top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.04.20.

Szabadlábon távozhat a bíróságról Németországban az oltásellenes nővér, aki a Covid vakcina helyett sós vízzel injekciózott akár 8600 idős beteget is.
Arne Burkhardt patológus utolsó interjúja. Taylor Hudák, magyar származású amerikai független újságíró dokumentum filmje Prof. Arne Burkhardttal teljes betekintést nyújt szakértők és laikusok számára egyaránt az mRNA oltások káros, sokszor végzetes hatásainak tudományos feltárásába, tényfeltáró kutatásába. A bizonyíték erejű dokumentáció a Kedves Professzor eltávozása előtt pár héttel került rögzítésre.
Aztán az oltáshisztéria lecsengett, így Kulja Andrásnak is új témákat kellett keresnie. Így jutott el a bélgázokig. Reméljük, az EP-képviselőket is inkább ezzel fogja traktálni, semmint a kísérleti vakcinák sokadik dózisának beadatásának fontosságáról.
Egy magas rangú amerikai tisztviselő is megerősítette a támadást, kijelentve, hogy "nem lepődtünk meg".


Izrael stratégiai okokból nem vállalja a felelősséget a támadásért, ezért értetlenül állnak az amerikaiak döntése előtt.


Az iráni légvédelem működésbe lépése robbanásokat okozott Iszfahán körzetében - közölte egy iráni tisztviselő a Reuters hírügynökséggel péntek hajnalban. Rakétatámadás nem érte az országot - tette hozzá az MTI szerint. Hasonlóképpen nyilatkozott előzőleg egy katonai szóvivő is az X közösségi oldalon, jelezve, hogy a légvédelem drónokat semmisített meg.


Az Egyesült Államok vétójával az ENSZ Biztonsági Tanács elutasította a palesztin államiság megadását csütörtökön. A New York-i szavazáson az amerikai vétó mellett két tagállam tartózkodott, így a szavazás eredménye 12 igen és 1 nem szavazat volt.


Oroszország állandó ENSZ-képviselője, Vaszilij Nebenzia felszólította az ENSZ-t, hogy fontolja meg szankciók bevezetését Izraellel szemben, amiért nem tartja be a Biztonsági Tanács által elfogadott kötelező határozatokat. Megjegyezte, hogy az ENSZ BT 2728. számú határozata tűzszünetet követelt a Gázai övezetben a ramadán idejére, és ezt Izrael nem hajtotta végre.


Kolumbia arra törekszik, hogy a lehető leghamarabb a BRICS-csoport teljes jogú tagjává váljon, és Brazília támogatni fogja a jelöltségét – áll a brazil és kolumbiai vezetők közös nyilatkozatában, amelyet keddi bogotai találkozójuk után tettek közzé.


Számos Izrael-ellenes tüntetőt őrizetbe vettek New Yorkban a Columbia Egyetem területén, akik szerda reggel kezdtek ülőtiltakozást az intézmény bejáratánál.


A bevándorló hátterű polgármester „személyes felelőssége egyértelmű.” Mint ismeretes, a polgármester tettét Alexander De Croo belga miniszterelnök is bírálta, most pedig a NatCon szervezőinek az ügyvédje állította Kirt pellengérre.


Amerikai tisztviselők szerint a Pentagon arra készül, hogy gyorsan jóváhagyjon egy Ukrajnának szánt fegyvercsomagot, amely a tüzérségi és légvédelmi fegyvereket tartalmaz, miközben a Kongresszus a további finanszírozásról dönt.


Készen állnak gyors és összehangolt válaszlépésekre, ha Teherán ballisztikus rakétákat küld Moszkvának.


Mexikó példátlan jogi sikert könyvelt el: két amerikai bírósági ítélet is megerősítette, hogy ezentúl perbe foghatja a tengerentúli fegyvergyárakat. Ehhez bizonyítania kell, hogy a területén tevékenykedő drogkartellek a szomszédos országból származó fegyvert használtak a gyilkosságaikhoz.


A Zöldek által delegált német gazdasági miniszter, Robert Habeck nagy lehetőségeket lát Németország számára Ukrajna majdani újjáépítése kapcsán. Habeck miniszter Kijevbe érkezett német védelmi és energiaipari vállalati vezetőkkel, hogy az ukrajnai gazdaságba és infrastruktúrába való befektetésekről tárgyaljanak.


Franciaország lett az orosz gáz fő vásárlója az európai országok között – írja a RIA, amely elemző cikket közölt a kontinens adatairól. Eszerint a franciák csak februárban 322,3 millió euróért vásároltak be Vlagyimir Putyintól, pedig akkor Emmanuel Macron már vígan arról beszélt, hogy NATO-katonákat kellene küldeni az ukrán frontra. Ezt azóta többször is megismételte, a tiltakozások ellenére.


„Csak úgy leszerelni őket nem lehet, mint a sorkatonákat. A francia államnak kellene ezeket a szerződéseket egyoldalúan fölmondania, és kártérítést fizetni. Ez viszont komoly anyagi megterhelést jelentene a költségvetésnek. S valószínűleg a légiósoknak is lenne ehhez némi <hozzáfűzni> valójuk” Viszont ott van még a légió teljes infrastruktúrája – 10 toborzó iroda, egészségügyi intézmények, egészségügyí alkalmassági vizsgáló központ, előválogató- és kiképző központok hivatásos francia orvosokkal, ápolókkal, tisztekkel, tiszthelyettesekkel és polgári alkalmazottakkal. Plusz a katonai ingatlanok és ingóságok. Mindezek azonnali felszámolása, más területen való hasznosítása a személyzetek visszaintegrálása a társadalom különböző területeire, nagyon megterhelheti a francia költségvetést. „Mindezeket együttvéve, a feleslegessé vált idegenlégió, a russzofóbia, no meg talán az is, hogy a szövetségesek szemében Franciaország nagyobbnak tűnjön, motiválhatta Macron elnököt arra, hogy elsőként dobja be a köztudatba saját katonai erő ukrajnai bevetésének a lehetőségét”
Piers Morgan kemény választ kapott! Aztán hirtelen mindenki azt állítja, hogy Ukrajna szétesik. Ezek a tisztességtelen narratívák, abszolút nem korrekt módon tudósítva a saját közönségüket! VILAG HELYZETE


Az EU és a NATO vezetői potenciálisan készen állnak arra, hogy csapatokat vezényeljenek Ukrajnába – állította Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken. Brüsszel sajátjának tekinti a Moszkva és Kijev közötti konfliktust, és nem veszi figyelembe az egyre mélyebb szerepvállalásából eredő kockázatokat – figyelmeztetett.


Höcke azonban tagadja, hogy ismeri a mondat gyökereit. Björn Höcke, aki az Alternatíva Németországért (AfD) pártot vezeti Türingiában, azért áll bíróság elé, mert egy 2021-es gyűlésen a „Mindent Németországért!” szavakat használta. A szlogen az SA rohamosztagosokhoz kötődik, akik kulcsszerepet játszottak a nácik hatalomra jutásában. Három évig terjedő börtönbüntetés vár rá. Höcke azonban tagadja, hogy ismeri a mondat gyökereit.  Egy 2021 májusában Szász-Anhalt tartományban tartott kampányrendezvényen Höcke így fejezte be beszédét: „Mindent a hazánkért, mindent Szász-Anhaltért, mindent Németországért!”. Az ügyészek szerint tudta, hogy a mondat tiltott, mert a náci Sturmabteilung (SA) szervezethez köthető. De szerinte ez egy „hétköznapi mondás”, amelyet nem kellene kriminalizálni. Egy másik, 2023 decemberében tartott gyűlésen azt mondta: „Mindent..” A közönség pedig így válaszolt: „Németországért!” Az ügyészek mindkét incidens miatt bíróság elé akarták állítani, de a hallei bíróság úgy döntött, hogy csak a 2021-es gyűlés miatt ítéli el. Az ítélet a jövő hónapban várható.


Egészen groteszk jelenetekre képes a német "jogállam". Szándékosan van idézőjelben. Tételezzük fel, mi van akkor, ha valaki azt mondja, szereti a hazáját. És a hazáért mindent meg is tenne. Ennyi csak, nem több. Nos, Németországban ez akár három év börtön is járhat!


Mint közölte, a Legfelsőbb Bíróság ma bejelentette: jóváhagyja, hogy a főügyész fellebbezzen a Helsinki Fellebbviteli Bíróság egyhangú felmentő ítéletével szemben a korábban megfogalmazott vádakkal kapcsolatban. „Nekem azonban békesség van a lelkemben, s készen állok rá, hogy továbbra is megvédjem a szólásszabadságot és a vallásszabadságot a Legfelsőbb Bíróság előtt, és ha kell, az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt is” – fogalmazott.


Döntött a nemzetközi bíróság egy újabb emberi jog létrehozásáról. A Politico emlékeztet arra: 2019-ben a holland legfelsőbb bíróság kötelezte arra Hollandiát, hogy 25 százalékkal csökkentse üvegházhatású gázainak kibocsátását; 2021-ben pedig egy francia bíróság ítélt úgy, hogy a francia állam felelős a környezeti károkért, ha nem teljesítette a gázkibocsátás-korlátozási céljait. Ugyanebben az évben viszont a német alkotmánybíróság úgy döntött, hogy a német klímatörvények részben alkotmányellenesek, mert túl nagy terhet jelentenek a jövő nemzedékek számára.


Hatvan európai képviselő követelt több jogot az LMBTQI-közösségnek az Európa Tanácsban. Egyetlen képviselő szállt velük szembe: Toroczkai László, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy rengeteg fontosabb probléma van jelenleg Európában – írják a Mi Hazánk-elnök YouTube-csatornáján.
Szentendrén március 1-jén bontott zászlót a Szentendre Összeköt Mozgalom, amely Petricskó Zoltánt indítja polgármesterjelöltként a Pest vármegyei városban a 2024-es önkormányzati választáson. Azonban a város ellenzéki vezetője sem a Szentendre név használatához, sem Isten bárányának ábrázolásához nem járult hozzá. Összeállításunk.


Bemutatjuk a Kiskunfélegyházi Suska Kört. Kereskedés pénz nélkül. Itt a bizalom az igazi valuta.
Az Aldi megnyitotta első, pénztár nélküli üzletét. Az új üzletben a vásárlóknak nem kell többé sorban állniuk, és nem kell végigmenniük a fizetési procedúrán - ehelyett egyszerűen csak választanak és aztán távoznak.

Az új greenwich-i üzletben hagyományos termékeket, illetve különböző alkoholos italokat is kínálnak, melyeket a vásárlók az arcfelismerő technológia segítségével vásárolhatnak meg – írja a Trade Magazin. A mostani fejlesztés mintájául a pénztár nélküli áruházak szolgálnak, mint amilyennel például az Amazon és a Tesco bevezetett korábban.


Az Apple-t a WhatsApp törlésére szólította fel Kína, az amerikai cég engedelmeskedett.


Ti is ismertek ilyeneket?
954 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page