top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.05.04.
Ilyen volumenű, színvonalú anyagot a magyar médiában sehol, de még külföldön is alig fogtok találni! Érdemes elolvasni, elmenteni magatoknak és megosztani minél több tudatosan tájékozódó emberrel! VILAG HELYZETE


2014. május 2-án az ukránok élve elégették a Szakszervezetek Házában azokat az embereket, akik nem fogadták el a Majdan puccsot Ukrajnában. Odessza városában embereket égettek el. Mai politikusok között van olyan aki részt vett benne.
Több száz "palesztinpárti" diákot tartóztattak le a rendőrök a különböző amerikai elitegyetemeken zajló Izrael-ellenes zavargások során, most már összesen több mint 2000 embert kellett előállítani abban az antiszemita gyűlölethullámban, amely az elmúlt hetekben söpört végig az Egyesült Államokban.
Joe Biden elítélte csütörtökön az erőszakos egyetemi tiltakozásokat, amelyeket Izrael gázai övezeti hadművelete váltott ki az Egyesült Államokban. Az amerikai elnök most először foglalt állást nyilvánosan a csaknem két hete kirobbant heves egyetemi tüntetésekkel kapcsolatban. Donald Trump elnök, republikánus párti elnökjelölt-aspiráns a radikális baloldalt tette felelőssé az erőszakos egyetemi tüntetésekért.


Trump elnök ma már szinte kivitelezhetetlennek tartja a kétállami megoldást.


A tüntetők csütörtök este hirdettek ülődemonstrációt, miután sikertelennek nevezték az egyetem vezetése által összehívott vitát a Közel-Keletről.
Az észak-atlanti szövetség háborút akar Oroszországgal, ami elpusztítaná az Egyesült Államokat és valószínűleg Magyarországot is – jelentette ki Tucker Carlson ismert amerikai újságíró, aki csütörtökön Orbán Viktor magyar miniszterelnök politikai tanácsadójával, Orbán Balázzsal készített interjút tett közzé honlapján. A magyar politikus szerint országa „a NATO és Oroszország közötti heves háborúba kerülhet”, ezt a forgatókönyvet a „lehető legrosszabb dolognak” nevezte. „És senki, senki nem akarja ezt, de senki sem elég erős ahhoz, hogy megakadályozza” – tette hozzá a magyar miniszterelnök tanácsadója.


David Cameron kijevi látogatásán bejelentette azt is, hogy a brit kormány 20 millió font (9,2 milliárd forint) sürgősségi finanszírozást nyújt a legutóbbi orosz támadássorozatban megsérült kritikus fontosságú infrastrukturális létesítmények, köztük erőművek és gáztározók helyreállítására. A brit külügyi tárca hangsúlyozza, hogy London 2022 óta – a most bejelentett új finanszírozással együtt – 170 millió font (77,5 milliárd forint) pénzügyi támogatást nyújtott az ukrajnai energiaszektornak.


Az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője elmondta, szerinte három oka van, amiért felelőtlenség lenne katonákat küldeni Ukrajnába: sokan meghalnának, nem segítene és még a feszültséget is növelné.


„Békementet" tartottak a lengyel fővárosban.
Amerikába látogathatott volna a grúz kormányfő, ha visszavonja a külföldiügynök-törvényt – nem kért belőle Irakli Kobahidze georgiai miniszterelnök lemondta amerikai útját, mert Washington a "külföldiügynök-törvény" visszavonását követeli – közölte csütörtökön a tbiliszi külügyminisztérium.


A jelentések szerint Nigerben összesen mintegy 1100, Csádban pedig mintegy száz amerikai katona tartózkodik. Karen Kwiatkowski, a Pentagon volt elemzője és az amerikai légierő nyugalmazott hadnagya a RIA Novosztyinak elmondta, hogy ezek a lépések az USA Afrikával kapcsolatos neokolonialista politikájának végét és kudarcát jelzik.


A KKL azt is állította, hogy a koncert közelsége a közelgő ukrajnai békekonferencia időpontjához és helyszínéhez – amelyet június 15-re terveztek a nidwaldi Burgenstockban – „veszélyt jelentett volna a közrendre”, és egy luzerni politikus azt állította, hogy „legalább ezer” tüntető lett volna Netrebko előadásán.


A kormány és Budapest együttműködésére van szükség a fővárosi cigányügy megoldásához, illetve fejlesztéséhez – véli a romaügyi szakértő. Interjúnk.
A fentebb említett három polgármesterjelölt közül elsősorban Lajos Béla személye az érdekes, aki mintapéldánya a belpesti “értelmiséginek”. Magyar Péter VII. kerületi jelöltje a Facebook-profilképei alapján támogatja a migrációt és az LMBTQ-t, ellenzi viszont a hagyományos családmodellt és az antiszemitizmust.
A szabad orvosválasztás és a hálapénz megszüntetése felerősítette az orvoshiányt az állami szülészeteken, s a kismamák és szülészek tömegeit terelte át a magánellátásba.990 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page