top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.04.11.
A Pfizert a hamis "Hatékony és biztonságos" kampány miatt vádolták meg az Egyesült Királyságban. Az Egyesült Királyság Gyógyszerészeti Hatóságán belül működő a gyógyszerészeti felügyelet azzal vádolta meg a Pfizer gyógyszergyártó céget , hogy az "megbecstelenítette a gyógyszeripart", miután a Pfizer vezetők "engedély nélkül" népszerűsítették a COVID-19 vakcinát a közösségi médiában sőt félrevezették az embereket ezzel kapcsolatban – írja a The Telegraph


Hatalmas vihart kavart Nagy-Britanniában, hogy közzétették az úgynevezett Cass-jelentést, amely az transznemű fiataloknak nyújtott egészségügyi ellátások felülvizsgálati anyagát tartalmazza, és amely komoly aggályokat fogalmaz meg a nemváltó kezelések kapcsán.


A NYT "magyarázta" : "A természetbe való beavatkozás gondolata annyira ellentmondásos, hogy a kedden (április 2-án) kezdődött teszt szervezői titokban tartották a részleteket, attól tartva, hogy a kritikusok megpróbálják megállítani őket." Tehát tudták, hogy az emberek ezzel nem értenek egyet, tehát inkább eltitkolták. Nem is bűncselekményszagú ez az egész… ?


Dr. Mike Yeadon, a Pfizer korábbi alelnöke arra kér mindenkit, hogy utasítsa el a CBDC-t, a digitális személyazonosságot és az ENSZ 2030-as agendáját. “2030-ra nem fogod tudni elhagyni az országot, nem lesz saját közlekedési eszközöd, mindenhez digitális személyi igazolványod lesz szükség, és csak elektronikus pénzed lesz, amit a kormány felügyel”.
Az Európai Parlament (EP) szerdán, brüsszeli plenáris ülésén elfogadta az európai uniós migrációs és menekültügyi paktum reformjáról szóló új rendelet valamennyi jogalkotási fejezetét, amelyek egyebek mellett a menedékjog iránti kérelmek gyorsabb elbírálásáról, a maradásra jogosulatlanok hatékonyabb visszaküldéséről és a migránsok tagállamok közötti elosztását előíró szolidaritásról rendelkeznek.


Az Európai Parlament (EP) szerdai, a migrációs és menekültügyi csomagról szóló döntése ellenére Lengyelország nem egyezik bele az európai uniós menekültátirányítási mechanizmusba – jelentette ki esti sajtóértekezletén Donald Tusk lengyel kormányfő.


„Ez a paktum zöld lámpát adna arra vonatkozólag, hogy itt migránsok tíz- és százezrei grasszálhassanak” – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter.


A szakértő attól tart, hogy Németország befolyásos tagállamként kivédhetetlen nyomást gyakorol majd az EU-s intézményekre.


Bohár Dániel videójában azt is elmondják, miért.
Az olasz oktatási minisztérium jogszabályt vezet be annak megtiltására, hogy tanítási szünetet tartsanak a hivatalosan el nem ismert vallású diákok miatt, például az iszlám böjti hónap, a ramadán idején - jelentette be Giuseppe Valditara oktatási miniszter, miközben egy Milánóhoz közeli általános iskola szünetet tartott az iszlám ünnep zárónapján szerdán.


Tovább feszül a török-izraeli viszony, mely a Hamász palesztin terrorszervezet támadása által kiváltott izraeli reakció kezdetén érte el mélypontját.


A palesztin állam elismerését sürgette szerdán a spanyol miniszterelnök, aki szerint ez a diplomáciai lépés egész Európa geopolitikai érdeke.


A zsidó állam kész válaszcsapásokat végrehajtani Irán területén – közölte az izraeli külügyminiszter.


"Megtiszteltetésnek" érzi.


Valószínűleg felkészítik az észak izraeli lakosságot a Hezbollah libanoni- iráni proxy terrorszervezet elleni háborúra.


Az északnyugat-európai országok szövetséget kötöttek. Hat, az Északi-tengerrel határos ország kedden megállapodást írt alá a kritikus víz alatti infrastruktúra külföldi szabotázs és támadások elleni védelméről – számolt be róla a Politico. A Belgium, Hollandia, Németország, Norvégia, az Egyesült Királyság és Dánia által aláírt megállapodás célja az együttműködés megerősítése az energiainfrastruktúra védelme és a régió biztonságának növelése érdekében.


A lap szerint Oroszország újabb katonai sikerei változást hozhatnak a háború megítélésében.


"Megállapítást nyert, hogy a kereskedelmi szervezeteken, egyebek között az Ukrajna területén működő Burisma Holdings olaj- és gázipari vállalaton keresztül áramló pénzeszközöket az elmúlt években terrorcselekmények végrehajtására használták fel az Oroszországi Föderációban csakúgy, mint a határain kívül is, prominens politikai és közéleti személyiségek likvidálása és gazdasági kár okozása céljából" – áll a közleményben.


Az elnök elutasító jellemzése az elnök februári állítása miatt történt, miszerint csak 31 ezer ukrán katona esett el harcban. Ez a szám nem tartalmazta az eltűnteket, akik “a veszteségeink hatalmas részét képezik” – mondta a tiszt a The New Yorkernek.


Az Egyesült Államok temetőiben Virginiától Kaliforniáig jelennek meg az orosz hadsereg által Ukrajnában felszámolt zsoldosok sírjai.


Az irányító sportági szervezet új magatartási protokollt készített az ország sportolói számára – jelentette be hétfőn Vadim Hutcajt, a bizottság vezetője az ukrán állami televízió élő adásában.


A gazdatársadalom érdekében is változást kell elérni a júniusi EP-választás során, mert a brüsszeli agrárpolitika veszélyezteti az európai termelők jövőjét és az EU élelmiszer-biztonságát – mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az agrárminiszter. Nagy István hangsúlyozta, hogy a magyar agrárpolitika a modern és versenyképes termelésben érdekelt. A belföldi mezőgazdaság 2010 óta nagy utat tett meg, termelékenysége európai összevetésben is kiugró mértékben javult, a magyar vidék növekedési pályára állt – mondta. 


A Jelen Podcast legújabb vendége Raffay Ernő történész volt, őt Szakács Árpád publicista, könyvkiadó kérdezte. Az ukránok és a horvátok mit köszönhetnek a magyaroknak? Kik és miért lehetetlenítették el Raffay Ernő oktatói karrierjét? Miért támogatja a magyar kormány a ma is titkosan működő szabadkőműves szervezeteket? Számos kérdés mellett ezekre is keressük a válaszokat Raffay Ernő történésszel, aki Orbán Viktort megelőzve már 1989. március 15-én Szegeden több tízezer ember előtt követelte a szovjet csapatok azonnali távozását Magyarországról. (nu, azért azt is csak be kéne látni, hogy ha egyszer -- mint köztudomású -- 1990-ben hemzsegtek a kommunista ügynökök a pártokban és az országgyűlésben, s három évtizeddel később a végrehajtó maffiánél Toroczkaiék még mindig a régi hálózat ügyködésének nyomait látját, akkor Antall Jószefnek igen alapos oka volt az ily módon való tájékozódásra...)
Az üzemből 76 másodpercenként kerül ki egy új autó.


1 022 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page