top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.03.29.


Délelőtt olajszentelési misét tartanak a püspöki székesegyházakban. A püspök együtt misézik az egyházmegye papjaival, megszenteli a keresztelendők és a betegek olaját, valamint a krizmát. A papság ilyenkor megújítja szenteléskor tett ígéreteit. Este minden templomban szentmisével emlékeznek az Utolsó Vacsorára, az Oltáriszentség és az egyházi rend alapítására – közölte nagycsütörtökre vonatkozó tájékoztatójában a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.


A Jézus és tanítványai életét feldolgozó nagysikerű amerikai sorozat, a Chosen szinkronizálásáért felelős szervezet, a Fordított Királyság bejelentette, hogy az első és a második évad után mától magyar szinkronnal megtekinthető a 3. évad összes epizódja is. 
Magyar Péter kukákat döntött az autója elé, beült a kocsi hátsó ülésére, amivel el akart hajtani, elvette a táskáját, bezárta egy szobába, késsel járkált a lakásban – mondta el Varga Judit házassága mélypontjairól Hajdú Péternek a Frizbi TV YouTube-csatornáján szerdán közzétett interjúban. Kijelentette: amikor Magyar Péter már nem tudott nyomást gyakorolni rá, hogy úgy viselkedjen, ahogy szeretné, akkor sakkban próbálta tartani.


A Hungarian Animal Rights Corps (HARC) nevű vegán csoport az állatok jogaiért demonstrált húsvét alkalmából a Ferenciek terén levő katolikus templom előtt. Installációjul része volt többek között egy felállított fakereszt, egy művért könnyező plüssnyuszi, egy futószalag, rajta (mű)véres plüss kiscsibékkel és egy megnyúzott bárányt ábrázoló műanyag bábu.
Az amerikai hírszerző ügynökségek nem adták át orosz kollégáiknak az összes információt, amellyel rendelkeztek a Corcus City Hallban elkövetett terrortámadás veszélyéről, mert féltek, hogy felfedik forrásaikat – jelentette a New York Times európai és amerikai biztonsági szolgálatok tisztviselőire hivatkozva.


“Nem, de az amerikai hírszerző szolgálatoknak valószínűleg voltak nyomai” – mondta Scholz a Maerkische Allgemeine Zeitung című lapnak adott interjújában arra a kérdésre, hogy a német hírszerzés tudott-e a terroristák terveiről, amelyekre az amerikaiak figyelmeztették Oroszországot.


"Megalapozott bizonyítékokat" szereztek arra vonatkozóan, hogy a feltételezett támadók Ukrajnából kaptak finanszírozást kriptovaluta formájában, amit aztán a terrortámadás előkészítésére használtak. VILAG HELYZETE


Lengyelország, Csehország vagy a balti államok elleni esetleges orosz támadásról szóló kijelentések csak propaganda, amelyet a kormányok folytatnak, hogy megijesszék polgáraikat, “hogy további finanszírozást szedjenek ki az emberekből, hogy ezt a terhet a vállukon viseljék”.


„Több fegyverre van szükségünk, ezen dolgozunk” – hangsúlyozta Denisz Smihal.


Bár az európai gazdák tiltakozásának hatására, az EP-választások közeledtével szigorítanának az ukrán importon az Európai Unió vezetői, ám a búza mennyiségét nem korlátoznák, ami Magyarország számára értelemszerűen elfogadhatatlan.


A gazdatüntetések is megmutatták, hogy eresztékeiben recseg-ropog az EU mezőgazdasági támogatási rendszere – véli a Stradamus Zrt. tanácsadó testületének tagja. Boros Gergő agrárszakértő szerint a termőföld ma egyre kevésbé jó befektetés, főként mert Ukrajna EU-hoz történő közeledésével a mai uniós közös agrárpolitika látványosan terhes a gazdáknak


"Tényleg érezzük, hogy ez sokkal, sokkal rosszabb, mint korábban volt" – nyilatkozta Rehoma Sluszny a Sky Newsnak.


Szüksége van az amerikai muzulmán szavazókra ezért üti Izrael hátát.


Hatásos borítóval jelentkezett az Economist című brit gazdasági hetilap március 23-i száma: címlapján a sivatagi szél szaggatja Izrael zászlaját. A cím: "Izrael egyedül van".


Természetes módon növeli a gyümölcsök és zöldségek frissességét a Liva fejlesztése. (nu, persze; nincs is természetesebb, mint egy okosmatricás evolúció)


A vállalat azért hozta meg ezt a döntést, hogy ezzel is javítson az ország rendkívül alacsony születési arányán.


Az LMBTQP-propagandafelvonulás helyett a Mi Hazánk Mozgalom ellentüntetését tiltotta be a rendőrség a homoszexuális pedofilbotrányok ellenére idén is, noha ugyanabban a lehetséges első másodpercben nyújtotta be mindkét fél a bejelentését. A kormánytól az LMBTQP-propagandafelvonulás mindenkori betiltását követeli a Mi Hazánk, különben szemfényvesztés a gyermekvédelmi törvény is – írja közleményében Novák Előd, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője. 
A Universal Society of Hinduism elnöke, Rajan Zed felszólította a Magyar Állami Operaházat, hogy vonja vissza a 2025 júniusban bemutatandó A bajadér című balettet a keleti vallási és kulturális hagyományok bagatellizálása miatti aggodalmakra hivatkozva – írja a Blikk. A vezető szerint a magyar intézménynek tartózkodnia kellene a hagyományok kisajátításától és egész közösségek nevetségessé tételétől. Szerinte a balett „egy gazdag civilizáció durva lekicsinylése”. A hindu vezető felszólította az Operaház főigazgatóját, Ókovács Szilvesztert, Solymosi Tamás balettigazgatót és Almási-Tóth András művészeti igazgatót, hogy értékeljék át az eljárásaikat, és biztosítsanak kulturális érzékenyítő képzést a vezetőiknek. Az Operaház az alábbi közleménnyel reagált a vádakra: "...A Magyar Állami Operaház mindent megtesz annak érdekében, hogy produkciói nézőit ne sértsék meg kultúrájukban, hitükben, vallásukban vagy etnikumukban. Ezt szem előtt tartva bízunk abban, hogy ha a klasszikus balettirodalom egyik gyöngyszemének számító Bajadér bemutatóit olyan multikulturális fellegvárakban sem kísérik botrányok, mint az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Ausztrália vagy Franciaország, akkor a Magyar Állami Operaház hagyománytisztelő produkciója sem válik konfliktusok forrásává.”


Ő képviseli Írországot az idei Eurovíziós Dalversenyen.815 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK