top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.04.05.

A terjeszkedéstől, a termeléstől és a kereskedelemtől a hitelezés és a spekuláció felé való elfordulás évszázadok óta a hanyatlás előidézője és visz a jelzőválság, majd a bukás irányába. VILAG HELYZETE


Szijjártó Péter tudatta, hogy a tagállamok egy jelentős része jól láthatóan Mark Rutte leköszönő holland miniszterelnök megválasztását támogatja a tisztségre. De Magyarország ezt nem fogja tudni megtenni, mivel a NATO védelmi szövetség, ahol a legmagasabb szintű bizalomra van szükség a vezetők irányában" - hangsúlyozta. Mi, magyar részről nem tudjuk a bizalmunkat, nemcsak a legfelső, hanem semmilyen szinten sem egy olyan emberbe helyezni, aki korábban Magyarország térdre kényszerítéséről beszélt. Azt hiszem, hogy ez érthető mindenki számára" - húzta alá. A miniszter végezetül kifejtette, hogy van még néhány tagállam, amely hezitál, és Klaus Iohannis román elnök jelöltsége ebből a szempontból új helyzetet teremtett.


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Tucker Carlson amerikai újságíró többszöri meghívását egy interjúra – árulta el a Fox News egykori műsorvezetője.


Ukrajnának nincs más választása, mint hogy támadásokat indítson Oroszországon belül, többek között az olajipari infrastruktúrája ellen, mert hadserege folyamatos kudarcokkal néz szembe a harctéren – jelentette a The Guardian az ország katonai hírszerző szolgálatának, a GUR-nak a vezetésére hivatkozva.


Több száz embert keresnek csak Lviv régióban.


“A konvojunkat ért légicsapások nem csak valami szerencsétlen tévedés voltak a háború ködében” – írta Andres a Yedioth Ahronoth napilapban. “Ez egy közvetlen támadás volt egyértelműen megjelölt járművek ellen, amelyek mozgását az IDF ismerte”. A Haaretz című napilap kedden arról számolt be, hogy az IDF szándékosan vette célba a WCK konvoját, mert azt gyanították, hogy egy Hamász-ügynök utazik a csoporttal. (nu, tetszenek érteni, hova vezet a "kiválasztottság", a "felsőbbrendűség"?; egy, azaz egyetlen Hamasz-ügynök ottlétének gyanúja elegendő ahhoz, hogy önkénteseket (!!!), emberségből példát mutatókat tömegével legyilkolásszanak!)


Izraelnek kártérítést kellene fizetnie azon lengyel segélyszervezeti alkalmazott családjának, akinek a halálát okozta a Gázai övezetben – jelentette ki Andrzej Duda lengyel elnök csütörtökön Varsóban.


A ciprusi elnök szerint az EU-nak addig nem kellene pénzügyi támogatást nyújtania Libanonnak, míg a migránsáradat folytatódik.


Az Emberi Méltóság Központtal és petíciónk aláíróival együtt arra kérjük a kormány tagjait és az országgyűlési képviselőket, hogy továbbra se ratifikálják az Isztambuli Egyezményt, hanem a valódi áldozatsegítő-hálózat megerősítésén munkálkodjanak. Liberális csoportok újra az Isztambuli Egyezményt erőltetik, de értékvédők szerint nem az a megoldás.
A költségvetési megszorítások miatt 4200 workshopot kell törölni.
a 69. Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottság elnökévé a 2025-ben kezdődő kétéves ciklusra.


Először is a bíróság megerősítette az állam abortusztilalomhoz való jogát, zöld utat adva a hathetes tilalom május 1-jei életbe lépésének. A bírák azonban 4-3 arányban jóváhagyták azt a novemberi választási kezdeményezést is, amely – ha elfogadják – hatályon kívül helyezné a hathetes tilalmat, és az állam alkotmányában rögzítené az abortuszhoz való széles körű hozzáférést. (nu, éljen a népuralom helyett a joguralom!)


A szociológus szerint lassan a budapesti szülők is „attól félnek, hogy a gyerekeik nem fogják szeretni őket, ha felküldik őket a szobájukba”.


A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára – jelentette be Tomás Drucker szlovák oktatásügyi miniszter pozsonyi sajtótájékoztatóján. „Az OECD kutatásai szerint a gyerekeknek a mobiltelefonok használatát nem szabályozó közegben bizonyíthatóan gyengébb az összpontosítási képességük, és ennek következményeként a tanulmányi eredményeik is rosszabbak.


Az indoklásban szerepelt, hogy az antifa támadásokban való részvétellel vádolt férfire „embertelen bánásmód várna a magyar börtönökben.” (nu, jó vicc, Móric; akkor várjuk újra szeretettel)


Ha az olasz Demokrata Párt valóban elindítaná az EP-választáson a Magyarországon ártatlan emberekre brutális kegyetlenséggel támadó Ilaria Salist, akkor a mentelmi jogára hivatkozva szabadon távozhatna a szélsőbaloldali antifa aktivista a magyar börtönből – írja a Corriere della Sera.


Így bízz a hatóságokban, az orvosokban és a tudományban – mindenkire rábízom, szerinte ezt miért csinálják. ANGELIKA MIHALIK

1 153 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page