top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.04.01.

Az izraeli hadsereg hidegvérrel kivégzett két, kezében fehér vásznat lengető, s a Gázai övezet északi részében levő otthonaikba visszatérni kívánó fiatal palesztin polgári személyt. Az amatőr, rossz minőségű videófelvétel tanúsága szerint izraeli katonák buldózerrel a homokba, illetve szemétrakásba „temették el” a meggyilkolt két palesztint. Az izraeli hadsereg állítása szerint azért buldózerrel, mert attól tartottak, hogy testükre robbanószerkezetet erősítettek – írja Jediot Aharonot és az aljazeera.net.
„Amikor a hazugságot avatják világrenddé” – talán sose volt még aktuálisabb Franz Kafka A per című regényében megfogalmazott meglátása, mint ezen a héten, amikor az ENSZ palesztin területekkel foglalkozó különmegbízottja, Francesca Albanese „Egy népirtás anatómiája” című jelentésében népirtással vádolta Izraelt – írja a Jüdische Allgemeinében megjelent cikkében Maria Ossowski.
A moszkvai merénylettel kapcsolatban még mindig több a kérdőjel, mint a pont. Robert C. Castel elemzése. (nu, egy valami hiányzik belőle: a valószínűségek összeszorzása)


Az erről szóló, Putyin által aláírt rendelet vasárnap került fel a Kreml honlapjára.


Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója megismételte meggyőződését, hogy Ukrajna pozíciója az ellenségeskedések minden egyes napjával gyengül, és arra figyelmeztetett, hogy az “igazi kérdés” az, hogy Kijev mennyi területet és hány életet veszít, mielőtt tárgyalóasztalhoz ülne Moszkvával.


A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint az ukrán fegyveres erők számára fegyvereket, katonai felszereléseket és lőszereket gyártó és javító védelmi ipari vállalkozások munkája megszakadt.


Serif egyike volt azon kevés megmaradt tisztviselőknek, akik Zelenszkij mellett szolgáltak az elnöksége első napja óta, 2019 májusában vette át a posztját. Mielőtt a politikába került volna, hosszú ideig közeli üzlettársa volt Zelenszkijnek, akivel együtt alapította a Kvartal 95 (95. kerület) komédiastúdiót.


Az Európai Unió lezárta légterét a török Southwind Airlines légitársaság előtt, mivel állítólagosan kapcsolatban áll Oroszországgal – jelentette a héten az Aero Telegraph svájci székhelyű hírportál. A beszámoló szerint az intézkedés az ukrajnai konfliktus miatt Oroszország ellen bevezetett szankciókkal függ össze.


Így kommentálta a német diplomata megjegyzéseit Vlagyimir Putyin “vágyáról”, hogy a NATO-t belerángassa a konfliktusba.


Bauer, aki 2017 és 2021 között a holland fegyveres erők parancsnoka volt, pénteken Rigában újságíróknak nyilatkozva azt mondta, hogy “semmi jel nem utal arra, hogy Oroszország támadást tervezne bármely NATO-tagállam ellen”.


Párizs polgármestere azt javasolta, hogy az orosz és belorusz versenyzők maradjanak távol az idei nyári olimpiai játékoktól a francia fővárosban, annak ellenére, hogy hivatalosan engedélyezték, hogy semleges színekben induljanak. (nu, a francia katonákat viszont szívesen látnák az oroszok ellen)


A polgármester szavaira reagálva Zaharova megjegyezte, hogy Oroszországnak “hatalmas választéka van [árukból], amelyekkel számos francia termék helyettesíthető”. Előre jelezte, hogy ha további ilyen jellegű kijelentések hangzanak el Párizsban, “a francia üzleti élet képviselői a gazdák után megrohamozzák a párizsi városházát is”.


Legalább 500 migránst és hajléktalant költöztettek át a fővárosból Franciaország vidéki területeire és kisvárosaiba, miközben Párizs a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére készül. A költözést humanitárius aktivisták és egyes helyi hatóságok a hajléktalanok elrejtésére tett kísérletnek tartják.
Néhány év alatt minden összejött. Az ukrajnai háború az orosz piacot nyitotta meg, a feltörekvő gazdaságok elkezdtek autót venni, a technológiai fejlesztések pedig gyorsabbak Kínában, mint bárhol máshol a világon. Birodalom született.


Merész döntés született egy francia faluban lebonyolított népszavazáson: csupán pár szavazattal, de betiltották az okostelefonok használatát a közterületükön. A lakóknak abból lett elegük, hogy egyesek naphosszat rá vannak tapadva a kis képernyőre. De vajon fel lehet-e venni a harcot ily módon a szinte mindenkinél kézben lévő eszközökkel?


Joe Biden amerikai elnök ismét botrányt okozott, miután március 31-ét nyilvánította transzneműek láthatóságának napjává – amely idén egybeesik a katolikus húsvét vasárnapjával.Méltóságteljesen, fegyelmezetten, szívvel-lélekkel énekelték több ezren a magyar és a székely himnuszt húsvétvasárnap a csíkszeredai Szabadság téren, a Kárpát-medence legnagyobb ételszentelésén - írja a Székelyhon.
A kereszténység elsősorban nem valamiféle szirupos, hippijellegű univerzális szeretetről szól, hanem a lelkek üdvéről.


 730 megtekintés

Comentarios

No se pudieron cargar los comentarios
Parece que hubo un problema técnico. Intenta volver a conectarte o actualiza la página.
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page