top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.04.06.

A fentiek alapján a jelen jogvita egy olyan készítmény beadása alóli mentességről szól, ahol egy 13 éves gyermek azt szeretné elérni, hogy ne oltsák be kötelezően egy higanyt és sütőélesztőt tartalmazó oltással egy olyan betegség ellen: - amely betegségből szinte minden fertőzött fölépül; - amely betegség kockázati csoportja az injekciós kábítószerhasználók és a nagy kockázatú szexuális érintkezést gyakorló emberek. Angelika Mihalik


E heti helyzetértékelésünk egyenesen Izraelből.


A Tóra-tanulmányozását már nem ismerik el hivatalosan az IDF-be való bevonulás alóli felmentés alapjául.


Az Egyesült Államok órákon illetve napokon belül lépést vár el Izraeltől a gázai humanitárius helyzet javítása és a segélymunkások védelme érdekében - közölte a Fehér Ház csütörtökön, miután Joe Biden amerikai elnök telefonon egyeztetett Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel. (nu, folytatódik a színjáték; amott az utolsó csepp ukrán, itt az utolsó csepp palesztin vérig...)


Az Egyesült Államok és Németország vonakodik felvenni Ukrajnát a NATO-ba, annak ellenére, hogy attól tartanak, Kijev orosz nyomásra összeomlik – jelentette csütörtökön a New York Times. Az Egyesült Államok vezette szövetség tisztviselői aggódnak, hogy egy ilyen drasztikus lépés “belerángatná őket az 1945 óta legnagyobb szárazföldi háborúba Európában” – írta a lap, hozzátéve, hogy a NATO inkább a “középutat” keresi.


A krasznogorszki Crocus City Hallban elkövetett terrortámadás egyik vádlottjának telefonjában katonai egyenruhás, ukrán zászlókkal pózoló emberekről készült fényképeket találtak – közölte az orosz Nyomozó Bizottság a Telegram-csatornáján. (nu, lássuk be, elég soványka bizonyíték)


“Két éve nem hívtam és nem beszéltem vele” – mondta Sefir. “Most más emberekkel dolgozik. Nem kommunikál velem, nem hív fel. A hívásaim megválaszolatlanok maradnak”. “Nos, tudja, én beszélek oroszul” – magyarázta. “Szeretem az orosz nyelvet, az orosz kultúrát… Nem nézhetem, ahogy Puskin műemlékeit lerombolják a hazámban”.


A világhírű szerb filmrendező köszönetet mondott az orosz elnöknek a „személyes történelmi igazságtételért” Ukrajnával kapcsolatban.
Oroszország befagyasztott tartalékainak lefoglalására irányuló bármilyen lépést “megfelelő jogi támogatással” kell alátámasztani – mondta Julie Kozack, az IMF szóvivője csütörtökön egy szokásos tájékoztatón.


Hatalmas, 600 millió eurós Covid-csalás miatt foglaltak le sportautókat és egy luxuscikkeket. A római rendőrség csütörtökön több mint 20 gyanúsítottat tartóztatott le Olaszországban, Ausztriában, Romániában és Szlovákiában az EU világjárvány utáni helyreállítási összegeihez kapcsolódó tömeges csalások ügyében folytatott nyomozás részeként.


Míg Európa gazdaságilag belerokkan, az Egyesült Államok nyerészkedik a háborús körülményeken.


Peszkov szerint a NATO-országok és maga a fennállásának 75. évfordulóját ünneplő szövetség is már közvetlenül belekeveredett az Ukrajna körüli konfliktusba. „A NATO folytatja mozgását a határaink felé, a katonai infrastruktúrájának a határaink felé való bővítését”

 – mondta.


A dán haditengerészet tévedésből aktivált egy rakétát, amelynek elindulását már nem tudják leállítani, így a dán légteret ideiglenesen lezárták – jelentették be csütörtökön a dán fegyveres erők.


A boszniai szerbek továbbra is számíthatnak Magyarország támogatására, a két nép egymásra van utalva – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a boszniai Banja Lukában pénteken, miután átvette a boszniai Szerb Köztársaság Érdemrendje láncon kitüntetést Milorad Dodiktól, a többségében szerbek lakta boszniai entitás elnökétől. Mint mondta, az Európai Unióval „sok baj van”, „én is naponta harcolok ott”, de ma nincs jobb nemzetközi keret, ahol a nemzetek meg tudnak erősödni, mint az EU. Hozzátette: mindent meg fog tenni, hogy minél közelebb kerüljenek a ma elérhető legjobb nemzetközi kerethez. A miniszterelnök fontosnak mondta, hogy júliustól Magyarország tölti be az EU soros elnökségét. Ennek jegyében külön csapat foglalkozik Boszniával – húzta alá. Mint mondta, már régen meg kellett volna születnie a döntésnek arról, hogy Bosznia-Hercegovina és Szerbia az EU tagja legyen, „évtizedeket vesztegettünk el”.


Kikötözték, lenyírták a haját, fejére hamuztak, "szexuális játékot" mímeltek.


A Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke címet most is viseli.


Tizenöt éven át faggattak több ezer gyereket holland tudósok a nemi azonosságtudatukról – itt az eredmény. Patrick Brown, az Ethics and Public Policy Center nevű konzervatív agytröszt kutatója szerint a tanulmány üzenete, hogy szkeptikusnak kell lenni a gyerek- és kamaszkori nemváltoztatás agresszív támogatásával szemben.

 

Aki 2024. április 5 és 7 között legalább 7.500 Ft-tal támogatja a VilagHelyzete oldal fennmaradását, megkapja az összes eddigi könyvújságot 50.000 Ft értékben! Egyszeri és vissza nem térő ajánlat!882 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page