top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.04.08.
(elnézést kérek a megkésett kiélesítésért... vdgy)


Magyar Péter egységre, türelemre, egymás iránti tiszteletre intett beszédében. Kérdéseket tett fel a kormányzatnak, azok súlyosak voltak és válaszra várnak. Minden oldalról jöttek a tömegek. Konzervatívok, liberálisok, szociáldemokraták, nemzeti jobboldaliak, vallásosok, ateisták, férfiak, nők, idősek meg fiatalok … a korrupció ellen, a politikai elit korlátlan hatalma ellen tiltakoztak jelenlétükkel. Bálint András színművész Radnóti Miklós híres versét szavazta el. Sok éve ez volt az első alkalom, hogy Radnóti verse hangzott el tüntetésen, a magyar parlament előtt. (nu, egy ízig-vérig zsidó honlap tudósítása...)
Magyar Péter több alkalommal hivatkozott arra, hogy százezres tömeg gyűlt össze szombati tüntetésén. Csak a Facebook felületén kétszer. Vasárnap ezt írta: "Több százezren mutattuk meg, hogy nem félünk”. Szombat este pedig ezt: "A rendőrség szerint 250 ezer, a kormánypropaganda szerint 24 ezer (😂), a valóságban 3-400 ezer ember”. Miközben, mint megírtuk, szakértői eszközökkel és a korábbi tüntetések létszámát alapul véve nemhogy a Magyar Péter által előre jósolt 100 ezres tömegről, de még 50 ezresről sem lehet beszélni... (nu, ez meg a mandi...)


Az elmúlt hetek világosan bizonyították, az évszázadok alatt semmi érdemi változás nem történt, az emberek jelentős többségének a véleményét a mai napig a fősodratú média alakítja. Hiába ismerik fel egyre többen az irányított média hazug és manipulatív mivoltát, ha annak parancsára még mindig százezrek mozdulnak meg. (...) Arról viszont nem írtak, hogy mégis, ki az a bizonyos Bárándy Péter, aki elkísérte Magyar Pétert. (...) Globalistákkal, szélsőliberálisokkal és idegenszívűekkel épül a “nemzeti” ellenállás...


ezért idegen gyerekkel csinálsz képet...
Ukrajna nemzetközi tartaléka rekordszintre, mintegy 43,8 milliárd dollárra emelkedett április 1-jén – áll az ukrán jegybank honlapján. Márciusban 18 százalékkal nőtt a tartalék a nemzetközi segélyek hatására. Az ország mintegy 9,31 milliárd dollárt kapott külföldi partnerektől, köztük 4,9 milliárd dollárt az Európai Uniótól és 1,63 milliárd dollárt a Világbanktól, ami ellensúlyozta, hogy ugyanebben a hónapban Ukrajna 728,5 millió dollárt fizetett vissza a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) és mintegy 363 millió dollárt költött a devizában fennálló államadósság kiszolgálására és törlesztésére. Ukrajna nemzetközi tartalékai jelenleg az ország importjának 5,8 havi fedezetére elegendők. Ukrajna devizatartaléka 2023-ban mintegy 40,5 milliárd dollár volt, 42 százalékkal több, mint 2022-ben. (nu, mi is fizetjük mások eszement háborúját és bődületes háborús hasznát)


Peter Pellegrinit választották meg szombaton Szlovákia következő elnökévé, megelőzve Ivan Korcok volt külügyminisztert. Pellegrini közeli szövetségese Robert Fico miniszterelnöknek, aki határozottan ellenzi a fegyverek Ukrajnába küldését.


Mindenkit meglepett, hogy Pellegrinit ekkora többséggel választották meg elnöknek Szlovákiában szombaton – mondta felvidéki politológus a Mandinernek. Pellegriniék kétszer is köszönetet mondtak az eredményváró rendezvényen a nemzetiségek és külön a magyarok szavazóknak és a Magyar Szövetségnek is a segítségért.

Ami ugyan nem konkrét cselekvés vagy akár csak ígéret, hanem csupán gesztus, de mindenképpen szokatlan, mert „a Fico-kormány alatt még ilyen gesztus sem történt soha”.


Az ukrajnai konfliktus nem eredményezett mást, mint több tízezer halálos áldozatot, és minél hamarabb meg kell oldani – jelentette ki Peter Pellegrini megválasztott szlovák köztársasági elnök. Pellegrini, aki jelenleg az országos parlament elnökeként tevékenykedik, a szavazatok 53 százalékát megszerezve nyerte meg a szombati elnökválasztást. Riválisa, Ivan Korcok volt külügyminiszter, akit nyugatbarát jelöltként jellemeztek, mintegy 47%-ot kapott. Pellegrini Robert Fico miniszterelnök szövetségese, aki ellenzi, hogy fegyvereket küldjenek Ukrajnába.


“Trump javaslata az, hogy kényszerítsük Ukrajnát a Krím és a határ menti Donbassz átengedésére Oroszországnak” – mondták a lapnak névtelenség fenntartása mellett a Trumppal és tanácsadóival folytatott beszélgetésben részt vevő források.


Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter “következményekkel” fenyegette meg a kínai vállalatokat, ha alkatrészeket vagy berendezéseket szállítanak az orosz hadseregnek. Többnapos pekingi útja során Yellen azzal is vádolta Kínát, hogy olcsó árukkal telíti a globális piacokat.


A BBC-nek adott, szombaton megjelent interjúban a NATO-vezér megismételte, hogy a Nyugatnak hosszú távon támogatnia kell Ukrajnát, “még akkor is, ha hisszük és reméljük, hogy a háború a közeljövőben véget ér”. Hozzátette, hogy a nyugati országoknak be kell fektetniük Kijev védelmi képességeibe, hogy a jövőbeni ellenségeskedések esetén ellenállóbbá váljon.


Drónnal támadták az ukrán fegyveres erők a zaporizzsjai atomerőmű hatodik blokkjának kupoláját – közölte a két éve orosz ellenőrzés alá került nukleáris létesítmény vasárnap a Telegram-csatornáján. Az atomerőmű által kiadott tájékoztatás szerint kritikus károk nem keletkeztek, áldozatok nem voltak. A közlemény értelmében “a biztonsági határértékek megsértésével kapcsolatos fenyegetéseket nem jegyeztek fel”, a környéken a sugárzási háttér nem változott, nem haladja meg a természetes háttérértékeket, és megfelel az erőműegységek normális működésének.


2022-ben Zelenszkij elnök és a Pfizer gyógyszeripari vállalat közötti tárgyalásokat követően az ukrán egészségügyi minisztérium rendeletet adott ki, amely lehetővé tette az 5 és 11 év közötti gyermekek Covid-19 elleni oltását. Anna Sakhno, a Pfizer kijevi kirendeltségének egykori alkalmazottja szerint pontosan ez a korosztály vett részt titkos oltási vizsgálatokban (a Pfizer által), melyben gyermekek haltak meg.
A brit miniszterelnök továbbra is kiáll Izrael azon joga mellett, hogy legyőzze a Hamász terroristáinak fenyegetését.


Eddig már összesen 196 segélymunkást öltek meg.


Vizsgáljuk meg, mik is a hadijog szabályai, amelyek oly fontosak mindenkinek, és ki sérti meg ezeket? Sebes Gábor jegyzete.


A címben feltett kérdésre egy erősen jobboldali gondolkodású ember – talán meggondolatlanul, de teljes meggyőződéssel – egyből rávágná a választ: akiknél a pénz van. De az rajtuk kívül is egyre inkább mindenki előtt nyilvánvalóvá válik, hogy nem igazán azok, akik választások útján pozíciókba kerültek, hanem azok, akik felügyelik a világ politikai és pénzügyi működését, tetszés szerint befolyásolják a világgazdasági trendeket, akiknek döntő szavuk van abban, milyen információkat sulykoljon – vagy éppen ne osszon meg – a média. Az emberiség számarányához viszonyítva nem csak egy mikroszkopikusan szűk kőrről lehet szó, de – mint az a Bogár Lászlóval készült interjúnkból kiderül – fogalmunk sincs róla, kik is ők valójában.


A szerb elnök szerint az egyértelmű esetekben nem jelentene problémát az elítéltek kivégzése.

990 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page