top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.04.13.
Az ukránok a Nyugat harcát vívják Oroszországgal, és nem kérnek sokat, így az országba juttatott pénz és erőforrások “fantasztikus értéket ” teremtenek Boris Johnson (BoJo) volt brit miniszterelnök szerint. A politikus, aki az ukránok szerint személyesen akadályozta meg a Moszkva és Kijev között 2022-ben készülődő békemegállapodást, csütörtökön az amerikai politikai elit egyik vezető nevelőhelyének számító Georgetown Egyetem diákjaival vitatta meg politikai döntéseit.
Kijev polgármestere szerint az orosz elnök célja, hogy az emberek ne tudjanak tovább Ukrajnában élni.


Oroszország kénytelen volt válaszolni az energetikai létesítményeit ért ukrán csapásokra, bár télen humanitárius megfontolások alapján nem tette ezt – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök az Interfax szerint. 

"Mi humanitárius megfontolások alapján nem indítottunk semmilyen csapást a télen, vagyis nem akartuk, hogy szociális intézmények, kórházak áramellátás nélkül maradjanak. Az energetikai létesítményeinket ért csapások után azonban kénytelenek voltunk reagálni”


Az ukrán vezetők nem valószínű, hogy nyilvánosan elismerik az új mozgósítási kampány mértékét, attól tartva, hogy az pánik hullámot okozna az egész országban és demoralizálná a lakosságot – jelentette csütörtökön a Washington Post. Az ukrán parlament a héten elfogadta a régóta várt mozgósítási törvényt, amely Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírására vár. Jelentősen egyszerűsíti a sorozással kapcsolatos eljárásokat, és minden 18 és 60 év közötti férfit – beleértve a külföldön tartózkodókat is – arra kötelez, hogy regisztráltassa magát a katonai hatóságoknál.


A NATO-tagország nagyvárosaiban összesen 27 parancsnoki központot hoznak létre, amelyek a tervek szerint jövőre teljes mértékben működőképesek lesznek, hogy “felkészítsék a lakosságot arra, hogy elrettentő jelzést küldjenek az ellenségnek” – mondta a tisztviselő.


A lengyelek túlnyomó többsége ellenzi a NATO-csapatok Ukrajnába telepítését – jelentette szerdán az Euractiv a Centrum Badania Opinii Społecznej (CBOS) felmérésére hivatkozva.


Svájci aktivisták az ország vezető politikai pártjának támogatásával petíciót nyújtottak be, amely elegendő aláírást tartalmaz ahhoz, hogy népszavazást kezdeményezzenek, amely Bern semlegességét az alkotmányban rögzítheti, és potenciálisan helyreállíthatja az ország gazdasági kapcsolatait Oroszországgal.


Egy orosz katonai teherszállító repülőgép egy oktatócsoportot és különböző felszereléseket szállított, hogy segítse a nigeri hadsereget a terrorizmus elleni kiképzésben – jelentette a nyugat-afrikai ország médiája.


Oroszország 385,1 milliárd dolláros külső kötelezettségei 2023-ban 68,2 milliárd dollárral, azaz 17,7 százalékkal csökkentek.


Az Európai Unió (EU) búzakivitele a 2023/2024-es, adott évek július–június közötti időszakát átölelő gazdasági évében az előrejelzések szerint jelentős visszaesést fog szenvedni, mégpedig az orosz termények térfoglalása miatt – írja a Világgazdaság. Áprilisra kétmillió tonnával 34,5 millió tonnára csökken a kivitel, mivel a régió piaci részesedést veszít Oroszországgal szemben Afrikában és a Közel-Keleten – mutatott rá legfrissebb előrejelzésében az Amerikai Egyesült Államok agrárminisztériuma (USDA).


Kim megjegyezte az Észak-Korea szomszédságában lévő instabil katonai és politikai helyzetet, és a nemzetközi helyzetet úgy jellemezte, hogy “az egyre fokozódó erőszak és fegyveres konfliktusok miatt rendkívül súlyosbodott”.


A Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott megbeszélésén Sulyok Tamás kijelentette, hogy Magyarország elítéli az orosz agressziót, és továbbra is mindent megtesz az Ukrajnából menekültek támogatásáért, a háborúban álló ország humanitárius segítéséért.
Magyarország az orosz-ukrán háborút illetően továbbra is a tűzszünet és a béketárgyalások mellett áll – szögezte le a kormányfő. Orbán Viktor a bevándorlás ügyében a néhány napja elfogadott migrációs paktumot is bírálta, amellyel – a korábbi, egyhangúságot előíró döntések ellenére – Brüsszel most rákényszeríti migránsbarát politikáját a bevándorlást ellenző országokra. Magyarország és Lengyelország már bejelentette, hogy ezt a káros és veszélyes paktumot nem fogja végrehajtani – szögezte le Orbán Viktor. Végül a háborúról azt mondta: az EU-ban 26 háborúpárti ország áll szemben a békepárti Magyarországgal. Mi továbbra is a tűzszünet és a béketárgyalások mellett vagyunk – szögezte le. A miniszterelnök továbbá felhívta a figyelmet a NATO politikájának változására is, a szövetség ugyanis eddig nem vállalt semmilyen szerepet az ukrajnai háborúban, az elmúlt héten azonban elkezdte fegyverszállítási és pénzügyi támogatási koordinációs szerepvállalásának előkészítését. Magyarország ebből a tervezési folyamatból ki fog maradni – hangsúlyozta a miniszterelnök a CDI-IDC marrákesi ülésén.


A külgazdasági és külügyminiszter még a megszokottnál is határozottabban fogalmazott, és súlyos üzenetet küldött a párizsi játékok előtt.


A botrányban előkerült Brüsszel szocialista polgármestere, az antifa mozgalom, valamint a francia elnökjelölt, Éric Zemmour is. Yoram Hazony, az Edmund Burke Alapítvány – a NatCon főszervezője – elnöke elmondta: „Brüsszelnek mint az európai demokrácia otthonának a hírneve forog kockán, amikor az utolsó pillanatban próbálják elnyomni Európa ötven legjelentősebb közéleti személyiségének a beszédét, kizárólag konzervatív politikai nézeteik miatt. Európa nem süllyedhet a gengszterek és ideológusok uralmába”.


Ez azonban azért és csak azért van így, mert a Bizottság a Parlamenttől félve valójában nem mer megegyezni, így az informális egyeztetéseken nem mondja meg világosan a magyar kormánynak, hogy az egyes javaslatok megfelelőek-e. Ha a magyar kormány ennek ellenére benyújtana törvényjavaslatokat és készre jelentené a szupermérföldköveket, a Bizottság újabb és újabb dolgokat találna, amikbe beleköthet – ez magyar kormányzati részről a tapasztalat, hiszen mind a tizenhét jogállamisági vállalás, mind az egyetemi alapítványok esetében ez történt a benyújtott, elfogadott és készre jelentett magyar törvénnyel.


Történelminek számító bejelentést tett a Budapesti Ortodox Rabbinátus, ugyanis a pesti oldalon elkészült a városrészeket átölelő ún. éruv, azaz szombatzsinór. A határvonal kialakítás biztosítja, hogy szombatokon és zsidó ünnepnapokon a vallási szabályok legszigorúbb betartása mellett lehetőség legyen a törvények által megengedett tárgyak viselésére, mozgatására és használatára (pl. imakönyv, táska, hátizsák, kesztyű és babakocsik, kerekesszék tolás stb.).
Irán 48 órán belül támadást intéz Izrael ellen – írja az általában jól értesült Wall Street Journal amerikai újságra hivatkozva a Jiszráél Ha-Jóm izraeli hírportál. Amint azt korábban Irán legfelsőbb vezetője is bejelentette mindenképpen megbosszulják az április 1-jén a damaszkuszi iráni konzulátus elleni izraeli légitámadást, amelynek során mások mellett életét vesztette Mohammed Reda Zahedi (Abu Mahdi), az Iráni Forradalmi Gárda különleges egységének számító Kudsz (Jeruzsálem) Erő főparancsnoka – írja az israelhayom.com és a politico.com.


Donald Tusk lengyel és Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek igaza van az uniós átirányítási mechanizmus ügyében, a témáról beszélni kell - jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács (ET) elnöke a Polsat News lengyel kereskedelmi televízióban pénteken sugárzott interjúban.


Franciaország csendben növeli a kifizetéseit Oroszországnak, miközben Emmanuel Macron elnök Ukrajna egyik leghűségesebb védelmezőjeként tünteti fel magát.


Franciaország algériai gyarmati bűneinek számos kérdése mai napig még mindig nem megoldott. Mindenkinek ismernie kellene a történelmi előzményeket, hogy értse a jelen helyzetet.


A Mi Hazánk a Parlamentben is felhívta a kormány figyelmét arra, hogy semmilyen körülmények között nem fogadható el a WHO pandémiaszerződése! A covid idején is brutális lezárásokat erőltettek az emberekre, és hazudtak az oltásokról is. Legutóbb éppen a brit gyógyszerészeti felügyelet állapította meg, hogy a Pfizer hazudott az oltóanyaga hatékonyságáról. A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely kiáll az emberek szabadsága mellett - írja YouTube-csatornáján Dúró Dóra.
A lakosság sok mindent megtapasztalt a covid-időszak alatt: lezárásokat, kijárási korlátozást, kötelező maszkviselést, távolságtartást, kormányzati propagandát és még egy sor intézkedést, melyeknek hatékonysága már akkor megkérdőjelezhető volt. Bizonyos munkahelyeken a covid-elleni ’védőoltást’ – amelynek káros mellékhatásait ma már elismerik – kötelezővé tették, és aki nem oltatta be magát, azt kirúgták. Ezt az oltatlan magyarok egy része megúszta, egy része viszont nem – minden azon múlt, hogy az adott munkáltató akkor hogyan döntött. A többségnek szerencséje volt, a munkáltatók nagy része nem foglalkozott vele, az állami szférában azonban szinte mindenhol kötelezővé tették.
Emberiességellenes kategóriába sorolhatják a jövőben a természetes házasság és a természetes nemek mellett kiállókat az ENSZ egy új szerződéstervezete alapján, mely a „nemi alapú üldöztetés” kategóriát az LMBTQ-ra is kiterjesztené.


Az LMP egykori társelnöke Ilkei Csaba (portálunk munkatársa), Borvendég Zsuzsanna (a Mi Hazánk EP-képviselőjelöltje) és Mező Gábor (a "pesti srác" Huth Gergely testvére) kutatásaira hivatkozik. Az ügynökakták nyilvánosságát illetően visszatérő kormánypárti kifogásokat egytől egyig cáfolja.
A történész feltette a kérdést, hogy hogyan lehetett Erőss a „Markóban” fogalmazó éppen ötvenhat idején, majd hogyan nevezhették ki bírónak négy évvel később? Mező Gábor különösnek találta, hogy a kádári megtorlás legsötétebb idején így jutalmazták a Kádár-diktatúra legnagyobb ellenségeit. "Meséld már el légy szíves, hogy a kádári vérszivattyú korszakában, amikor százezrek elhagyták a hazájukat, számtalan embert bebörtönöztek, több százat kivégeztek, közben Marosánék a tömegbe lőttek, mindenkit megfélemlítettek, szóval hogyan lehet, hogy a nagyapád közben fogalmazóból bíró lett?"


A Moderna bejelentette, hogy az afrikai mRNS-vakcinagyártó üzemének építési terveit felfüggeszti a COVID-19 vakcinák globális keresletének csökkenése miatt – írta meg a Portfolio. (nu, ezért nem szabad soha kishitűnek lenni; a Szilaj Csikó is beleverte a maga kis szegét a gyógyszeróriások vakcinás koporsójába; Istennek legyen hála...)


 

Kendőzetlenül – Tárnok

Kedves Barátaink!

Egy vidéki helyszínre, Tárnokra invitálunk Titeket!

A közelgő Európai Uniós és önkormányzati választások eredménye nem csak hazánk, de egész Európa, sőt az egész világ sorsára hatással lesznek. Globalisták a nemzetállamok ellen. A tét pedig óriási! Nagyon nem mindegy, hogy a gyermekeink milyen világban fognak majd felcseperedni. Ha a globalisták és az őket itthon kiszolgálók nyernek, kézzelfogható közelségbe kerül a háború, a tömeges, a mi kultúránktól teljesen eltérő emberek betelepítése és az lmbtq érzékenyítés az iskolákban, óvodákban, munkahelyeken. És ez nem pártpropaganda, elég ha megnézzük, hogy működik ez a gyakorlatban a Nyugat-európai országokban. Az okos ember más kárából tanul…

S vajon ez a nagypolitika, hogyan “csapódik le” az egyes emberek életére vagy épp a településekre, jelen esetben akár Tárnokra?

Tényleg kell félni az akkumulátor gyárak hatásaitól, vagy mesterséges félelemkeltés áldozatai vagyunk jól meghatározható politikai érdekek mentén? Vajon milyen lesz az Unió által erőszakosan betelepíteni kívánt migránsok településenkénti elosztása? Tárnok agglomerációs településként veszélyben van e? Mik ezeknek a történelmi és gazdasági háttere?

Azonban ha a normalitás nyer, akkor van esély visszafordítani a már elindult káros eseményeket, hatásokat? Milyen esélyeink vannak nekünk és a szövetségeseinknek?

Az este folyamán ezekről a fontos kérdésekről fog kendőzetlenül beszélgetni a Hír TV és a Karc FM/Hír FM egyik legrégebbi és legironikusabb műsorából, a Háttérképből is ismert Dr. Bogár László közgazdász, volt országgyűlési képviselő, publicista, Boros Imre közgazdász, az első Orbán-kormány minisztere, valamint Korossy-Khayll Gábor a Fidesz-KDNP által delegált tárnoki polgármesterjelöltje. Az este háziasszonya Szamosi Tímea a KDNP tárnoki önkormányzati képviselő jelöltje.

Várunk mindenkit szeretettel április 16-án, kedden, 18:30-órai kezdettel Tárnokon, a Heinrich Antal Közösségi Színtérben (Fő utca 43).

A rendezvény ingyenes, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.


Polgári Mulató

"Érték a felszín alatt"822 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page