top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.03.26.

Az orosz külpolitika jelentősen megváltozhat az atrocitás kivizsgálásának eredményétől függően. Ha tehát valóban megállapítható Ukrajna bűnrészessége a pénteki terrortámadásban, az legalábbis arra utal, hogy az USA tudott róla, és de facto jóváhagyta azt. Ezzel kapcsolatban többen is kiemelték már a GUR vezetőjének, Kirill Budanovnak és Victoria Nuland leköszönő amerikai külügyminiszter-helyettesnek a közelmúltban elhangzott figyelmeztetéseit arról, hogy a közeljövőben "kellemetlen meglepetések" várnak Oroszországra. Így egyre hitelesebbé válnak Oroszország saját figyelmeztetései arról, hogy NATO-országok repülőtereit támadja, amennyiben azokat az ukrán légierő használja és megsemmisíti a francia (vagy bármely más NATO-) csapatkontingenst, ha azokat Ukrajnába küldik. A konfliktus eszkalálódása, amelyet eddig leginkább a nyugati akciók hajtottak, minden alkalommal egy fokozattal emelve a tétet és Oroszország (nem) híres "önmérsékletéről", potenciálisan frontális összeütközéshez vezethet. VILAG HELYZETE


“Ezt a támadást iszlám radikálisok hajtották végre” – mondta Putyin a bűnüldöző szervek tisztviselőivel folytatott videohívás nyitóbeszédében. Az Egyesült Államok és az EU gyorsan ragaszkodott ahhoz, hogy Ukrajnának semmi köze a támadáshoz, és hogy az Izlám Állam- egy állítólag Afganisztánban és Közép-Ázsiában működő árnyékcsoportja – volt az egyedüli elkövető.


Islam Khalilovról – aki részmunkaidőben dolgozik az Iszlám Állam terroristái által pénteken este megtámadott koncertterem ruhatárában – futótűzként terjedő videó jelent meg neten, melyen az látható, ahogy a fiú a pánikba esett tömeget viszi biztonságos helyre a merénylők elől. „Arra, arra! Mindenki arra menjen! Mindenki arra! Az Expo-hoz, az Expo-hoz!” – mondja a felvételen, miközben egy folyosón át tereli a vészkijárathoz a megrémült embereket.


Franciaországban az elmúlt hónapokban több merényletkísérlettel is próbálkozott az Iszlám Állam dzsihadista csoportnak az az ága, amely az orosz főváros melletti Krasznogorszkban végrehajtotta a 137 halálos áldozatot követelő merényletet - jelentette ki hétfőn Emmanuel Macron államfő néhány órával azután, hogy a kormány legmagasabb szintre emelte a terrorkészültséget. (nu persze; csak a vak nem látja még, hogy Macron bármilyen lehetőséget megragad egy kis rivaldafényért...)


Franciaország országszerte megemelte a terrorkészültségi szintet, miután egy teltházas oroszországi zenés szórakozóhelyen 137 halálos áldozatot követelő merénylet történt. (nu, hát ezért ilyen "jólértesült" Macron; vészhelyzetre volt szüksége lázadozó népe ellen)


Mivel családom hagyományos értékeket képvisel, nem volt arról tudomásunk, hogy a Vogue Ball az mit jelent (azóta utána néztünk). Ha tudjuk, nem mennek el erre a számunkra aberráltnak minősített valamire. Feleségem és kislányom 10-15 perc habozás után elhagyták az előadást, – addig féltek kimenni… – és utána a lányom több percen keresztül sírt, olyan mély nyomot hagyott benne ez az egész. Amit kifejezetten sérelmezek az az, hogy a Francia Intézet miért nem tájékoztatott arról, hogy a Vogue Ball az pontosan mit jelent, hogy miért nem volt kiírva az , hogy 18 év alattiak ne látogassák ezt a rendezvényt, illetve hogy miért nem tüntették fel azt, hogy a rendezvény LMBTQ Drag bemutató? Ez egyébként fontos lenne véleményem szerint a szórakozó helyek, fürdők és egyéb intézmények esetében is, hogy aki nem akar hasonló szituációba keveredni, az dönthessen információ birtokában. Egyébként a rendezvény szombaton 15.45 kor kezdődött, tehát már az időpont sem utalt ilyen jellegű előadásra.
Az erőszakos mozgósítás és a toborzóirodák munkatársai által elkövetett törvénysértések ellen tüntetők lezárták a nemzetközi jelentőségű Kijev-Csap főutat hétfőn délelőtt Munkács közelében.


“Úgy ítéltem meg, hogy nincs értelme erről a témáról beszélni anélkül, hogy bizonyítékalapot mutatnánk be, ezért lemondtam a lengyel külügyminisztériumban tett látogatásomat” – mondta.


Jelentős lépés történik hazánk energiabiztonságának biztosításában.


Van kérdés?


Netanjahu lemondta a Washingtonba utazó küldöttséget, ami a Hamász rafahi zászlóaljainak elpusztítására és a túszok kiszabadítására irányuló műveletről tárgyalt volna.


New York állam fellebbviteli bírósága úgy döntött, hogy Donald Trump volt elnöknek nem kell előteremtenie 464 millió dollárt ahhoz, hogy fellebbezhessen egy ellene hozott ítélet ellen. A döntés értelmében „csak” 175 millió dolláros óvadékot kell letennie Trumpnak.


Nem ez az első ilyen eset. Az orvos döntését állítólag az váltotta ki, hogy a helyi újságban látott egy fotót a politikusról, Heiko Nüßnerről, aki pártja egyik rendezvényén vett részt. Ezután az orvos azt mondta neki, hogy

egyértelműen eltérő politikai nézeteik miatt keressen új rendelőt. (nu, ez már a vég; a demokrácia vége)


Szombaton húsz, illegális bevándorlókat szállító hajó kötött ki Lampedusán.
Toroczkai László (Mi Hazánk) azt tette ma szóvá napirend előtt a parlamentben, hogy a közösségi médiában nem lehet leírni egy parlamenti párt frakcióvezetőjének a nevét. Jogerős ítélet van arról, hogy az Instagram-oldalát vissza kell állítani, de a Meta ezt nem teszi meg, packázik a magyar bíróságokkal - mondta. Véleménye szerint a közösségi média nemcsak cenzúráz, de beavatkozik a magyarországi demokratikus folyamatokba, a választásokba.
A politikus rámutatott: már szinte mindenki zsebében ott lapul a bankkártya, sőt az iskolákban az osztálypénzt sem készpénzben, hanem már átutalással szedik be, ezzel is hozzászoktatva a gyermekeket a kártya használathoz. Vajon mennyien ragaszkodnának a bankszámlájukhoz, ha a munkáltatók nem tennék kötelezővé ezt a munkabér kifizetési módot? – teszi fel a kérdést Fiszter. Beszélt a régi szabályozásról is, mely kimondta, hogy a munkavállaló döntheti el, hogy készpénzben vagy átutalással szeretné megkapni a munkabérét. Ezt 2023 januárjában a kormány módosította, így megszűntek az egyenlő feltételek a munkabérek kifizetési módjairól, továbbá prioritásként emelte ki, hogy a munkáltatók inkább bankszámlára fizessék ki a béreket. A 2023-as év végére, több mint 10 000 000 db bankkártya volt forgalomban, ami azt bizonyítja, hogy a kormány kinek az érdekeit nézi.


Magyar Márton korábban a Simicska Lajos-féle HírTV munkatársaként tevékenykedett, a televízió ellenzéki korszakában. HírTV-sként említésre méltó riportja volt, amikor a 2017 áprilisi CEU-s tüntetésről tudósított, mint Kálmán Olga munkatársa, segítője. Magyar Márton a közösségi oldala alapján - a Színház és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) tanult. A szolidaritását is kifejezte a balos SZFE-tüntetésekkel is.


Egy kutatócsoport kifejlesztett egy "hatékony új eszközt a mesterséges intelligenciában" (AI), amely képes megjósolni, hogy valaki valószínűleg megkapja-e a COVID-19 oltást. A Cincinnati Egyetem szerint az új AI eszköz "demográfiai adatokból és személyes ítéletekből származó kis adatkészletet használ, mint például a kockázattól vagy veszteségtől való idegenkedés", hogy azonosítsa az emberek "jutalmazási és ellenszenves ítélet" mintáit, amelyek segíthetnek megmagyarázni az oltásra való hajlandóságot.


A kereszténység keretei között a „haladás” fogalma értelmezhetetlen. Krisztus ígérete a menyországról szól, aminek nincsenek fokozatai. A földi élet pedig mindenféleképpen csak zarándokút, átmeneti, teljesen lényegtelen, milyen technikai-politikai-gazdasági viszonyok között történik. A középkori sárkunyhóból üdvösségre jutó pontosan ugyanoda kerül, mint aki a huszonegyedik század high-tech világából boldogul meg. Ezért bármilyen, a társadalomban előre lépésnek, haladónak minősített változás a transzcendens felől nézve érdektelen. A modern mint pozitív jelző (modern ember, modern nő) tehát egy olyan materialista szemléletet tükröz, amelyik úgy képzeli, hogy a földi életben van egyfajta (pozitív) fejlődés, és emiatt magasabb rendű a jelenlegi a múltbelinél. Ennek teljesen téves kivetülése például az, amikor a köztársasági államformát jobbnak, „haladóbbnak” gondoljuk a monarchiánál, vagy a nemek közötti különbségek eltüntetését női emancipációnak nevezzük, és ünnepeljük.1 017 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK