top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.04.29.
Életének 89. évében elhunyt dr. Völgyesi Miklós, a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácsvezető bírája. A kiváló jogász a Szeviép-ügy, illetve a 2006-os atrocitások feltárásában is fontos szerepet vállalt.


Az Egyesült Államokban Louisiana állam szenátusa egyhangú szavazással fogadta el a szenátusi 133. törvényjavaslatot. Ez a törvényjavaslat az állam szuverenitásának merész nyilatkozata, amely jogi barikádot teremt a globalista szervezetek – az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ), az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Világgazdasági Fórum (WEF) – túlkapása ellen. “Az Egészségügyi Világszervezet, az Egyesült Nemzetek Szervezete és a Világgazdasági Fórum Louisiana állam területén nem rendelkezik joghatósággal vagy hatáskörrel. Az Egészségügyi Világszervezet, az ENSZ és a Világgazdasági Fórum semmilyen szabályát, rendeletét, díját, adóját, irányelvét vagy megbízását nem hajthatja végre vagy hajthatja végre Louisiana állam vagy bármely ügynökség, hivatal, osztály, testület, bizottság, politikai alegység, az állam kormányzati szerve, község, önkormányzat vagy bármely más politikai szervezet” – áll a törvényjavaslatban. MAGYARORSZÁG VAJON MIÉRT NEM TESZI UGYANEZT?


A nyugati demokrácia válságának hátterében talán az áll, hogy a Nyugat elveszítette a nyitott idő iránti érzékét. A teljes cikket lefordítottam számotokra, mert nagyon érdekes eszmefuttatásnak tartom. VILAG HELYZETE


Eva Vlaardingerbroek exkluzív interjújában arra figyelmezteti az európaiakat, hogy fel kell lépniük a gyors demográfiai változások ellen, különben kisebbségbe kerülnek hazájukban. VILAG HELYZETE


Mint Szergej Sojgu védelmi miniszter a hét elején elmondta, az orosz csapatoké a kezdeményezés a teljes érintkezési vonal mentén, és továbbra is folytatják az ellenség kiszorítását a megszállt területekről. A Donyecki Népköztársaságban felszabadították Pervomais’ke, Bohdanivka és Novomihajlovka lakott területeit, Berdicsben és Georgijevkában pedig kiterjesztik az ellenőrzési övezetet.


A Kijevnek nyújtott nyugati segélyek nagy részét ukrán tisztviselők sikkasztják el, annak ellenére, hogy Volodimir Zelenszkij elnök biztosította őket arról, hogy az Oroszország elleni harcra fordítják – mondta egy vezető francia politikus.


A lengyel külügyminiszter szerint az ukrajnai háború agresszorával szemben keménynek kell lenni.


EP-képviselőknek nem tetszik, hogy nagy nemzetközi cégek olyan felületeken, csatornákon hirdetnek, amelyek oroszbarát narratívát közvetítenek. Nagy nyugati márkáknak, cégeknek (és áruházláncoknak), mint a Lidl, a Coca-Cola vagy a L'Oréal, fel kell hagyniuk a balkáni Kreml-barát médiumokban való reklámozással! – közölték az Európai Parlament (EP) törvényhozói. EP-képviselők 15 céget szólítottak fel, hogy vizsgálják meg marketing-irányelveiket, és biztosítsák annak feltételeit, ne hirdessenek olyan balkáni médiumokban, amelyek „káros dezinformációt” terjesztenek.  – számolt be a Politico, amely látta a 16 politikus által aláírt levelet. 


Gerolf Annemans szerint Verhofstadt egy fanatikus és megszállott emberré vált, aki az EU hatalmával akar létrehozni egy birodalmat a semmiből.


Larry Johnson, a CIA és az amerikai külügyminisztérium korábbi szakértője az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt arról vallott: minden bizonyíték egy ország irányába mutat. Ha a nemzetközi közösség tényleg ki akarná vizsgálni az Északi Áramlat 2 felrobbantását, akkor meglennének rá az eszközeik – tette hozzá. "Seymour Hersh beszámolója az Északi Áramlat gázvezeték elleni amerikai titkos akcióról összhangban van azokkal az ismeretekkel, amelyeket az 1980-as évek végén az ügynökségnél töltött időm alatt szereztem” – jelentette ki. 


A berlini kormány tudta, hogy az atomerőműveik leállítása rossz ötlet; és a zöldpárti gazdasági minisztert saját emberei ugyancsak becsaphatták, hogy biztosítsák: mindenképpen megtörténjen az átmenet – állítja most egy német magazin.


Pekingben Li Csiang miniszterelnökkel is találkozott.


Az Egyesült Államok top 50 egyeteméből 34 területén indultak Hamász-barát, Izrael-ellenes tüntetések. (neokohn...)


A terrorpárti tüntetők szerint a kalifátus megalakítása jelentené "a megoldást". (neokohn...)


Az európai keresztény egyházak úgy döntöttek, hogy öngyilkosok lesznek. Az egész annyira szürreális, hogy szinte hihetetlen. Vélemény.
Egy család kereste meg a Mi Hazánk Mozgalmat azzal, hogy kilakoltatási moratóriumban kaptak levelet a végrehajtótól, hogy kilakoltatás vár rájuk.


Párizsban történt valami, ami annyira botrányos, hogy egyszerűen nem lehet szó nélkül hagyni, és mindenképpen a jelentőségének megfelelően kell kezelni. Annál is inkább, mert a felkavaró esetről Franciaország vezető konzervatív-jobbközép hetilapja számolt be mélységesen felháborodva. Még leírni is szörnyű, de a francia főváros egyik menő éttermébe nem engedtek be három afroamerikai gráciát. Íme, közülük kettő. A harmadik nem fért rá a nagy látószögű kamerával készült felvételre.862 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page