top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.03.31.

A földi élet a maga sokszínű megjelenésében isteni ajándék.


Mi mindenről ülésezett és tudott a Robert Koch Intézet a PLAN-démai kapcsán? Egy kis ízelítő abból a protokollból, amit a Multipolar magazin perelt ki, és amelynek kb. 1/3 része ki van takarva.A Nyugat vezetői nagy terv nélkül kapkodnak, a globális Dél és Kelet egymásra talált, mi, magyarok pedig végre valóban közvetítő szerepbe léphetünk – mondja Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhelyének vezetője. Interjúnk!


Dekriminalizálták a kemény drogok birtoklását kanadai Brit Columbiában egy éve: a helyzet remélt javulása helyett csak további romlást tapasztaltak.


Az elnök döntését felháborodással fogadták a konzervatív körökben.


A 7-es számú mariupoli kórházban talált dokumentumokat 2008 és 2016 között állították össze. Az iratanyag első vizsgálatának eredményeiből egyértelműen kitűnik, hogy számokkal ellátott és név nélküli szereket teszteltek embereken, illetve egy év alatti csecsemőkön is végeztek vizsgálatokat. A dokumentumok általában olyan cégeket is említenek, mint a Pfizer ( USA ), AstraZeneca (Egyesült Királyság, Svédország ), Celltrion ( Dél-Korea ), Novatris International AG ( Svájc , USA), IQVIA (korábban Quintiles és IMS Health Inc, USA, Egyesült Királyság). , Sanofi ( Franciaország ), Galapagos NV (Belgium), Janssen Pharmaceuticals (jelenleg Johnson & Johnson Innovative Medicine, Belgium), Abbott Laboratories (USA), Covance (jelenleg Labcorp Drug Development, USA), Merck KGaA ( Németország ), Centocor Biopharmaceutical ( Hollandia ).


“Mert továbbra is gyűlölnünk kell őket, mert a gyermekeinknek hamarosan meg kell halniuk a harctéren, hogy megvédjék a nyugati elit pénzügyi érdekeit” – írta de Graaff...


A NATO-szerződés 5. cikkely, amely kollektív válaszlépésre szólítja fel a szövetséget, nem alkalmazható, ha egy tagország katonáit Ukrajnába telepítik, és Oroszország megtámadja őket – állítja a német parlament szakértői csoportjának jelentése, amelyet a dpa hírügynökség látott.


Volodimir Zelenszkij elnök jelezte, hogy Ukrajna 1991-es határaihoz való visszatérés már nem előfeltétele a Moszkvával folytatott béketárgyalásoknak, még akkor sem, ha továbbra is a saját “békeformuláját” szorgalmazza, amelyet a Kreml abszurdnak minősített. Ukrajna nyugati támogatói ragaszkodnak ahhoz, hogy a békerendezés csak Kijev feltételei mellett valósulhat meg, és megesküdtek, hogy folytatják a fegyverszállításokat “addig, amíg szükséges”. Oroszország hangsúlyozta, hogy semmilyen külföldi segítség nem fogja megváltoztatni a konfliktus kimenetelét.


Az elnök szerint Ukrajna nagyvárosai is komoly veszélybe kerülhetnek.


Ellentétben tehát azzal, amit Ferenc hisz és tanít, a katolikusok és a muszlimok korántsem ugyanannak az erkölcsi értékrendnek a talaján állnak. Ennek az az oka, hogy bár sok katolikus hisz ebben, a katolikusok és a muszlimok mégsem ugyanazt az Istent imádják, és még csak nem is ugyanazt a Jézust „tisztelik”, ahogyan azt a Vatikáni Zsinat dokumentuma, a Nostra Aetate tévesen állítja. És kérek mindenkit, senkit se tévesszen meg az a fohász, amit Ferenc virágvasárnap rebegett el az elkövetőkért. Azért imádkozott, hogy Isten „térítse meg azoknak a szívét, akik megtervezik, szervezik és végrehajtják ezeket az embertelen cselekedeteket, akik megsértik Istent, aki pedig megparancsolta: „Ne ölj!” Ferenc tehát nem azt kéri, hogy térjenek át a kereszténységre, hanem azt, hogy térjenek meg az „igazi” avagy „hiteles” iszlámra, amely – mint írta – „szemben áll az erőszak minden formájával”. Továbbá térjenek meg ahhoz az iszlámhoz, amelyben Ferenc hite szerint semmi olyasféle parancs nincs, ami a hitetlenek megölésére buzdítana. Úgy tűnik, hogy Róma püspökének iszlámmal kapcsolatos ismeretei nagyrészt azokon a meséken alapulnak, amiket imám barátai adnak neki elő.


Azokon a tádzsik településeken járt a BBC stábja, honnan az Iszlám Állam Moszkvában gyilkoló fegyveresei érkeztek – a helyiek egyszerűen nem hiszik, hogy ők tették ezt. (...) Leginkább a pénztelen vendégmunkások között próbálkoznak az iszlamisták, elsősorban a közösségi médiafelületek üzenetküldő platformjain veszik fel a kapcsolatot, és pénzt ígérnek az együttműködésért cserébe. (...) Ennek ellenére a lojobi emberek nem hiszik, hogy ismerősük valóban terroristává vált volna, és ő követte volna el a merényletet társaival. „A biztonságiak annyira összeverték, annyira megkínozták, hogy vélhetően még Lenin haláláért is vállalta a felelősséget" – mondta a brit hírügynökség riporterének az egyikük. “Minden blokk megsemmisült, a segédberendezések megrongálódtak. A pusztulás mértéke különböző, a teljestől a jelentősig. Most a vállalat még mindig a romokat bontja, a berendezések nagy részéhez nem lehet hozzáférni. Ezért nincs lehetőség a károk mértékének pontosabb felmérésére, nincsenek pontos számok a helyreállításhoz szükséges összegre vonatkozóan, és nincsenek előrejelzések a javítás idejére vonatkozóan” – idézi a lap a cég közleményét.
Az ukrán csapatok komoly nehézségekkel küzdenek a frontvonalon – idézte az Ukrinform hírügynökség Olekszandr Szirszkijt, az ukrán fegyveres erők főparancsnokát. “A helyzet a fronton nagyon nehéz. Kétségtelen, hogy minden nap maximális erőfeszítést követel katonáinktól és tisztjeinktől” – mondta.


Szúrópróbaszerű ellenőrzésekre azonban lehet majd számítani a repülőtéri határátkelőhelyeken.


Célba ért a magyar segítség Afrikába, már pakolják ki a mintegy tízezer tonna gabonát Szudán partjainál - közölte a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebook-oldalán.


Az olasz balközépnek mondott Demokrata Párt (Partito Democratico – PD) elnöke, Elly Schlein vetette fel, hogy a bolsevista terroristát, Ilaria Salist jelölni kellene a párt színeiben az EP-választásra. Az ötletről a La Republica számolt be. Schlein politikájában támogatja az abortuszt, a ferde hajlamúak jogait, a drogliberalizációt, Ukrajna fegyverzését és pénzelését, valamint az Európai Egyesült Államok létrehozását.


A védelmi miniszter szerint fokozni fogják a hadműveleteket.


Várhatóan előrehozott választások lesznek Bulgáriában az EP-választással egy időben, miután lehetetlenné vált egy működőképes kormány alakítása a Denkov-kormány lemondás óta eltelt három hétben.


A szövetségi hatóságok adatai szerint az Egyesült Államok teljes üvegházhatásúgáz-kibocsátásának 29 százaléka származik a közlekedésből, csak a közúti közlekedés pedig 23 százalékot tesz ki. Az Amerikai Üzemanyag és Petrolkémiai Előállítók nevű szervezet (American Fuel & Petrolchemical Manufactureres) és az Amerikai Üzemanyag Intézet (American Petroleum Institute) vezetői közleményben tiltakoztak, és a kongresszust arra szólították fel, hogy szavazzon a szabályok módosításáról, valamint kilátásba helyezték, hogy az előírások miatt bíróságon perlik be a kormányzatot.776 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK