjelent írását változtatás nélkül közöljük. Ha mindenki egyszerre posztolná, hogy „Je suis Toroczkai”, vajon a Facebook-cenzorok egyszerre négy-öt-hatmillió fiókot figyelmeztetnének? És hol van a szolidaritás, aminek speciel most igazán volna létjogosultsága?


A szerző elsőként tárta fel a kommunista diktatúrában Magyarországot kifosztó pénzügyi maffia módszereit, azt a globális hálózatrendszert, amelynek ma egyik központja Brüsszelben van. A június 9-i EP-választásokon az ismert történészt a Mi Hazánk Mozgalom befutó helyen jelölte. Szakács Árpád arról kérdezte Dr. Borvendég Zsuzsannát, hogy milyen célokkal, tervekkel készül az Európai Parlamentbe, és miért tartja a Mi Hazánkat olyan hiteles politikai erőnek, amelynek küldetését, programját maga is fel tudja vállalni.
„Bár ő nincs többé, grafikái mindig ki fogják fejezni azt, amit szavakba nehéz önteni. Emberről, Istenről egyaránt” – fogalmazott Rétvári Bence államtitkár.
Ma virágvasárnap van, Jézus ünnepélyesen bevonul Jeruzsálembe. Ismerve a későbbi történéseket, van bennünk egy furcsa érzés, látva tömeget, hallva az éljenzésüket, éneküket, pár nappal később pedig ugyanez a sokaság már éppen az ellenkezőjét, a halálát kiáltja.
1 051 megtekintés

Komentarze


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK