top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.03.30.

Nagypéntek az egyházi év legcsendesebb napja: Jézus elítélésének, megkínzásának, halálának és temetésének napja. Ezen a napon nincs szentmise. Arra a napra emlékezünk, amikor maga az örök Főpap mutatta be áldozatát a kereszt oltárán.
A miniszter egy kézzel írott feljegyzéssel kiegészítette az utasítást azzal, hogy szervezzék meg a rendfenntartó erők fizikai jelenlétét minden templom előtt, különösen a pénteki és a hétvégi istentiszteletek idején. A miniszter ezt az utasítást a prefektusoknak személyesen elküldött SMS üzenetben is megerősítette.


Moszkva arra kényszerítette Kijevet, hogy válasszon az emberveszteség vagy a területvesztés között – véli Jerome Pellistrandi nyugalmazott francia tábornok, a Revue Defense Nationale főszerkesztője. VILAG HELYZETE


Nicolas Dupont-Aignan, a "Kelj fel Franciaországért" politikai mozgalom vezetője nyilatkozta. VILAG HELYZETE


A háború kitörése óta a nyugati vállalatok sok százmillió dollár értékben vásároltak az oroszoktól a repülőgépiparban nélkülözhetetlen titánt. Sem az USA, sem az Európai Unió nem vetett ki szankciót rá, az üzlet tehát – a felesleges titkolózás ellenére – zavartalanul folytatódik.


Az ukrán kormánynak nyitottabbnak kellene lennie a nyilvánosság felé, hogy közölje a harctéri helyzetről szóló kemény valóságot – mondta az amerikai külügyminisztérium egyik magas rangú tisztviselője.


Több ország magas rangú tisztviselői nem nyilvános megbeszéléseket folytatnak az ukrajnai konfliktus megoldása érdekében – közölte Olaf Scholz német kancellár. A Kreml azonban Dmitrij Peszkov szóvivő szerint nem vesz részt ezeken a konzultációkon.


“Megértem, hogy ez lesújtóan hangzik, különösen a fiatalabb generáció számára, de mentálisan fel kell készülnünk egy új korszak eljövetelére. Egy háború előtti korszakban vagyunk. Nem túlzok”. (nu, hogy egy ilyen ökör háborús héja legyen lengyel barátaink miniszterelnöke...; szegények ehetik, amit maguknak főztek; nu meg mások...)


Megvétózta pénteken Andrzej Duda lengyel elnök az esemény utáni tabletták vény nélküli forgalmazását lehetővé tévő törvénymódosítást – közölte az elnöki hivatal.


Az éjszakai villamosok 48 ezer holland zsidó deportálásában segédkeztek. (nu, a holokausztüzletnek sem lesz soha vége)


Franciaországban fokozott készenlétet rendeltek el az olimpiai játékok idejére a potenciális támadások miatt. (nu, globalista rendfenntartó hadgyakorlat; éljen a sport!)


...és emlékezetes fotót készített a fiatal brit állampolgárokkal.
A zsidó állam a nemzetközi nyomás ellenére is megkezdte a terroristák utolsó fellegvárának elszigetelését.


Igaz, még csak telefonon.


"Áttörés a parazitológia tudományágában".


Incze Bélának, a Légió Hungária vezetőségi tagjának és társainak tárgyalása a BLM-szobor ledöntése miatt.
A bíróság azzal magyarázta döntését, hogy rosszak Magyarországon a börtönkörülmények, ami káros lenne a szélsőbaloldali erőszakkal gyanúsított férfi mentális egészségére. Említették továbbá a Marchesit fogadó intézményről való tájékoztatás elmulasztását, valamint a büntetés aránytalanságát.


Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője, a Külügyi Bizottság alelnöke megkeresésünkre elmondta, hogy Magyarország azért nem ratifikálta a dokumentumot, mert az Isztambuli Egyezmény egyes cikkelyei olyan genderideológiát képviselnek, amelyek nem választhatók le az Egyezmény előírásainak belső jogba való beültetésétől, annak szerves részét képezi, amely ezáltal teljesen szembe megy a hagyományos családmodellel és a magyar kormány családpolitikájával.


"Beprogramozhatják úgy, hogy a hitelkártyáid csak az otthonodtól fél mérföldes körzetben lévő élelmiszerboltokban működjenek. De nem vehetsz benzint, nem engednek repülőjegyet kapni, nem engedik, hogy az ország más részein utazz, vásárolj termékeket és élelmiszereket."

693 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page